23/2/12

Κάποιο ανθρωπόμορφο κτήνος έδεσε πίσω από το αυτοκίνητό του έναν Γερμανικό ποιμενικό σέρνοντας το άτυχο ζώο για άγνωστη απόσταση

Κάποια στιγμή κόπηκε το σκοινί, αλλά ήταν πια αργά. Μάλιστα η Μ.Κ.Ο. Ζωφόρος κάνει έκκληση και ζητά την βοήθα των κατοίκων της περιοχής του Πετροκεφαλίου Ηρακλείου Κρήτης, ώστε να εντοπιστεί το ανθρωπόμορφο κτήνος που έσερνε πάνω στην άσφαλτο αυτό το πλάσμα.

Αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία που θα μπορούσε να οδηγήσει στον δράστη καλέστε στο τηλέφωνο: 6979913007 ή στείλτε μήνυμα στο email: zophoros@yahoo.gr.
 Το χρονικό της υπόθεσης
Τα ξημερώματα της Πέμπτης 16/2 ο δασοφύλακας, Γιώργος Μενεγάκης, σύμφωνα με πληροφορίες του zoosos.gr, εντόπισε ένα σκυλί να κείτεται στην άσφαλτο στην περιοχή Πετροκεφαλίου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σταμάτησε το αυτοκίνητο του και διαπίστωσε ότι ήταν ένα μεγαλόσωμο σκυλί, Γερμανικός Ποιμενικός, βάρους περίπου 60 κιλών, το οποίο ήταν ακόμα ζωντανό.

Το ζώο ήταν γδαρμένο σε όλο του το σώμα από την τριβή πάνω στην άσφαλτο. Τα οστά του ήταν εμφανή σε αρκετά σημεία. Το κομμένο σχοινί, που βρισκόταν δίπλα του αποδείκνυε το μαρτύριο. Προφανώς κάποιος το έσερνε με το αυτοκίνητο του, και το ζώο εγκαταλείφθηκε εκεί, μόλις το σχοινί κόπηκε!

Ο κ. Μενεγάκης, όπως εξήγησε ο ίδιος στο zoosos.gr, σκέπασε το σώμα του σκύλου με ένα πανί και έμεινε μαζί του, για να μην το χτυπήσουν τα διερχόμενα οχήματα. Στη συνέχεια χάρη στη βοήθεια και του Φάνη Δουλγεράκη – που είναι γνωστός για τη φιλοζωική του δράση – κατάφερε να το μεταφέρει στον κτηνίατρο Μανώλη Ξημεράκη στις Μοίρες.

Ο κτηνίατρος, για να λυτρώσει το ζώο, που βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση, προχώρησε σε ευθανασία. Σύμφωνα με το flashnews.gr, όσοι βρέθηκαν εκείνο το πρωινό στον δρόμο από Πόμπια προς Μάταλα και στο σημείο, που εντοπίστηκε το δύστυχο ζώο (κοντά το κέντρο Πέτρινη Πολιτεία) τονίζουν, ότι τη φρίκη, που αντίκρισαν, δεν μπορούν να την ξεχάσουν.

 http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=123806&catid=6

1 σχόλιο:

  1. Τι να σχολιασει κανεις. Μακαρι να βρεθει ο ενοχος. Και να τιμωρηθει αναλογα.Προσφερω το σκοινι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή