31/3/11

Ποιά Κοινωνική Οικονομία;

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ -Kοινωνικής οικονομίας και εθελοντισμού

Ποιά Κοινωνική Οικονομία;
Μιχάλης Θ. Πουλάκης*

Ξεκινώντας από τον τίτλο και μόνο, του πρόσφατου ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης: «Για τη θεσμοθέτηση της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις», δημιουργούνται τα πρώτα εύλογα ερωτήματα: α) Σήμερα θεσμοθετείται η Κοινωνική Οικονομία; Δηλαδή, οι επί 100 και πλέον χρόνια, παραδοσιακοί φορείς της Αλληλέγγυας Οικονομίας και του Εθελοντισμού, όπως Σωματεία, Αστικές Μη κερδοσκοπικές Εταιρείες, Κοινωφελή Ιδρύματα, Συνεταιρισμοί δεν λειτουργούν νόμιμα στην χώρα; β) Θεσμοθετείται η Επιχειρηματικότητα; Και δη η Κοινωνική; Εδώ παγκοσμίως, πασχίζουν οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι να αποδείξουν ότι μπορεί να διδαχθεί… γ) Οι Φορείς Κοινωνικής Οικονομίας δεν είναι και Φορείς Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας; Η οποιαδήποτε μορφή κοινωνικοοικονομικής δράσης είναι δυνατόν να τελεσφορήσει χωρίς την άσκηση επιχειρηματικότητας και δη της κοινωνικής, που βασίζεται κυρίως στο ανθρώπινο εθελοντικό κεφάλαιο και που στερείται συνήθως ικανών οικονομικών πόρων, προωθώντας καινοτομικές δράσεις και αναλαμβάνοντας το ανάλογο ρίσκο;

HAARP new class of weapons

The Military's Pandora's Box 

by Dr. Nick Begich and Jeane Manning
This article was prepared to provide a summary of the contents of a book written in 1995 which describes an entirely new class of weapons. The weapons and their effects are described in the following pages. The United States Navy and Air Force have joined with the University of Alaska, Fairbanks, to build a prototype for a ground based "Star Wars" weapon system located in the remote bush country of Alaska.
The individuals who are demanding answers about HAARP are scattered around the planet. As well as bush dwellers in Alaska, they include: a physician in Finland; a scientist in Holland; an anti-nuclear protester in Australia; independent physicists in the United States; a grandmother in Canada, and countless others.
Unlike the protests of the 1960s the objections to HAARP have been registered using the tools of the 1990s. From the Internet, fax machines, syndicated talk radio and a number of alternative print mediums the word is getting out and people are waking up to this new intrusion by an over zealous United States government.

Ειδησεογραφικό site με ειδήσεις στα Αρχαία Ελληνικά!!! Από τον Ελληνιστή Joan Coderch-i-Sancho

   http://www.akwn.net/

  Akropolis World News

The main objective is to offer in Ancient Greek a summary of the latest world news.



Η παιδεία των γυναικών στην αρχαία Ελλάδα

Στοιχειώδη εκπαίδευση: Γραφή, ανάγνωση, λυρική και επιλεγμένη επική ποίηση, χορός. Περίπου μέχρι δώδεκα χρονών.

Μέση και ανωτέρα εκπαίδευση: Μέχρι περίπου τα είκοσι της χρόνια εκπαιδεύεται συνήθως από την μητέρα της στην οικονομία και διαχείριση του νοικοκυριού, υφαντική, χειροτεχνία, διακοσμητική. Επίσης υπήρχαν για τις κόρες πλουσιοτέρων Αθηναίων ιδιωτικά οικοδιδασκαλεία στα οποία σπούδαζαν μουσική, κιθαρωδία, όρχηση κ.λ.π.


Ανωτάτη εκπαίδευση: Πλήθος ανωτάτων σχολών δεχόταν ευχαρίστως γυναίκες!
Επειδή η ιστορία ασχολείται κυρίως με πολέμους οι οποίοι με εξαίρεση των Αμαζόνων και ολιγοστών εξαιρέσεων άλλων γυναικών είναι ανδροκρατική, δεν έχουμε όλα τα ονόματα των γυναικών επιστημόνων. Παρ όλα αυτά υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες που διέπρεψαν στον χώρο της επιστήμης.

Πολιτιστικά και Περιβαλλοντικά Προγράμματα για μικρά παιδιά από την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πολιτιστικά και Περιβαλλοντικά Προγράμματα για μικρά παιδιά από την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»
Ο Κοινωνικός μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» προσφέρει σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, μέσω της Παιδικής Πολιτιστικής Λέσχης «ΕΚΦΡΑΣΗ» και του Περιβαλλοντικού της Προγράμματος στο Δήμο Ιλίου, ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικά εργαστήρια από εξειδικευμένους επαγγελματίες.




ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Στο βάθος…ΚΗΠΟΣ!»

με την ειδική σε θέματα περιβάλλοντος Αθηνά Αντύπα
Η γνωριμία με τα λαχανικά και την καλλιέργειά τους, τα αρωματικά φυτά και οι χρήσεις τους, τα καρποφόρα δέντρα, η βιολογική καλλιέργεια, η φυσική καλλιέργεια είναι μερικά από τα θέματα των δραστηριοτήτων. Κεντρικοί στόχοι του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος, η σύνδεση της τροφής με τη γη, η θεραπευτική επαφή με τη φύση και η καλλιέργεια της πεποίθησης ότι όλοι μπορούν να γίνουν μικροί κηπουροί και στην πόλη.

30/3/11

Παρουσίαση της έκδοσης “ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΣΙΛΙΑΝΟΣ – διαπασών – ένας διάλογος με τον Φράνσις Γκάυ”

Παρουσίαση της έκδοσης “ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΣΙΛΙΑΝΟΣ – διαπασών – ένας διάλογος με τον Φράνσις Γκάυ” / Presentation of the book “Yorgos Sicilianos – diapason – a dialog with Francis Guy”

Το Κυπριακό Οινομουσείο και ο Πολιτιστικός Οργανισμός Κινύρας
σας προσκαλούν στην παρουσίαση της έκδοσης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΣΙΛΙΑΝΟΣ - διαπασών – ένας διάλογος με τον Φράνσις Γκάυ
την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011, 8.15 μ.μ
στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138, Αθήνα
8:15 Καλωσόρισμα από το Διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη, κον Άγγελο Δεληβορριά.
8:18 Χαιρετισμός από τον Έντιμο Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, κον Ιωσήφ Ιωσήφ.
8:20 Χαιρετισμός από την Πρόεδρο του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων και Αννα Φιλίνη.

Καμπάνια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Καμπάνια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης
για το Κοινωνικό Παντοπωλείο στα ΑΒ Βασιλόπουλος
Κάθε προσφορά είναι σημαντική!

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού διοργανώνει Καμπάνια για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης που θα δοθούν σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, στερούμενοι των βασικών ειδών διαβίωσης. Η καμπάνια στηρίζεται από τα super market ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και θα διεξαχθεί στα ακόλουθα καταστήματα:
  • Α. Λιόσια (Λ. Φυλής 293 & Κασσιανής) Παρασκευή 1 & Σάββατο 2 Απριλίου
  • Ιλίου (Θηβών-Ιδομενέως) Παρασκευή 8 & Σάββατο 9 Απριλίου
  •  Περιστέρι (Εθν. Μακαρίου 54 & Αγ. Παύλου) Παρασκευή 8 & Σάββατο 9 Απριλίου
Ώρες υλοποίησης και για τα τρία καταστήματα:
  • Παρασκευή, 17.00-21.00
  • Σάββατο, 9.00 – 19.00
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί από τη Μονάδα Κοινωνικής - Προεπαγγελματικής Αποκατάστασης «ΔΡΑΣΗ», με τη στήριξη του κοινωνικού μη κερδοσκοπικού φορέα «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων (Κ.Σ.Δ.Ε.Ο.) ΕΔΡΑ»

Θα εμπιστευόσασταν τα χρήματά σας, σε έναν κλέφτη;

Οι περισσότεροι από εμάς, θα απαντούσαμε όχι. Και όμως το κάνουμε. Τοποθετούμε τα χρήματά μας, τα λίγα εκείνα που έχουμε, σε τραπεζικά ιδρύματα. Νομίζουμε δε, πως έτσι τα ‘φυλάμε’. Πως εκεί είναι ασφαλισμένα.

Οι τράπεζες, έχουν την ‘νομική δυνατότητα’ να δημιουργούν χρήματα. Για κάθε μια μονάδα χρήματος σε ‘φυσική μορφή’, της οποίας τον έλεγχο κρατά μέχρι στιγμής η Ε.Ε. και τα κράτη -εταίροι, η κάθε τράπεζα, έχει δικαίωμα να δημιουργήσει 50. Πως; Κάνοντας απλά … λογιστικές εγγραφές. Ύστερα το δανείζει με υπέρογκους τόκους. Δηλαδή οι τράπεζες δανείζουν κάτι που δεν έχουν. Τους έχουμε δώσει το ‘νομικό’ δικαίωμα για αυτό. Έτσι δεχόμαστε πως το να γράψουν ένα νούμερο στα βιβλία τους, αυτόματα δημιουργεί χρήμα. Το κράτος και η Ε.Ε. έχουν κρατήσει τον έλεγχο του χρήματος σε φυσική μορφή. Αυτό όμως δεν αντιπροσωπεύει παρά ελάχιστο ποσοστό (συνήθως δεν ξεπερνά το 5%) της συνολικής κυκλοφορίας αυτού που θεωρούμε χρήμα.

Το κράτος λοιπόν (που θέλουν να μας πείσουν ότι ελέγχουμε δια μέσου αυτού που ονομάζεται ‘έμμεση δημοκρατία’), δεν ελέγχει, ακόμα και αν θέλει, παρά ελάχιστο ποσοστό του χρήματος. Το 95% το ελέγχουν (αφού έχουν τη δυνατότητα να το δημιουργήσουν) οι τράπεζες.

29/3/11

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Επί τρεις και πλέον ώρες από τις 15.00 σήμερα ισχυρές αστυνομικές και κατασταλτικές δυνάμεις συγκρούονται με κατοίκους στη γέφυρα του Κουβαρά, στο ύψος της Κερατέας. Είμαστε αντιμέτωποι με νέα εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη μας!
Σε εγρήγορση αλλά δυο καίρια σημεία της πόλης της Κερατέας.
Ο κόμβος του Μπαλτά και το μπλόκο στο ΒΙΟ.ΠΑ. είναι γεμάτα από πολίτες του Δήμου Λαυρεωτικής σε μια ύστατη προσπάθεια να μην μπουν αστυνομικές δυνάμεις και μηχανήματα στην πόλη και το Οβριόκαστρο.
Στιγμή δεν έχουν σταματήσει να χτυπάνε οι καμπάνες ενώ η σειρήνα από το Δημαρχείο σκίζει τον αέρα της Λαυρεωτικής.
Οι κάτοικοι γνωρίζουν ότι έχουν δίκιο, το διεκδικούν και θα συνεχίσουν όπως κάνουν εδώ και 110 ημέρες, γιατί στηρίζουν τη νομιμότητα και απαιτούν την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που έχουν κηρύξει παράνομο το έργο του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο.

Οι θέσεις του Δήμου Λαυρεωτικής είναι γνωστές και αμετακίνητες…

Οι χωρικές προϋποθέσεις μιας εξέγερσης



Χώρος και συλλογικές δράσεις: ένας άγνωστος
Σπάνια συνειδητοποιούμε την κρισιμότητα της χωρικής διάστασης στη συγκρουσιακή πολιτική, ιδιαίτερα σε πυκνές συγκυρίες όπως αυτές των εξεγερσιακών συλλογικών δράσεων. Προϋπόθεση για μια επαρκή ερμηνεία και επεξήγησή τους αποτελεί η ενδελεχής αποτίμηση της ειδικής επενέργειας του χώρου: για να κατανοήσουμε τις εξεγερσιακές συλλογικές δράσεις απαιτείται και χωρική ανάλυση. Πανταχού παρούσα και αναπόδραστη συμπεριφορική διάσταση, ο χώρος αποτελεί κρίσιμο πόρο προς κινητοποίηση για την ανάληψη και ευόδωση μαχητικών συλλογικών δράσεων. Η ενεργός συγκρότηση χωρικών σημείων αναφοράς-πεδίων πυκνής συνύπαρξης επικουρεί τη συλλογική ανάταση που απαιτείται ώστε οι συγκρουσιακοί διεκδικητές να υπερνικήσουν το κόστος συμμετοχής σε εκ του σύνεγγυς συγκρούσεις με υλικά υπέρτερες δυνάμεις καταστολής, ενώ παράλληλα συμβάλλει στον ανεφοδιασμό της συγκρουσιακής ενέργειας μέσα από τη συγκρότηση διακριτών διεκδικητικών milieu. Οι τόποι αυτοί διευκολύνουν την πολιτική επικοινωνία συρρικνώνοντας τον χωροχρόνο, διευκολύνουν την επαφή ανάμεσα σε εξεγερσιακά φυσικά πρόσωπα και ομάδες ενισχύοντας τη μεταξύ τους αλληλεγγύη και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να αναδυθούν χωρικά προσδιοριζόμενες κουλτούρες διαμαρτυρίας.

Foundations of Insurgency

Chapter 2

Foundations of Insurgency

“It is certainly easier to launch an insurgency than it is to repress it.”

David Galula, Counterinsurgency Warfare.

An insurgency and the operational environment must be understood before the insurgency can be defeated. Tools that assist the counterinsurgent in understanding and predicting the insurgent’s actions are the five elements of an insurgency, the eight dynamics of an insurgency, the six insurgent strategies, insurgent tactics, and the strengths and vulnerabilities of insurgents. Together these tools, known as the components and manifestations of an insurgency, provide leaders at all levels a means to comprehend and defeat the insurgent.

Section I—OVERVIEW

This section introduces the relationship between the components and the manifestations of an insurgency. If a counterinsurgent understands both the components and manifestations of the insurgency, then the unit can correctly apply pressure along the seven counterinsurgency lines of effort (Chapter 3) to defeat it.

ON PROTRACTED WAR

May 1938

[This series of lectures was delivered by Comrade Mao Tse-tung from May 26 to June 3, 1938, at the Yenan Association for the Study of the War of Resistance Against Japan.]

STATEMENT OF THE PROBLEM

1. It will soon be July 7, the first anniversary of the great War of Resistance Against Japan. Rallying in unity, persevering in resistance and persevering in the united front, the forces of the whole nation have been valiantly fighting the enemy for almost a year. The people of the whole world are attentively following this war, which has no precedent in the history of the East, and which will go down as a great war in world history too. Every Chinese suffering from the disasters of the war and fighting for the survival of his nation daily yearns for victory. But what actually will be the course of the war? Can we win? Can we win quickly? Many people are talking about a protracted war, but why is it a protracted war? How to carry on a protracted war? Many people are talking about Final victory, but why will final victory be ours? How shall we strive for final victory? Not everyone has found answers to these questions; in fact, to this day most people have not done so.

TΟ ΑΘΕΑΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑ

                                     


ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ

Του ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΒΕΛΑΚΗ

«Όταν ο εχθρός προελαύνει, υποχωρώ. Όταν ο εχθρός ξαποσταίνει, τον παρενοχλώ. Όταν ο εχθρός εξαντλείται, τον σφυροκοπώ. Όταν ο εχθρός υποχωρεί, τον καταδιώκω».
Μάο

Σε περιόδους κρίσης συμβαίνει η στιγμή μιας μεγάλης καμπής να μη σημαδεύεται από ένα εντυπωσιακό γεγονός αλλά περισσότερο από τη συσσώρευση πολλών μικρών, από την ανάδυση στην επιφάνεια σχετικά υπόγειων διαδικασιών και τάσεων. Και τότε αρχίζει και γίνεται συνείδηση ότι τα πράγματα έχουν πλέον μπει σε μια διαφορετική τροχιά. Κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει με την τροπή που αρχίζει και παίρνει η ελληνική κρίση. Κάτι που ίσως δείχνει ότι δεν τελειώνει μόνο ο χειμώνας ως εποχή του έτους αλλά και ως φάση της πολιτικο-κοινωνικής σύγκρουσης που άρχισε με την επιβολή του Μνημόνιο.

3o Αντιτρομοκρατικο Φεστιβάλ, 8-9 Απρίλη, Πολυτεχνείο, Αμφ. ΜΑΧ

Θέσεις για το νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία Εκπροσώπων οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών

 Σχετικά με το νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα που επιτέλους προωθείται στην Ελλάδα, θέλω να επισημάνω τα παρακάτω σημεία:
Της Διατσέντας Φουσκαρίνη*
Σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική οι θεσμοθετημένοι πόροι που απευθύνονται  στους φορείς της κοινωνίας πολιτών αποδίδονται και αξιοποιούνται  προς όφελος της τοπικής κοινωνίας μέσω προγραμμάτων κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, τα οποία  προγράμματα με θαυμαστό τρόπο κινητοποιούν και τους ενεργούς πολίτες οι οποίοι τα ενισχύουν με εκπληκτικές εθελοντικές δράσεις, εξού και το ισχυρό Εθελοντικό Κίνημα πολλών χωρών της Ευρώπης.

Οι φορείς της κοινωνίας πολιτών, σύλλογοι, σωματεία, οργανισμοί μη κερδοσκοπικοί που  δρουν στην Περιφέρεια αγωνιούν και περιμένουν το εν λόγω νομοσχέδιο για να τους δώσει τη δυνατότητα όπως  σε όλη την Ευρώπη, να δημιουργήσουν κοινωνικές  επιχειρήσεις,  για να καταπολεμήσουν την ανεργία και να δημιουργήσουν κοινωνικό κεφάλαιο που τόσο ανάγκη το έχει η Ελληνική περιφέρεια ελλείψει θεσμών και υποδομών στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας – αλληλεγγύης, του πολιτισμού της προστασίας του περιβάλλοντος. Άλλωστε η δύσκολη πραγματικότητα των οικονομικών των Καλλικρατικών Δήμων, επιτάσσει οι φορείς της κοινωνίας πολιτών να αποτελέσουν  τους αναπτυξιακούς κόμβους και δύναμη προώθησης θεσμών της Συμμετοχικής Δημοκρατίας όπως οραματίζεται και ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου για την τοπική ανάπτυξη και την φυγή από την κρίση.

28/3/11

Χάρρυ Κλυνν - Ο Νονός

ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

ΠΡΟΣ:  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΝ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ.

Κε Πρωθυπουργέ
καί Βουλευτές τής παρούσας βουλής ,

Διαδίδεται έντονα τις τελευταίες μέρες ότι πρόκειται να φέρετε προς ψήφιση νομοσχέδιο όπου θα κάνετε νόμο του κράτους , διατάξεις που περιλαμβάνει ό λεγόμενος διατροφικός κώδικας .

Ο κώδικας αυτός , όπως έχει ψηφιστεί στην Αμερική με την ονομασία
νόμος S-510 , αναφέρει ότι οι βιταμίνες A , B , C , D και ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο καθίστανται παράνομα , όταν οι ποσότητες λήψης αυτών των ουσιών θα είναι θεραπευτικές. Ο νέος αυτός κώδικας θα απαγορεύει επίσης την χρήση θρεπτικών ουσιών , όπως βιταμίνες ή μέταλλα ,τα οποία θα λαμβάνονται για πρόληψη ή για αντιμετώπιση κάποιας πάθησης .

Αυτές οι ουσίες θα χαρακτηρίζονται ως τοξικές και δηλητήρια .

Πρός ολοκληρωτική σύρραξη στην Κερατέα;

STOPCARTEL                                                                                                                 STOPCARTEL TV Ελληνικό 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
 
 
"Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του STOPCARTEL οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή έχουν τουλάχιστον διπλασιαστεί το τελευταίο 24ωρο.Οι πολίτες της Κερατέας καταγγέλουν ότι σκοπός της μαζικής παρουσίας των ΜΑΤ γύρω από την πόλη είναι ο αποκλεισμός της προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία εγκατάστασης νέων μηχανημάτων από τους εργολάβους στο Οβριόκαστρο και ξεκίνημα των εργασιών της κατασκευής της χωματερής. Και αυτά ενώ εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις..

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προετοιμάζεται συγχρόνως εισβολή δυνάμεων καταστολής μέσα στην πόλη προκειμένου να ελεχθεί πλήρως η κατάσταση, από πλευράς αντιδράσεων των πολιτών.

Οι κάτοικοι της Κερατέας τονίζουν ότι εάν ο Χρήστος Παπουτσής και η κυβέρνηση επιχειρήσουν τέτοιου είδους επέμβαση, η απάντηση που θα πάρουν θα είναι ολοκληρωτική αντίσταση με κάθε μέσο.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Παλαίχθων σας προσκαλεί την Τρίτη 29 Μαρτίου και ώρα 8:00μμ να παρακολουθήσετε την διάλεξη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΥ

με θέμα: O MΕΓΑΣ ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΗΡΑΜΕΝΟΣ ΟΦΙΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Τηλ : 6946230909, 6944965803 



Ὁ ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ ἑδρεύει στὴν ὁδό, Παλλάδος 21, στόν 3ο ὄροφο,ἐπί τῆς πλατείας Ψυρρῆ πλησίον τοῦ σταθμοῦ τοῦ ΗΣΑΠ καί Μετρό στήν στάσι "Μοναστηράκι", ὅπου πραγματοποιοῦνται τὰ μαθήματα καί οἱ διαλέξεις.

Σᾶς περιμένουμε στόν καινούργιο μας χῶρο, ἀνανεωμένος, καθαρός, πολυτελής ἰδανικός γιά μαθήματα καί διαλέξεις.

Ἡ αἴθουσα προσφέρεται γιά ἐκδηλώσεις.

Γιὰ περισσότερες πληροφορίες μποτεῖτε να ἀποταθεῖτε

στά τηλέφωνα : 6942551213 , 6944965803

Ἐπικοινωνήστε μαζί μας palaixthon@yahoo.gr

Δείτε τό ἱστολόγιό μας http://palaixthon.wordpress.com

27/3/11

1η Προσομοίωση "Νέας Ηλιαίας" 25η Μαρτίου 2011

Με πολύ όρεξη και μεράκι πραγματοποιήθηκε η πρώτη προσομοίωση της 'ΝΕΑΣ ΗΛΙΑΙΑΣ' στο λόφο Μουσών (Φιλοπάππου) την 25η Μαρτίου του 2011.

Λίγα λόγια για το δρώμενο
Ήταν η πρώτη προσπάθεια μέσα από τον θεατρικό τρόπο της 'Δημωδίας' να εκφράσει το «κοινό περί Δικαίου αίσθημα» στη σύγχρονη ελληνική κρίση. 

Η πρώτη υπόθεση αφορούσε την ψήφιση  του επαίσχυντου και δήθεν αναγκαίου 'Μνημονίου'.
 

Η συμμετοχή του κοινού ήταν ζωηρή και οι αλήθειες που ειπώθηκαν, καυτές. Εκ μέρους του 'Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας' ευχαριστούμε θερμά όλους για την παρουσία τους, την συμμετοχή και συμβολή τους.  

Περισσότερες πληροφορίες : ΝΕΑ ΗΛΙΑΙΑ 

Σχετικά με το υπο ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για την κοινωνική οικονομία

Ένα νομοσχέδιο μονοδιάστατο περιοριστικό που αφήνει έξω τους πραγματικούς συντελεστές της κοινωνικής οικονομίας τις οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών.


To σχέδιο νόμου για την θεσμοθέτηση της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, θα μπορούσε να καλύψει το μεγάλο «θεσμικό έλλειμμα» της χώρας μας  και θα   μπορούσε να είναι καλοδεχούμενο από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εάν  πραγματικά αφορούσε όλους τους φορείς του πεδίου που αντικειμενικά να λαμβάνoντας υπόψη το υλικό μιας πραγματικής διαβούλευσης που οφείλει η πολιτεία στο χώρο.
Το σχέδιο νόμου όμως το οποίο παρουσιάζεται στην ηλεκτρονική διαβούλευση, θεωρητικά ανοίγει το ζήτημα της κοινωνικής οικονομίας σε όλες τις επιχειρήσεις κοινωνικής ωφέλειας και πρακτικά στο δια ταύτα την περιορίζει μόνον …στις ειδικές κοινωνικές ομάδες και συνεταιρισμούς, αποκλείοντας, εκ των πραγμάτων όλες τις οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών που αντικειμενικά σήμερα δραστηριοποιούνται σε τομείς της κοινωνικής οικονομίας.
Έτσι, με βάση το άρθρο 1 και 2 άνετα  θα μπορούσαν να θεωρηθούν κοινωνικές επιχειρήσεις και μεγάλες επιχειρήσεις του δημοσίου, αλλά και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, αλλά τελικά το νομοσχέδιο προβλέπει χρηματοδότηση της κοινωνικής οικονομίας μόνον σε ειδικούς συνεταιρισμούς. Κι αυτό δημιουργεί μεγάλη σύγχυση.

26/3/11

Κάλεσμα για την Κυριακή 27 Μαρτίου Πρωτοβουλία πολιτών για τη διάσωση και ανάδειξη του Βωμού των 12 Θεών και του Ελέους

Φίλες και φίλοι
Μετά και την πρόσφατη γνωμοδότηση του ΚΑΣ και σε αναμονή της απαραίτητης Υπουργικής απόφασης που απαιτείται αν θέλουν να συνεχίσουν τις εργασίες κατάχωσης του βωμού μας, συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά τον αγώνα κατά του εγκλήματος που συντελείται εις βάρους του πολιτισμού μας.
Παράλληλα με τις νομικές κινήσεις που ήδη έχουν γίνει, η πρωτοβουλία σας καλεί όλους να δώσετε ένα δυναμικό παρόν αυτήν την Κυριακή 27/03 και ώρα 11:00 το πρωί στα εκδοτήρια στην είσοδο της Ακροπόλεως για να υψώσουμε ξανά την φωνή μας, απαιτώντας την μη κατάχωση του βωμού, και για να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους μπορούμε σε όλο τον κόσμο.

Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο δυναμικά.




Παρακάτω, δημοσιεύεται το υπόμνημα το οποίο κατέθεσε στη συνεδρίαση (22 Μαρτίου) του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Πολιτών, ο Ευάγγελος Μπεξής. 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ:

25/3/11

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Η καταδίκη της Ελληνικής Παιδείας από τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε



H Μεγάλη Εκκλησία (Πατριαρχείο) της Νέας Ρώμης(Κωνσταντινουπόλεως) ουδέποτε υπήρξε ελληνική ή φιλελληνική ως οργάνωση. Ωστόσο, οι απολογητές της ρωμιοσύνης και του βυζαντινισμού επιμένουν να διαδίδουν, ψευδόμενοι ασυστόλως, ότι χάρη σε αυτήν την Εκκλησία διασώθηκε όχι μόνο η εθνική μας συνείδηση και ταυτότητα αλλά και η εθνική μας παιδεία και γλώσσα.
Τότε όμως, αλήθεια, τι έχουν να απαντήσουν όλοι αυτοί στην πατριαρχική εγκύκλιο που εκδόθηκε τον Μάρτιο του 1819 και στην οποία ο «Γρηγόριος ελέω Θεού Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης», ο δήθεν «εθνομάρτυρας», καταδίκασε την Ελληνική Παιδεία, τις θετικές επιστήμες και αναθεμάτισε τους διαφωτιστές δασκάλους που δίδασκαν το υπόδουλο έθνος;
Αξίζει, λοιπόν, να δούμε σε ποια σημεία στάθηκε ο Πατριάρχης και με ποιο αιτιολογικό έστειλε στο πυρ το εξώτερον τους ακούραστους κήρυκες της Ελληνικής Γνώσης, της παιδευτικής και εθνικής μας αφύπνισης και συνείδησης, που ως αποτέλεσμα είχε την εθνική μας Επανάσταση του 1821.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΒΩΜΩΝ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤ' 54
«και άλλοι τε αυτών ήρξαν τήν ενιαύσιον Άθηναίοις αρχήν και Πεισίστρατος ό Ίππίου του τυραννεύσαντος υιός, του πάππου έχων τούνομα, ος τών δώδεκα θεών βωμόν τον εν τη αγορά άρχων άνέθηκε και τον του Απόλλωνος εν Πυθίου»
«Πολλοί απ' αυτούς άσκησαν την εξουσία του ετήσιου άρχοντα, κι ιδιαίτερα ο Πεισίστρατος, γιος του τυράννου (Ιππίας που είχε το όνομα του πάππου του, ο οποίος, όταν ήταν άρχοντας, αφιέρωσε στην αγορά βωμό στους δώδεκα θεούς και άλλον στο Πύθιο στον Απόλλωνα»

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ !!


Στην τεράστια κρίση κάθε μορφής που διέρχεται η χώρα μας οφείλουμε οι Έλληνες να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα ποιοτικά και δημιουργικά χαρακτηριστικά μας έναντι των παρασιτικών στοιχείων που βεβηλώνουν την πατρώα κληρονομιά μας και επιδίδονται στην εξάλειψη της ένδοξης προγονικής μας μνήμης.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία επίσημης αναγνώρισής μας, είναι φυσικά το ονοματεπώνυμό μας! Ένα όνομα δεν αποτελεί απλά μία κωδικοποιημένη στοίχιση γραμμάτων, συλλαβών και φθόγγων με εύηχο ή κακόηχο αποτέλεσμα. Αντιθέτως, κρατά καλά κρυμμένη μια ιστορία και εκφράζει μια εποχή. Το όνομα και η ονοματοδοσία εξελίχθηκαν και συνεχίζουν να εξελίσσονται ταυτόχρονα με τον ιστορικό βίο και τις περιπέτειες των λαών, ενώ συχνά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτιτων φιλοσοφικών και κοινωνικών πεποιθήσεων των ανθρώπων. Κατά την πατρώα παράδοση, η ονοματοδοσία ΔΕΝ απαιτεί τη συμβατική διάκριση ονόματος (συνήθως χριστιανικής επιρροής) και επωνύμου, αλλά την ονοματοδοσία μας με βάση τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας κατά το αρχαίο έθος.

Κρέμασαν σκύλο δίπλα στα Δικαστήρια στην Ευελπίδων‏



Χθες το πρωί, φιλόζωοι κάτοικοι της περιοχής πέριξ των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων αντίκρισαν έναν σκύλο νεκρό, κρεμασμένο από τα πόδια πάνω σ' ένα δέντρο. Το ζώο βασανίστηκε όχι σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό, αλλά στο κέντρο της πρωτεύουσας, δίπλα στα δικαστήρια στην Αθήνα.

«Ήταν παγωμένο, αλλά όχι σε αποσύνθεση» είπαν οι άνθρωποι που το βρήκαν. Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι αυτό είναι ένα πολυσύχναστο πάρκο και ότι στο σημείο αυτό υπάρχουν κούνιες, δεν μπορεί παρά οι άγνωστοι να κρέμασαν εκεί το δύστυχο ζώο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα πίσω πόδια του σκύλου, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, τα είχαν κολλήσει με ταινία και είχαν χρησιμοποιήσει σύρμα, για να τον κρεμάσουν εκεί... 

Για τον κ. Ρέππα που χαρακτηρίζει το κίνημα "δεν πληρώνω" , ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ !!

   
Σκανάραμε για εσάς όλα τα έγραφα της Google  και σπάσαμε  κωδικούς για να σας αποκαλύψουμε την οργάνωση κίνημα του τζάμπα και την ηγεσίας της.  Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω κείμενο φαίνεται να υπάρχουν τρεις  τύποι  «τζάμπα» στην οργάνωση ανάλογα με το  πόσο δεν ντρέπεται κάποιος.
Υπάρχει το:
 "τζάμπα",
το   "εντελώς τζάμπα",
και το   "τζάμπα τα λεφτά μας"
Για τις μετακινήσεις των βουλευτών με τον σιδηρόδρομο ή τα υπεραστικά λεωφορεία ή τα πλοία των εσωτερικών γραμμών υπάρχει ατέλεια. (τζάμπα)
Για τους βουλευτές της περιφέρειας διατίθενται ετησίως 104 εντολές μετακίνησής τους αεροπορικώς. (εντελώς τζάμπα)
Αναφορικά με τα έξοδα κίνησης (εκτός από τις ατέλειες  και τα τζάμπα εισιτήρια) στους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς, αλλά και σε όσους οι περιφέρειες διαθέτουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα καταβάλλεται το ποσό των 450 ευρώ. (τζάμπα τα λεφτά μας)
ενώ στους βουλευτές των οποίων οι περιφέρειες είναι πιο κοντά στην πρωτεύουσα καταβάλλονται 600 ευρώ και σε όσους οι περιφέρειες βρίσκονται μακριά καταβάλλονται 750 ευρώ,

Πού βρίσκεται ο Τάφος του Αλεξάνδρου;




Μυαλό χρειάζεται για να αποκαλυφθεί και όχι φτυάρια...
Τα μεγαλύτερα μυστικά του κόσμου κρύβονται πάντα με τον καλύτερο τρόπο, παραμένοντας στην κοινή θέα. Για να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τον Τάφο του Αλεξάνδρου, θα πρέπει να σκεφτούμε με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο από αυτόν, που θα επιθυμούσε το σύστημα να σκεφτόμαστε. Αντίθετα, δηλαδή, από τον τρόπο σκέψης, που μέχρι τώρα δεν μας επέτρεπε να "βλέπουμε" αυτό, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει συνεχώς μπροστά μας. Στην κυριολεξία, αν κλείσουμε τα μάτια μας, μπορούμε να "δούμε" αυτόν τον Τάφο.

24/3/11

«2.500 χρόνια μετά τη μάχη του Μαραθώνα και 20 μόλις χιλιόμετρα από το τόπο της μάχης οι σύγχρονοι Έλληνες δίνουν μια άλλη μάχη.

Πρόκειται για τους κατοίκους της Κερατέας που παλεύουν ενάντια στους σύχρονους βαρβάρους. Αυτοί οι σύγχρονοι βάρβαροι δεν είναι από την Ασία, είναι από την Ελλάδα.

Είναι η αστυνομία του ελληνικού κράτους που την έχει στείλει εκεί η ελληνική σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση για να υπερασπιστεί μια παράνομη απόφαση.

Την απόφαση να δημιουργηθεί μία χωματερή στην Κερατέα που θα καταστρέψει αρχαιολογικό χώρο. Να πώς προστατεύει αυτή η κυβέρνηση τον ελληνικό πολιτισμό. Οι αστυνομικές δυνάμεις της κυβέρνησης μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών, βρίζουν γυναίκες, ψεκάζουν με χημικά απλούς εργαζόμενους ανθρώπους και συμπεριφέρονται σα δυνάμεις κατοχής.

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση για την οργάνωση συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος

ΚΑΛΕΣΜΑ
Συνέχιση της ανοιχτής Συνέλευσης* της συντονιστικης επιτροπης κινηματων και πρωτοβουλιών για την οργάνωση μεγάλης συγκεντρωσης και συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος μέσα στον επόμενο μήνα, αυτό το Σάββατο 26/3/2011 και ώρα 16.00 στην μουσική σκηνή “Αυλαία”, οδός Αγίου Όρους 15 και Κωνσταντινουπόλεως.(πλησίον μετρό Κεραμεικός).
Η συνεχιζόμενη ανοιχτή Συνέλευση προχωρεί με δημοκρατική διαδικασία τόσο στη διαμόρφωση θέσεων ανα τομέα όσο και στην οργάνωση της παραπάνω συγκέντρωσης.

Πως γίνονται οι μεγάλες «αρπαχτές» στα εισοδήματα των καταναλωτών!


American_dream


Ο ρόλος του χρήματος και ο πληθωρισμός.
Ποιος παίρνει τους φόρους, που πληρώνουμε στο κράτος.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΝΕΑ ΗΛΙΑΙΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011


Αγαπητές και αγαπητοί συμπολίτες, που διαπνέεσθε
από τις αρχές του ελληνικού πνεύματος,
σας καλούμε να συμμετάσχετε ή απλά να παρασταθείτε
στην πρώτη προσομοίωση της Νέας Ηλιαίας,
που θα προσπαθήσει να εκφράσει το «κοινό περί Δικαίου αίσθημα»
στη σύγχρονη ελληνική κρίση,
βασισμένη και εμπνευσμένη από πρότυπα αρχέγονου εθιμικού δικαίου,
για μια δημιουργική μας παρέμβαση στις εξελίξεις .
Η πρώτη υπόθεση που θα εξεταστεί
αφορά το «Μνημόνιο» και όσους το ψήφισαν.
Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 25η Μαρτίου,
ώρα 13:00, στο λόφο των Μουσών (Φιλοπάππου),
απέναντι από την Πνύκα.

Γιώργος Λ. Κόκκας
Μ.Κ.Ο. Βήμα για Δημοκρατία Πολιτών
Ιπποκράτους 42  Τ.Κ. 10680 Αθήνα
Τηλ.: 2103648300 begin_of_the_skype_highlighting            2103648300      end_of_the_skype_highlighting - Fax: 2103610882
e-mail : geoko@otenet.gr






Υ.Γ. Παρακαλούμε για την δημοσίευση της πρόσκλησης αυτής σε κατάλληλο σημείο του εντύπου σας  

Προτάσεις δράσης των Φίλων της Πατρώας Θρησκείας

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ   http://pythas.t35.com/tt.html   



1)  Να  αρχίσουμε   να  καλλιεργούμε   σε  γλάστρες  στα  μπαλκόνια  μας  αυτόχθονες  ποικιλίες   φυτών  που  κινδυνεύουν  να   χαθούν .  Να  πηγαίνουμε  σε   συναντήσεις  καλλιεργητών  σπανίων  ποικιλιών .  Να  γίνει  το "διασώστης  σπάνιων  ποικιλιών"   συνώνυμο  με  το  "αρχαιοελληνιστής"  .  Έτσι   θα  χτυπήσουμε  την  nea  taksi  που  θέλει  να  αφανίσει  τις  γηγενείς   ποικιλίες  και  θα    εκτοπίσουμε   τον  ΣΥΡΙΖΑ  που   ύπουλα  έχει  διεισδύσει    σε  όλες  τις  εκδηλώσεις  για   την  οικολογία  και  αλιεύει   οπαδούς .

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ


Εποχιακά αλλεργικά νοσήματα
Διάγνωση και ειδική ανοσοθεραπεία
του Αντώνη Παπακωνσταντίνου*
Η Άνοιξη είναι μια ορχήστρα χρωμάτων
κι εγώ ο σκοτεινός θεατής
άγνωστος μέσα στο πυκνό ψύχος…
Α. ΒΙΣΤΩΝΙΤΗΣ (1974)
Η άνοιξη για τους περισσότερους ανθρώπους είναι πηγή χαράς και ευχάριστων συναισθημάτων.  Υπάρχουν όμως και κάποιοι (και δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος ο αριθμός τους), που δεν θέλουν να έρχεται ποτέ αυτή η εποχή!
Γιατί μαζί με τα χρώματα της λουλουδιασμένης φύσης αρχίζουν και τα συμπτώματά τους, που ποικίλουν από δερματικά εξανθήματα, ερεθισμό στα μάτια (αλλεργική επιπεφυκίτιδα), φταρνίσματα και βουλωμένη μύτη με εκκρίσεις (αλλεργική ρινίτιδα), βήχα, σφύριγμα ή και δυσκολία στην αναπνοή (αλλεργικό άσθμα).
Ένας ασθενής μπορεί να έχει μόνο επιπεφυκίτιδα ή μόνο ρινίτιδα ή μόνο άσθμα ή μόνο δερματίτιδα.  Μπορεί όμως να εμφανίζει και συνδυασμό 2 ή 3 ή και όλων αυτών των καταστάσεων.
Μπορεί κάποιος να πιθανολογήσει τη διάγνωση μόνο από το ιστορικό (ο άρρωστος εμφανίζει κάθε άνοιξη κάποια ή όλα τα συμπτώματα που αναφέραμε).  Αυτό είναι αρκετό για να του δώσουμε κάποια φάρμακα.  Αντίθετα αν πρόκειται να υποβληθεί σε ειδική ανοσοθεραπεία (βλ. παρακάτω) η διάγνωση πρέπει να επιβεβαιωθεί.

23/3/11

Κατάθεση Μήνυσης για την προστασία του Βωμού των 12 Θεών

Την Παρασκευή 18/3/2011 κατατέθηκε Μήνυση προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών υποβαλλομένη δια του Α.Τ. Ακροπόλεως. Η μήνυση στρέφεται κατά του ΗΣΑΠ και παντός άλλου υπευθύνου, εργολάβου ή υπεργολάβου και εμπλεκομένου στα έργα της κατάχωσης του Βωμού - Μνημείου. 

Την μήνυση υπέβαλλαν, μέλη Ελληνικών Φορέων και Ενεργοί Πολίτες. Προσεκομίσθησαν μαρτυρίες τεκμηρίωσης της μήνυσης με αρκετά σχετικά άρθρα, φωτογραφικό υλικό και κινηματομηνύματα, που δείχνουν τη δράση των παράνομων συνεργείων κατά την προσπάθεια κατάχωσης του Ιερού Βωμού των 12 Θεών. 

Ακολουθεί το έγγραφο της Μηνύσεως, το οποίο σημειωτέον συνετάχθη υπό πίεση χρόνου την Παρασκευή το πρωί, αμέσως μετά τη 2η προσπάθεια κατάχωσης του Βωμού:

Υπόμνημα προς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο

Παρακάτω, δημοσιεύεται το υπόμνημα το οποίο κατέθεσε στη χτεσινή (22 Μαρτίου) συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Πολιτών, ο Ευάγγελος Μπεξής.
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Ο βωμός των 12 θεών στην αρχαία αγορά των Αθηνών, ένα από τα αρχαιότερα μνημεία της πόλης ,αποτελούσε ορόσημο και εθεωρείτο ουσιαστικά το κέντρο της πόλης , εφόσον χρησιμοποιείτο ως αφετηρία για τη μέτρηση όλων των αποστάσεων στην Αττική. Ήταν η «Πλατεία Συντάγματος» της αρχαίας Αθήνας. Σήμερα καλύπτεται κατά τα 9/10 του, από τα έργα του σιδηροδρόμου ενώ μόνο ένα μικρό τμήμα του, η νοτιοδυτική γωνία είναι ορατή. Είναι αυτός ο βωμός που κατά τον Θουκυδίδη (Ιστοριών VI, 54, 6-7) ιδρύθηκε το 522 π.Χ από τον Ιππία. Όπως μας πληροφορεί η αρχαιολόγος Σοφία Αλιφέρη, «ο Πίνδαρος, προφανώς αναφερόμενος στον Βωμό, στον διθύραμβό του για τους Αθηναίους, καλεί τους Ολύμπιους Θεούς σε χορό κοντά στον ευώδη, πολυσύχναστο ομφαλό της πόλεως στην ιερή Αθήνα, στην ξακουστή, περίτεχνα διακοσμημένη αγορά». Αλλά έρχεται και ο Παυσανίας να μας δώσει μια ακόμα σημαντική πληροφορία αναφέροντας τον και ως
«Βωμό του Ελέους», που χρησίμευε ως απαραβίαστο άσυλο των ικετών.

Inside Job

22/3/11

Λιβύη: ο βομβαρδισμός της ..."διεθνούς κοινότητας"

Γράφει ο Παναγιώτης Ήφαιστος
Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων-Στρατηγικών Σπουδών,
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Αν και μακάβρια τα γεγονότα της Λιβύης αποτελούν εν τούτοις «ευκαιρία» για να αποκρυσταλλωθούν ακριβείς εκτιμήσεις για το διεθνές σύστημα. Ο καθείς μπορεί να επιβεβαιώσει καθημερινά κατά την διάρκεια μιας κρίσεως όπως αυτή της Λιβύης τα αυτονόητα που συχνά λένε οι διεθνολόγοι της Θουκυδίδειας παράδοσης πλην πολλοί άνθρωποι νεφελοβατούν και τα λησμονούν τάχιστα αφήνοντας την πατρίδα τους να γίνει έρμαιο των θηρίων της διεθνούς πολιτικής:
i)                 Παρά την αφελή και επικίνδυνα ασυνάρτητη παραφιλολογία της μεταψυχροπολεμικής εποχής για τον επερχόμενο παγκοσμιοποιημένο ανθόσπαρτο ενοποιημένο πλανήτη, το διεθνές σύστημα παραμένει εθνοκρατοκεντρικό. Η ειρήνη είναι συνάρτηση της ισορροπίας δυνάμεων και συμφερόντων και της αποτροπής των απειλών. Σε ζητήματα που αφορούν τον πόλεμο και τις ανακατανομές συμφερόντων, επιπλέον, οι διεθνείς θεσμοί είναι είτε αδρανείς είτε εξαρτημένες μεταβλητές της εκάστοτε δεσπόζουσας ηγεμονικής δύναμης.

Ενημέρωση μετά την συνεδρίαση του ΚΑΣ για τον Βωμό των 12 Θεών

Πριν λίγες ώρες τελείωσε η συνεδρίαση του ΚΑΣ με παράσταση μελών την ‘πρωτοβουλίας’.

Κατατέθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες οι απόψεις που εκφράζονται από την πρωτοβουλία και κατατέθηκε και υπόμνημα από τον Ευ. Μπεξή.

Η επίσημη γνωμοδότηση του ΚΑΣ αναμένεται να είναι διαθέσιμη αύριο το πρωί.

Όπως είχε φανεί όλη την εβδομάδα από καθοδηγούμενα δημοσιεύματα στον τύπο η γνωμοδότηση το πιθανότερο είναι να έχει το προαποφασισμένο αποτέλεσμα του 'θαψίματος' (σωστική ανασκαφή με την επίσημη ορολογία ), εικόνα που επιβεβαιώθηκε και στην συζήτηση μεταξύ των μελών της πρωτοβουλίας και του συμβουλίου του ΚΑΣ.

Ήδη σχεδιάζονται οι επόμενες κινήσεις μας σε νομικό και άλλα επίπεδα.

Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα καθώς το τοπίο θα ξεκαθαρίζει.

Η ασφάλειά μας στα χέρια μας

Είναι σε όλους γνωστό πως η εγκληματικότητα, τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Καθημερινά δε, αυξάνεται όλο και περισσότερο. Το ερώτημα  τίθεται σε όλο και περισσότερους από εμάς: Μπορεί το κράτος  να μας προστατεύσει;

Το ερώτημα όμως νομίζουμε, θα  έπρεπε να τροποποιηθεί: θέλει και μπορεί η ηγετική  ομάδα που σήμερα ασκεί την εξουσία στη χώρα, να προστατεύσει τους  Έλληνες πολίτες;

Επειδή πάντα οι διαθέσιμοι πόροι, υλικοί και  ανθρώπινοι (στην προκειμένη περίπτωση αστυνομικές δυνάμεις), είναι περιορισμένοι σε σχέση με τις ανάγκες, τίθεται θέμα προτεραιοτήτων.   Δηλαδή η εκάστοτε εξουσία θα καλύψει από θέμα ασφάλειας, ότι θεωρεί πιο σημαντικό. Τι θεωρεί η πολιτική εξουσία, ως πιο σημαντικό; Φυσικά τον εαυτό   της. Η φύλαξη των πολιτικών προσώπων θεωρείται πρώτης  προτεραιότητας για τους ιθύνοντες. Μετά ακολουθούν όσοι στηρίζουν την εξουσία. Οι «δημοσιογράφοι» π.χ. δεν πρόκειται ποτέ να πάψουν να προστατεύονται, (το ίδιο ισχύει και για τους  «επαναστάτες» δημοσιογράφους). Ανώτεροι δικαστές, συνδικαλιστές, οικονομικοί παράγοντες, όλοι ξέρουμε πως κατ’ ουσίαν στηρίζουν το σύστημα. Ένα μεγάλο μέρος  λοιπόν των αστυνομικών δυνάμεων, θα διατεθεί στους στυλοβάτες του κατεστημένου.

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ - ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΑ "2011"

Η Μεσογειακή Ένωση και η παγκόσμια γεωπολιτική μάχη για τη Μεσόγειο


Η Μεσογειακή Ένωση - Παγκόσμια γεωπολιτική και η μάχη για τη Μεσόγειο
globalization79_07Πρόσφατα γίναμε θεατές "επαναστάσεων" σε κάποιες χώρες της Β. Αφρικής όπου τα πλήθη αν και "ανοργάνωτα" μπόρεσαν και ξεσηκώθηκαν μυστηριωδώς. Τυνησία, Αίγυπτος με τελευταία την Λιβύη. Ποιά φωνή τους κάλεσε δεν έγινε γνωστό, αν και δάφνες θέλει να δρέψει ακόμη και αυτό το wikileaks. Γνωρίζουμε ότι οι επαναστάσεις ενίοτε εκδηλώνονται για να εξυπηρετήσουν μυστικότερα ή και μεγαλύτερα συμφέροντα και αυτό το παρατηρούμε να γίνεται συχνά στην σύγχρονη παγκόσμια πολιτική ιστορία.
Ωστόσο πέρα από το μαζικό και ανεξήγητο φαινόμενο των domino-ταραχών που άλλαξαν ή πρόκειται να αλλάξουν τον γεωπολιτικό χάρτη των παράκτιων χωρών της Μεσογείου, ταυτόχρονα παρατηρούμε και άλλες σημαντικές αλλαγές.  Μεγάλος λόγος γίνεται για τον καθορισμό των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών εκμετάλλευσης (ΑΟΖ) όπου άξαφνα μαθαίνουμε και για την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, πράγμα που γίνεται θα λέγαμε με τρόπο μαζικό (Λεβιάθαν, κοίτασμα Ηροδότου κ.ά.).

Βιασμός 14χρονης Ελληνίδος από Πακιστανούς στην πλατεία Μέμου

Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες του (συνήθως καλά ενημερωμένου)Crimes On Air, είναι σίγουρο ότι θα έχουμε τέτοιο μακελειό που τα επεισόδια στον Αγ. Παντελεήμονα θα μοιάζουν …φιλοφρονήσεις. Αντιγράφουμε χωρίς δικά μας σχόλια:

Στον Κορυδαλλό και την Νίκαια γίνεται χαμός από ξυλοδαρμούς ανάμεσα σε Πακιστανούς και Έλληνες, αυτό μας το επιβεβαίωσε και η αστυνομία, εκείνο όμως που μας είπε πως πλανάται ως φήμη χωρίς να έχει καταγγελθεί, είναι το παρακάτω e-mail περί βιασμού ανήλικης, που έλαβε το Crimes on air:
“Ανάστατη παραμένει η τοπική κοινωνία πέριξ του Κορυδαλλού, από τα τραγικά συμβάντα τα οποία έλαβαν χώρα το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.
Μία  ώρα πριν τα μεσάνυχτα ένα ζευγάρι εφήβων βρισκόταν στη πλατεία Μέμου στον Κορυδαλλό. Τη στιγμή εκείνη πλησιάζει μια ομάδα  οκτώ Πακιστανών το ζευγάρι και αρχίζει να εξελίσσεται το δραματικό γεγονός της υπόθεσης. Αρχικά οι τρεις άνδρες  ακινητοποιούν το νεαρό και οι άλλοι πέντε άνδρες κρατούν την έφηβη μόλις δεκατεσσάρων ετών και τη βιάζουν κατ’ εξακολούθηση.

Παρασκευή 25 Μαρτίου η εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.

- Παρασκευή 25 Μαρτίου η εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.
- Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο, Νέα Υόρκη, 27 Μαρτίου 2011 (γιά την εθνική επέτειο):
''Kαρναβαλικό τουρκομπαρόκ'', με παπάδες, τσολιάδες, καλλιστεία, πολιτικούς από Ελλάδα, ''προεδροπαράγοντες'' και...σκύλους. Ποιοί 'Ελληνες πολιτικοί θα είναι στην μεγαλούπολη. (Αναξιόπιστες οι φήμες που κυκλοφορούν στο γκέττο μας στην Αστόρια, περί υποδοχής τους με ζαρζαβατικά και γιαούρτια).
- Πως Γερουλάνος και Νικητιάδης ''παραμυθιάζουν'' τον ελληνικό λαό, γιά να δικαιολογούν τα δικά τους συχνά ''χλιδάτα'' ταξίδια στο εξωτερικό, με τα μηδαμινά αποτελέσματα... Γιατί η Ελλάδα ΧΑΝΕΙ τουρίστες.
- ΑμερικανοΚύπριοι ''ισόβιοι ηγέτες'' στις ΗΠΑ: Με χρήμα της κυπριακής Δημοκρατίας ''πουλάνε φύκια γιά μεταξωτές κορδέλες''
- Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής κοροϊδεύει τον Ελληνισμό: Το ζήτημα της (δήθεν) ''ανοικοδόμησης'' του Αγίου Νικολάου στο ''σημείο μηδέν'' (Μανχάτταν) και τα εκατομμύρια δολάρια Ομογενών που ''έκαναν φτερά''.
...........................................................
Και ν' ακούτε:
www.24-7Radio.us
24 ώρες ελληνικά, με απόδοση ήχου 256Κbps (studio quality)... Ψυχαγωγία, ενημέρωση, σάτιρα, αποκαλύψεις, διάλογος. Αναφορές στην ιστορία, πολιτισμό, παραδόσεις Ελλάδας κ.ά...

Απομακρύνετε τους ελληνοκεντρικούς γιατί θα δηλώσουν παράδοσή στο όνομά μας

http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2011/03/blog-post_6201.html

απάντησή μου στην δοριαν απο φψεβοοκ
άλλο οι ελληνοκεντρικοί άλλο οι ελληνότροποι. οι ελληνοκεντρικοί έχουν μεσα τους και τον φουράκη άκουσες τι είπε? βάλλουν την ελληνορθοδοξία μας, να τι κρύβουν στην ελληνοκεντρική τους φρασεολογία, τον χριστούλη, ειδικά όταν πανε στον τάφο οι παιδικές φυτευμένες φοβίες αναδύονται για εξιλέωση. 

είναι γνωστό τοις πασοι πως η ηγεσία του χριστιανισμού είναι μασονική, άρα αφου αυτους συναγελάζεται αυτους βλέπει. για μας καθε πτυχή του χριστιανισμού εξωτερική εσωτερική φανερή μυστική είναι δυισμός-μονοθεισμός ανατολή άρα εχθρός. οι ελληνοκεντρικοί χαμελαιοντίζουν για να ερθουν κοντά μας να φανούν οτι είμαστε το ίδιο ώστε να πουν αυτά που θέλουν οι χριστιανοί και να φαίνεται ότι τα λέμε εμείς. θέλουν την παράδοση της ελλάδος απο το στόμα μας. Δώρα κατάλαβέ το πρέπει να έχεις και ψυχή Ελληνική αν διαφθαρεί αυτή διαφθείρεται και το αίμα, είσαι γενίτσαρος. 
φουράκης ένας κρυφτοορθόδοξος προπαγανδιστής λιγότερος

Μάξιμος 

21/3/11

ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...

Prepare for a European Union Divided in Two


Twenty-seven divided by two equals 17, with 10 left over. That's the new Euromath.
Sooner or later, the euro-zone financial crisis will be over. Greek, Irish, Portuguese and probably Spanish creditors will have neatly trimmed hair, the banks will have had to shore up their inadequate capital, German exporters will continue to cash the profits from the euro their southern partners have obligingly weakened, and the eurocracy will have found other reasons to meet. But Europe will not be the same.
It will be changed in two very important ways. First, the 27-nation European Union will have fractured into separate groups of 17 and 10. Second, the economies of the Gang of 17 will be centrally managed by a Franco-German coalition, while the nations among the 10 "leftovers" will fight a losing battle to effect the policies of the EU of which they are paid-up members. Peaceful coexistence between the 17 and the 10 is no sure thing.