28/1/13

Σκοπός του Κόμματος της Εθνεγερσίας δεν είναι να αντανακλά τις απόψεις της αμορφώτου μάζης, αλλά να καθοδηγεί ιδεολογικώς την μάζα


Το βασικό μου επιχείρημα εναντίον των απολίτικων συναγωνιστών που θέλουν να συμμετάσχουν στην Εθνεγερσία αλλά χωρίς ιδεολογικό πρόσημο, είναι ότι με την στάση τους αντί να διευρύνουμε την λαϊκή μας βάση, θα την συρρικνώσουμε.
Προτείνουν να μην εστιάσουμε σε σημαντικά ιδεολογικά ζητήματα, όπως θρησκεία, φυλή, σκλαβωμένες πατρίδες, λαθρομετανάστευση κλπ, αλλά να εστιάσουμε άμεσα μόνον στην ανατροπή της κατοχικής κυβερνήσεως, ισχυριζόμενοι ότι έτσι θα φέρουμε τον κόσμο κοντά μας. Εγώ τους απαντώ ότι έτσι θα διώξουμε τον κόσμο από κοντά μας, και θα τον στείλουμε πίσω στα καθεστωτικά κόμματα.
Όσοι ζητούν να υποβαθμίσουμε το θρησκευτικό ζήτημα προκειμένου να βολευτούν και οι χριστιανοί πατριώτες, δεν κατανοούν ότι έτσι είναι σαν να δημιουργούμε μία Χρυσή Αυγή Νο2 ή έναν Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό Νο2. Και χωρίς να υπάρχει λόγος, θα δημιουργήσουμε προστριβές και συγχύσεις στους οπαδούς μας διότι πολύ σωστά κάποιοι χριστιανοί εθνικιστές/πατριώτες, θα πούν «γιατί δεν ενώνεστε με τον Καμμένο ή τον Μιχαλολιάκο ή τον Καρατζαφέρη; Μην διασπάτε τον πατριωτικό χώρο».
Μετά θα βρεθούμε και απολογούμενοι, αν υποβαθμίσουμε την θρησκευτική μας ταυτότητα.
Αν διαπράξουμε το ειδεχθές έγκλημα να υποβαθμίσουμε το θρησκευτικό ζήτημα και αποδεχτούμε τις ανοησίες περί «ελληνοχριστιανισμού», θα πούν πολύ σωστά οι οπαδοί μας, «τί νόημα έχει η ύπαρξη ενός άλλου κόμματος που στο θρησκευτικό ζήτημα λέει περίπου ό,τι και η Χρυσή Αυγή και τα άλλα χριστιανικά πατριωτικά κόμματα;». «Διαλυθείτε και ενσωματωθείτε», θα είναι η επομένη κραυγή των οπαδών μας.

Θα χάσουμε την λαϊκή μας βάση, που με τόσο κόπο αγωνιζόμαστε να κτίσουμε, προς τα χριστιανικά κόμματα. Ενώ οι σειρήνες της ενότητος μας καλούν στο όνομα της Πατρίδος να ενωθούμε όλοι μαζί, στην ουσία μας καλούν να απορροφηθούμε από τα χριστιανο-εθνικιστικά και χριστιανο-πατριωτικά κόμματα. Μα εφ’ όσον αυτός είναι ο σκοπός όσων μας καλούν να υποβαθμίσουμε το θρησκευτικό ζήτημα, γιατί δεν πάνε αυτοί να εγγραφούν στην Χρυσή Αυγή, στους Ανεξάρτητους Έλληνες ή στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ή στην Νέα Δημοκρατία, και να μας αφήσουν ήσυχους να διεξάγουμε τον ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα;
Βλακωδώς μας προτρέπουν να απορροφηθούμε στον «ελληνοχριστιανισμό», στην «ρωμιοσύνη», και στην βυζαντινή τους αυτοκρατορία. Ενώ εμείς γι’ αυτό ακριβώς παλεύουμε. Για να αποσχιστούμε από την καταραμένη ρωμιοσύνη και την νεοβυζαντινή λαίλαπα.
Ενώ ισχυρίζονται ότι με την δική τους απολίτικη και ανεξίθρησκη στάση θα φέρουμε τον κόσμο κοντά στο Κόμμα μας, στην ουσία έτσι θέλουν να φέρουν εμάς κοντά στην αγκαλιά του Αβραάμ και της χριστιανικής εκκλησίας.
Και όλα αυτά γιατί; Διότι κάποιοι πολιτικώς απαίδευτοι δεν κατανοούν την άλφα-βήτα της πολιτικής. Σκοπός του Κόμματος της Εθνεγερσίας δεν είναι να αντανακλά τις απόψεις της αμορφώτου μάζης, αλλά να καθοδηγεί ιδεολογικώς την μάζα.
Το τί πιστεύει η μάζα για την θρησκεία, μάς είναι παντελώς αδιάφορο. Σημασία έχει το τί είναι σωστό και καλό για το Ελληνικό Έθνος. Για το Ελληνικό Έθνος το σωστό και το καλό είναι η Ελληνική Θρησκεία να καταστεί επίσημη και μοναδική θρησκεία του κράτους.
Πολιτική σημαίνει κυρίως δύο πράγματα: διαφοροποίηση και σύγκρουση. Ήτοι, σε τί διαφοροποιούμαι από τον πολιτικό μου αντίπαλο, και πώς μπορώ να τον καθυποτάξω για να αποδεχθεί τις δικές μου ιδέες.
Όσοι μιλούν γενικώς και αορίστως για ενότητα, ζητούν να μην έχουμε ιδεολογία. Αλλά να θέσουμε ως πρώτο ζήτημα την επαναφορά της δημοκρατίας ή της ανατροπής της κατοχικής κυβερνήσεως. «Και μετά τα βρίσκουμε», όπως συνηθίζουν να λένε οι πολιτικώς αιθεροβάμονες και αδαείς.
Μετά να βρούμε τί; Εδώ δεν μπορούν κάποιοι ηλίθιοι εθνικιστές να συνειδητοποιήσουν ότι το ευρώ δεν είναι νόμισμα, αλλά μηχανισμός προσαρτήσεως Ελληνικών εδαφών στο 4ο Ράιχ. 
Οι απολίτικες ανοησίες περί ενότητος και προσελκύσεως του κόσμου φαινομενικώς εκπορεύονται από την λογική του παλλαϊκού μετώπου ενάντια στον ξένο κατακτητή. Στην ουσία επιζητούν να διαλύσουν την οργανωτική και ιδεολογική μας συνοχή, διότι δεν κάνουν διαχωρισμούς μεταξύ προδοτών και πατριωτών. Εκτοξεύουν ένα λεκτικό πυροτέχνημα «τώρα είμαστε σε πόλεμο και πρέπει όλοι να ενωθούμε», και νομίζουν ότι έτσι λύθηκαν όλα τα εθνικά προβλήματα.
Το χειρότερο έγκλημα είναι ότι η απολίτικη στάση πισωγυρίζει την συνείδηση των Ελλήνων. Αγωνιζόμαστε να πολιτικοποιήσουμε τις απαίδευτες μάζες, και εμφανίζονται κάποιοι ανόητοι που στο όνομα της ενότητος προσπαθούν να τις ξαναρίξουν στον βάλτο της απολίτικης συμπεριφοράς.
Όποιος Έλλην θέλει να επαναστατήσει ενάντια στο κατοχικό καθεστώς, σημαίνει ότι έχει αποφασίσει να θυσιαστεί υπέρ του Έθνους. Για να φτάσει όμως σε μία τέτοια απόφαση που υπερνικά το ένστικτο αυτοσυντηρήσεως, πρέπει να ξέρει γιατί θα θυσιαστεί. Και εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα με τους απολίτικους πατριώτες. Εμείς μιλάμε για το Έθνος. Αυτοί αναφέρουν την Πατρίδα μέσα σ’ ένα γεωγραφικό περιεχόμενο. Επειδή έτυχε να ζούν εδώ μαζί με την οικογένειά τους, δεν θέλουν να χαθεί η Ελλάς ως έδαφος. Οπότε λογικό είναι γι’ αυτούς να τους απασχολεί μόνον το οικονομικό ζήτημα. Φυλή, έθνος, θρησκεία, γλώσσα, πολιτισμός, κλπ, ίσως να τα αποδέχονται ως σοβαρά ζητήματα, αλλά ποτέ δεν πρόκειται να θυσιαστούν γι’ αυτά τα ιδανικά. Πάντοτε θα εφευρίσκουν γελοίες δικαιολογίες, «έχουμε άλλα προβλήματα τώρα», «μην διχαστούμε», κλπ. 
Δεν θα ομολογήσουν την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι εκτός από το οικονομικό ζήτημα, δεν τους καίγεται καρφί για το Έθνος, για την Φυλή, για την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, για την Θρησκεία των Προγόνων μας.
Αν αύριο ο Σαμαράς τους έδινε αύξηση 30% στους μισθούς, όλοι αυτοί που σήμερα μας καλούν να ενωθούμε με τους πάντες, θα μας εγκατέλειπαν εν ριπή οφθαλμού ώσπου να πείς «ευρώ».
Γι’ αυτό θέλουμε πλήρη διαχωρισμό από τους γελοίους πατριώτες της ευρωλιγούρικης ρωμέϊκης καθεστηκυίας τάξεως.

Ιφικράτης Αμυράς 
http://iphicratisamyras.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου