15/10/11

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΑΠ - ΜΠΕΝΙΤΟ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ - ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.

Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου τελειώνει! Καταρρέει υπό το αβάσταχτο βάρος των αντιλαϊκών της μέτρων και των κατά συρροή εθνικών προδοσιών της. Ωστόσο, να θυμάστε, ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα είχε καταφέρει να κρατηθεί στην εξουσία τόσο καιρό δίχως τις ψήφους των βουλευτών της. Όλοι τους είναι συνυπεύθυνοι. Να μην παριστάνουν αύριο ότι δεν ήξεραν ή ότι δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς! Η αμείλικτη δήλωση του Μαξιμιλιανού Ροβεσπιέρου τους καταδικάζει:

«Aυτή είναι η εξουσία των τυράννων που εξοπλίζονται εναντίον μας, αυτή είναι η επίδραση του συνασπισμού τους πάνω σε όλους τους διεφθαρμένους ανθρώπους, που είναι πάντα έτοιμοι να τους υπηρετήσουν. Έτσι λοιπόν, τα καθάρματα μάς επιβάλλουν το νόμο της προδοσίας του λαού… Θα προσυπογράψουμε τον νόμο; Όχι: θα υπερασπιστούμε τον λαό, με αντάλλαγμα την εκτίμησή του. Aς οδηγηθούν αυτοί στο ικρίωμα από τον δρόμο του εγκλήματος, κι εμείς από τον δρόμο της αρετής».
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τα νεοφιλελεύθερα δεκανίκια τους στη Βουλή προσυπέγραψαν όλους τους νόμους εναντίον του λαού! Όλους!
Επέλεξαν τους νόμους της προδοσίας αντί να υπερασπιστούν το λαό.
Από εδώ και πέρα μιλάνε τα οδοφράγματα! Και, «ας οδηγηθούν αυτοί στο ικρίωμα από τον δρόμο του εγκλήματος, κι εμείς από τον δρόμο της αρετής».

[Ροβεσπιέρος: «Θα υπερασπιστούμε το λαό με αντάλλαγμα την εκτίμησή του» http://www.tsantiri.gr/koinonia-kinimata/rovespieros-tha-iperaspistoume-to-lao-me-antallagma-tin-ektimisi-tou.html]

ΒΙΝΤΕΟ: Γερμανική ΚΑΤΟΧΗ- Ελλάδα 2011 | tsantiri

 
http://www.tsantiri.gr/blog/vinteo-germaniki-katochi-ellada-2011.html
 
Και τώρα, πάνε δεκαοχτώ μήνες που εβάλθηκαν όλοι τούτοι οι “αρχοντολαοί” να δημιουργήσουν τη “νέα τάξη πραγμάτων” και στην Ελλάδα. Και ο Ελληνικός λαός τη γνώρισε, ή καλλίτερα, την ξαναγνώρισε τη νέα τάξη των πραγμάτων, που είναι τόσο παλιά όσο και ο κόσμος και λέγεται με την αληθινή της λέξη “σκλαβιά”.
Μαύρη σκλαβιά και αρπαγή και βαρβαρότητα και μπασιμπουζουκισμός και λεηλασία και ερήμωση της χώρας. Είναι η τάξη που ήθελαν να φέρουν σε τούτη τη χώρα οι βάρβαροι της Ασίας, οι Πέρσες, οι Ούννοι, οι Μογγόλοι του Ταμερλάνου και του Τσιγγισχάν, οι Τούρκοι του Μουχαμέτη, με μόνη τη διαφορά πως ετούτη τη φορά συνδέεται η τάξη αυτή και με την επιστημονικά οργανωμένη ληστεία.
Κι αφού μας αφαιρέσανε όλα τα μέσα της δουλειάς και μας λιμοκτονούνε,  μας κατηγοράνε γιατί είμαστε, λέει, τεμπέληδες, καφενόβιοι κι αεριτζήδες και θα μας βάλουνε, λέει, αυτοί να δουλεύουμε όπως ξέρουν αυτοί να βάζουνε τους σκλάβους να δουλεύουνε.
Η πιο άναντρη, η πιο σιχαμερή τυραννία που παρουσιάστηκε ποτέ απάνω στη γη. Αληθινά “νέα τάξη” στον κόσμο. Ξαναγύρισμα στην πρωτόγονη βαρβαρότητα, κατάργηση κάθε νόμου, κάθε ηθικής, κάθε δίκιου.  
Από τη μία στιγμή στην άλλη, όλα τα στρώματα του λαού μας είδανε να αναποδογυρίζεται και να γκρεμίζεται γύρω τους το οικοδόμημα της ζωής τους. Ο εργάτης έχασε τη δουλειά του, βρέθηκε στο δρόμο απένταρος. Μα και όποιος έχει δουλειά, το μεροκάματό του έγινε μηδενικό των μηδενικών.
Περισσότερο ακόμα και βαθύτερα και σκληρότερα χτυπάει το λαό η ηθική εξαθλίωση, που παρουσιάζουν ορισμένα κοινωνικά στρώματα και ορισμένα άτομα.
Όταν ο Χίτλερ προετοίμαζε στα κρυφά τα εγκληματικά του σχέδια για την υποδούλωση των Ευρωπαϊκών λαών, συζητώντας κάποια ημέρα μ’ ένα φίλο του που τον ερωτούσε με ποιόν τρόπο θα νικήσει την εσωτερική αντίσταση των λαών και θα την παραλύσει, είπε με τη συνηθισμένη του ξετσιπωσιά: “Σε κάθε τόπο θα βρεθούνε κάμποσα φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα, που θα εξυπηρετήσουν πρόθυμα τους σκοπούς μου, γιατί αυτό θα είναι ο μόνος τρόπος για να αναδειχθούν και να πλουτίσουνε στη χώρα τους”.
Έτσι και στη δική μας χώρα έτρεξαν κοντά στους κατακτητές τα φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα. Με την πρόφαση να περισώσουνε τάχα κάτι από την καταστροφή, μα στην πραγματικότητα για να εξασφαλίσουν αξιώματα, πρωτοκαθεδρίες, φαγοπότια, ρεμούλες για τον εαυτό του, τους συγγενείς τους και τους φίλους τους.
Γύρω από τους αρχιπροδότες έχουνε συγκροτήσει τις συμμορίες τους τα “τσακάλια”, όλοι οι ασυνείδητοι μεγαλοκαρχαρίες των θολών νερών, οι σπεκουλάντηδες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εργολάβοι, οι μεσάζοντες, οι “οικονομικώς συνεργαζόμενοι”.  
Οι ξένοι κατακτητές και οι ντόπιοι αιματορουφηχτάδες ένα σκοπό έχουνε: Να μας λυγίσουνε τις ψυχές, να τσακίσουνε την ψυχική μας αντίσταση, να μας κάνουνε να δεχτούμε τη μαύρη μοίρα που μας ετοιμάζουνε, να μας ρίξουνε στην απελπισία και στη μοιρολατρία.
Μα ο λαός αυτός με τη τρισχιλιόχρονη ιστορία, που πέρασε μέσα σε τόσες συμφορές χωρίς να χάσει ποτέ την ελπίδα και τη δύναμή της άρνησης απέναντι σε κάθε κατακτητή, δε θα λυγίσει και τώρα και δε θα απελπιστεί.
Στη μορφή του, ο σημερινός αγώνας δεν μπορεί παρά να είναι παλλαϊκός, ν’ αγκαλιάσει όλα τα στρώματα του λαού, και τον εργάτη και τον αστό και τον αγρότη και τον διανοούμενο. Και μ’ αυτή την έννοια της παλλαϊκότητας, ο αγώνας αυτός χαρακτηρίζεται σαν αγώνας εθνικός. Ο σημερινός, λοιπόν, αγώνας που βγαίνει από τα πράγματα και την ψυχική διάθεση όλου του λαού, είναι αγώνας εθνικοαπελευθερωτικός, και μόνο αν έτσι κατανοηθεί και οργανωθεί μπορεί να φέρει το ποθητό αποτέλεσμα.
Δημήτρης Γληνός
Αποσπάσματα από: “ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΑΜ” (Σεπτέμβρης 1942)
Σημείωση:
Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, γεγονότα ή καταστάσεις που αναφέρονται στο κείμενο, το οποίο γράφτηκε το 1942 …είναι εντελώς συμπτωματική;

 
 
 
"Τύφλα νά'χει" η 21η Απριλίου - Ε.Βενιζέλος: Έφτιαξε δικό του Σύνταγμα!    
15-10-2011 03:14:32


Καινοφανείς ερμηνείες του Συντάγματος, με θέσεις διαστρέβλωσης του περιεχομένου του άρθρου 28 και ακατάσχετη ψευδολογία σε ότι αφορά τις προβλέψεις των παραγράφων 2 και 3, ήταν το περιεχόμενο όσων εξέφρασε χθες στην Βουλή ο … συνταγματολόγος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στους ξένους από την κυβέρνηση.

 


Λιποθυμούν από την πείνα παιδιά στα σχολεία της Αθήνας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2011 08:26  BHMA


Συγκλονιστικά όσο και ανησυχητικά είναι τα όσα περιγράφει ο Α' Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλά παιδιά σε σχολεία της πρωτεύουσας, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, έχουν καταγραφεί ακόμα και κρούσματα λιποθυμίας μαθητών εξαιτίας της ασιτίας. 

Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων στην περιοχή Αμπελοκήπων-Ερυθρού-Πολυγώνου οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στην πλατεία Πανόρμου για όσα συμβαίνουν στα σχολεία.

Η ανακοίνωση του συλλόγου των εκπαιδευτικών, που δημοσιεύτηκε στη LIFO, κάνει λόγο για αυτοκτονία άνεργου γονιού μαθητών από σχολείο της περιοχής, αλλά και κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών που έπασχαν από ασιτία σε σχολεία του 6ου Διαμερίσματος.

«Είναι η επιτακτική ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού όλων των σωματείων και φορέων της περιοχής για την ανάσχεση της λαίλαπας των αντιλαϊκών μέτρων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα μέλη του συλλόγου δεσμεύονται, επίσης, «να προωθήσουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης, ώστε να αντιμετωπίζονται τα πρακτικά προβλήματα επιβίωσης των συμπολιτών μας που εξαθλιώνονται, αλλά και τα προβλήματα των νέων που σήμερα στοχοποιούνται από τους μηχανισμούς καταστολής».

«Καλούμε τους συναδέλφους μας και τους Συλλόγους Γονέων σε κάθε σχολικό συγκρότημα, να προχωρήσουν από κοινού σε συγκρότηση κοινών επιτροπών – πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και να καταρτίσουν κοινά προγράμματα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τη στήριξη παιδιών και οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα» επισημαίνουν.
======================================================

Η κρίση στέλνει τους Ελληνες στους... Γιατρούς του Κόσμου

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις βγαίνουν τώρα και στις γειτονιές

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011  BHMA


Αλλες εποχές θα δίσταζε να μπει. Στα σοκάκια του Περάματος, εκεί όπου τα αντικρινά σπίτια απέχουν τρία βήματα, είναι δύσκολο να κρατήσεις μυστικά. Η οικονομική κρίση όμως λύγισε τις όποιες αναστολές. Πρώτα έβαλε λουκέτο στο μαγαζί της, μετά της έκοψαν το ρεύμα και προχθές περίμενε στο ιατρείο μιας εθελοντικής οργάνωσης μαζί με τον δίχρονο εγγονό της για δωρεάν εμβολιασμό. «Ζούμε με τη σύνταξη του άντρα μου. Ο γιος μου είναι άνεργος και ανασφάλιστος και τα εμβόλια του παιδιού κοστίζουν. Δεν μπορούμε να πάμε σε νοσοκομείο», είπε η Νικολέτα Καραντάνη στους εθελοντές των Γιατρών του Κόσμου. Δεν ήταν η μόνη Ελληνίδα που ζητούσε τη βοήθειά τους. Στο πολυϊατρείο του Περάματος βρέθηκαν την περασμένη Τρίτη, νέοι και ηλικιωμένοι. Ενας οικοδόμος με στίγματα από μπογιές στη φόρμα εργασίας είχε φέρει τα τρία παιδιά του. Κάποιος άλλος έφυγε αγκαλιά με μια κούτα γεμάτη φάρμακα για την οικογένειά του.
Εχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που οι Γιατροί του Κόσμου έστησαν αυτό το ιατρείο στο ισόγειο που φιλοξενούσε τις υπηρεσίες Πρόνοιας του Δήμου Περάματος. Είχαν επιλέξει την περιοχή για να βοηθήσουν τους αλλοδαπούς αλιεργάτες της ιχθυόσκαλας. Τώρα, η οικονομική κρίση αλλάζει τα δεδομένα. Ολο και περισσότεροι Ελληνες ζητούν τις υπηρεσίες τους.
Φέτος μέχρι τώρα οι Γιατροί του Κόσμου δέχθηκαν 30.000 νέους ασθενείς στα ιατρεία τους στο Πέραμα και την Ομόνοια. Από αυτούς, 30% ήταν Ελληνες. Παλαιότερα το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 7%. Την ίδια τάση καταγράφει και η εθελοντική οργάνωση Πράξις. Οι επισκέψεις Ελλήνων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχουν αυξηθεί 20% στις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα και 15% στη Θεσσαλονίκη τον τελευταίο χρόνο.
«Κανονικά τώρα θα ήμασταν στη Σομαλία, αλλά η κρίση έχει δημιουργήσει ανάγκες εδώ. Η Ελλάδα έχει προτεραιότητα», λέει ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης. «Εχω βρεθεί σε σπίτια οικογενειών που ζητούν βοήθεια. Εχω δει ψυγεία άδεια. Αλλους να ζουν χωρίς ρεύμα ή θέρμανση». Οπως παρατηρεί ο Γιώργος Παπαδάκης, εθελοντής γιατρός στο κέντρο του Περάματος, οι περισσότερες επισκέψεις γίνονται από οικογένειες με ανεμβολίαστα παιδιά. «Δεν έχουν κάνει τα βασικά. Για ιλαρά, τέτανο ή παρωτίτιδα. Δεν τα δέχονται στο σχολείο χωρίς αυτά. Κοστίζουν όμως περίπου 300 ευρώ αν είσαι ανασφάλιστος», λέει. Αρκετοί από τους γονείς έχουν χρέη στο ΤΕΒΕ και δεν τους επιτρέπεται να βγάλουν βιβλιάριο Υγείας για να καλύψουν βασικές ιατροφαρμακευτικές ανάγκες των ιδίων και των παιδιών τους. «Απευθύνονται και στα δημοτικά ιατρεία, αλλά εκεί δεν τους δίνονται φάρμακα όπως συμβαίνει στα δικά μας κέντρα», αναφέρει η Μαρία Σκιαδά, κοινωνική λειτουργός στο πολυϊατρείο της Πράξις.
 
Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ [ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ ] ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΥ.
ΤΕΡΜΑ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ
ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ ΚΑΙ
ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ, ΙΣΩΣ , ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ. ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ' 74...
ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ  ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ!!! Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ.

 
‎1. Ένα ελικόπτερο
2. Μην ξεχάσω να πάρω το ποδήλατο
3. Σώβρακα-φανέλες-κάλτσες
4. Έχει σούσι στο Κατάρ;(να ρωτήσω τον Νικολάκη)
5. Μην ξεχάσω ανοικτές τις ΜΚΟ της μαμάς και τον θερμοσίφωνα
6. Να πάρω το λάπτοπ
7. Να αφήσω το κανό στον Μπένι
8 Ξηρά τροφή 2 ημερών
9.Παγούρι με νερό
10. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΦΟΡΕΣΩ ΤΟ POWER BALANCE ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ Η-ΛΙΘΙΟΥ !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου