10/2/12

Παρουσίαση του βιβλίου «ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΗΜΑ» Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 11 το πρωί στο Ξενοδοχείο CRYSTAL CITY Αχιλλέως 4 – Μεταξουργείο

                     Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΕΙ

Σε αυτό το βιβλίο διαβάζουμε μια αναδρομή από μνήμες μέσα από την Μυθολογία και την Ιστορία μεγάλων ιστορικών και φιλόσοφων της Αρχαίας Ελλάδας, αλλά και νεότερων ανθρώπων που ασχολήθηκαν και ασχολούνται με τον Αρχαίο Πολιτισμό μας! Με επίκεντρο τον Κεραμεικό και την επιρροή του από την χρονοσφαίρα των αιώνων, στις Τέχνες και τον Πολιτισμό των Αρχαίων προγόνων μας!
    
Εκτός από το Θουκυδίδη, τον Παυσανία, τον Αριστοτέλη και τον Πλούταρχο, πολλά στοιχεία μάς δίνουν τα αρχαιολογικά ευρήματα. Σημαντικές πληροφορίες μάς δίνουν οι επιγραφές, ότι γράφτηκε από τους ανθρώπους εκείνη την εποχή σε υλικά που αντέχουν στο χρόνο. Τέτοια είναι η πέτρα και ο χαλκός. Με αυτό τον τρόπο γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες κυρίως από τη δημόσια ζωή. Οι σημαντικότερες είναι οι αποφάσεις της Εκκλησίας του Δήμου για την εσωτερική και την εξωτερική πολιτική και οι συνθήκες ανάμεσα στα διάφορα κράτη.

  Ένας Πολιτισμός που μας διδάσκει πως πρέπει να πορευθούμε. Εμείς! Οι απόγονοι τους!
Για να μείνει άσβηστο το ΦΩΣ της Αρχαίας Ιστορίας μας, από την ανάδειξη των αρχαιολογικών μας χώρων και την Ενοποίηση της Ακρόπολης με την Ακαδημία Πλάτωνος δια μέσου του Δημοσίου Σήματος  και γενικά όλων των αρχαιολογικών χώρων, που έγραψαν ιστορία μέσα από πολέμους, που ανέδειξαν ήρωες αλλά και πολιτεύματα!

Με την Ελπίδα  να ξεκινήσει από εδώ ξανά
μια Γνήσια και Άμεση  Δημοκρατία!!!

   Νίκος Μπουζάνης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ‘’ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΗΜΑ’’
Ο ΚΑΡΑΜΕΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ … ΧΘΕΣ … ΚΑΙ… ΣΗΜΕΡΑ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΖΑΝΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: ΤΖΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ


Παρουσίαση του βιβλίου «ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΗΜΑ» Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 11 το πρωί στο Ξενοδοχείο CRYSTAL CITY Αχιλλέως 4 – Μεταξουργείο θα μιλήσουν ο Ηλίας Νικολόπουλος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Παντείου Πανεπιστημίου και η Έλλη Καψάλη καθηγήτρια Λυκείου Κεραμεικού.
Συντονίστρια της παρουσίασης: Τζένη Βαμβακά


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ nmcvamvaka@yahoo.gr – ΚΙΝ. 693 9352080

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου