21/4/12

Οι απόψεις μου για την ένοπλη αντίσταση του Λαού ενάντια στους κατακτητές, ως πρόσχημα για την διαγραφή μου από την προσωρινή πολιτική επιτροπή


Θεωρώ αναγκαίο να απαντήσω στα πολλά ηλεκτρονικά μηνύματα που δέχθηκα από γνωστούς και αγνώστους για τους λόγους διαγραφής από το ΕΠΑΜ.
Οι απόψεις μου για ένοπλη αντίσταση ενάντια στους κατακτητές και τους δωσίλογους, είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Από τότε που η Πατρίδα μας υποδουλώθηκε στο Μνημόνιο, έγραφα ότι έρχεται ολοκαύτωμα για τον Ελληνικό Λαό.
Αν η διαγραφή μου οφείλεται σε ένα δικό μου βίντεο που μιλάω για οργάνωση της ενόπλου αντιστάσεως, δεν το ξέρω.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι φαινόμενα σαν αυτό:
Ελληνίδα ηλικιωμένη αυτοπυρπολήθηκε για να μην είναι πια βάρος στην οικονομικώς εξαθλιωμένη οικογένειά της.
Αν ένας πολιτικός φορέας, και μάλιστα με αναφορές στο ΕΑΜ, δεν έχει το ψυχικό σθένος να αντισταθεί με κάθε μέσον στον κατακτητή, και να υπερασπίσει τον Ελληνικό Λαό από την τροϊκανή γενοκτονία, τότε δεν με διαγράφει αυτός ο φορέας. Τον διαγράφω εγώ.
Το ζήτημα απ' ό,τι κατάλαβα είναι ότι κάποιοι από την πολιτική επιτροπή θέλουν να μετατρέψουν το ΕΠΑΜ σε αστικό κόμμα, κοινοβουλευτικού τύπου. Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πλειοψηφία των μελών του ΕΠΑΜ.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι ενώ την προηγουμένη Κυριακή έγινε ψηφοφορία για το αν θέλουν τα μέλη να πάρει νομική μορφή το ΕΠΑΜ διατηρώντας την μετωπική του φυσιογνωμία, η πλειοψηφία απάντησε καταφατικά.
Αλλά κάποιοι στην κορυφή το ερμηνεύουν ως το πράσινο φως για να γίνει το ΕΠΑΜ κόμμα κοινοβουλευτικού τύπου.
Οπότε το πρόβλημα δεν είναι τα βίντεο του Αμυρά για την ένοπλη αντίσταση του Λαού ενάντια στον κατακτητή.
Το πρόβλημα είναι ότι έτσι όπως οδεύει το ΕΠΑΜ, δεν θα προκηρύξει ούτε μαζική πολιτική απεργία. Ούτε θα ζητήσει παράλληλες εκλογές, ούτε λαϊκά δικαστήρια, ούτε Συντακτική Εθνοσυνέλευση.

Ναι μεν, αυτά δεν αναφέρονται στην ιδρυτική του διακήρυξη αλλά είναι προτάγματα που τα φέρνει στην επιφάνεια η πολιτική πραγματικότητα. Και ο Λαός.  Άλλωστε στην ιδρυτική του διακήρυξη δεν υπήρχε κάτι που να έλεγε ότι ο πολιτικός αγών θα περιοριστεί αυστηρώς σε κοινοβουλευτικά πλαίσια.
Τώρα όμως, η μικροαστική θρασύδειλη ψυχή με το βουλοκέρι της δημιουργίας κόμματος, ξεσπάθωσε: «Όχι αίματα!! Όχι ακρότητες!! Μην μας κακοχαρακτηρίσουν», ωρύονται όσοι υποτάσσονται στην κατοχική νομιμότητα.
Οπότε η απάντηση στο ερώτημα των αναγνωστών του ιστολογίου είναι: Δεν υποτάσσομαι στην κατοχική νομιμότητα. Θα πολεμήσω έξω από τα όρια που καθορίζει ο κατακτητής, διότι δεν θέλω να μαθαίνω ότι μία Ελληνίδα γιαγιά αυτοπυρπολήθηκε επειδή θεωρούσε ότι ήταν βάρος στην οικογένειά της.
Δεν κάνω δηλώσεις μετανοίας ούτε στους κατακτητές, αλλά ούτε σε ΕΠΑΜιτες, που τρέμει το φυλλοκάρδι τους μήν τους πούν τρομοκράτες οι ληστοσυμμορίτες του Παπαδήμιου.
Οι δηλώσεις νομιμοφροσύνης προς το κατοχικό καθεστώς αυτή την περίοδο, ισοδυναμούν με εσχάτη προδοσία του Λαού.
Αν όσοι διαφωνούν με τις απόψεις μου για ένοπλη αντίσταση ήθελαν να με πείσουν για το λάθος μου, θα μου έλεγαν, «Ιφικράτη, θα κηρύξουμε γενική πολιτική απεργία, και αν δεν τους ανατρέψουμε, τότε θα μιλήσουν τα όπλα». Εδώ συμβαίνει κάτι χειρότερο. Μιλάνε για εκλογικές συμπράξεις με κοινοβουλευτικούς όρους που καθορίζει ο κατακτητής!!!
Και ερωτώ: Τα αντιμνημονιακά κόμματα θα θεωρήσουν τις κατοχικές εκλογές ως έγκυρες, την στιγμή που το αποτέλεσμά τους είναι αδιάφορο για το 4ο Ράιχ;
Για να το λέει τόσες φορές ο Σόιμπλε, σημαίνει ότι έχει λάβει εξασφαλίσεις ότι κάποια αντιμνημονιακά κόμματα θα κάνουν κυβιστήσεις(κοινώς κωλοτούμπες) μετά τις εκλογές, αν πάρουν την εξουσία.
Η μόνιμη επωδός στα ερωτήματά μου και στις απόψεις μου είναι περίπου η εξής: «Μα θα μας πουν τρομοκράτες, θα χυθεί αίμα», κλπ.
Δηλαδή τώρα τί χύνεται; Ρυζόγαλο; Τόσες χιλιάδες Ελλήνων που αυτοκτόνησαν, τόσα εγκαταλελειμμένα ελληνόπουλα σε ορφανοτροφεία, τόσοι νεκροί άστεγοι από το κρύο, τόσοι ασθενείς που πεθαίνουν χωρίς ιατρική περίθαλψη, τόσες χιλιάδες Ελλήνων τραυματιών που μάτωσαν από τους πραιτωριανούς στις διαδηλώσεις, δεν αποτελούν θύματα πολέμου για τους «νομοταγείς» ΕΠΑΜιτες;
Άλλο είναι το πρόβλημα των «νομοταγών» ΕΠΑΜιτών. Αδυνατούν να παρακινήσουν τον Ελληνικό Λαό να δημιουργήσει πρωτογενές δίκαιο. Και αυτό συμβαίνει σε πολλούς χώρους, και στην αριστερά και στην δεξιά.
Το πρόβλημα είναι οριζόντιο. Δεν είναι πρόβλημα μόνο μέσα στο ΕΠΑΜ. Η καιροσκοπική πτέρυγα κάθε πολιτικού φορέως προσπαθεί να εξοβελίσει την επαναστατική πτέρυγα. Με άναρθρες κραυγές, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον Λαό προβάλλοντας το γελοίο σόφισμα ότι αν αντισταθεί ενόπλως στον αφανισμό του, θα πάθει μεγαλύτερο κακό από τον επικείμενο αφανισμό του.  
Οι καιροσκόποι φοβούνται να ψελλίσουν αυτό που φωνάζει ο Λαός: «κρεμάστε τους προδότες».
Σε αυτή την κραυγή αγωνίας οι καιροσκόποι απαντούν: «Μην μας πούν τρομοκράτες».
Για να κατανοήσουν οι αναγνώστες το μέγεθος της πολιτικής ηλιθιότητος των «νομοταγών», είναι σαν να λέει ο αρχηγός των ΕΣ-ΕΣ στην Αθήνα το 1942 ότι όσοι αντιστέκονται ενόπλως στους Ναζί, είναι τρομοκράτες. Και να απαντούν κάποιοι ηλίθιοι «αντιστασιακοί»: «Ναι παιδιά, να προσέχουμε. Μην χύσουμε αίμα. Θα μας πούν τρομοκράτες».
Ας με πούν ό,τι θέλουν. Τρομοκράτης, δολοφόνος και γενοκτόνος του Ελληνικού Λαού, είναι ο Σόιμπλε και τα ελληνόφωνα δωσίλογα καθάρματα. Και θα πληρώσουν πολύ ακριβά τα εγκλήματά τους εις βάρος του Ελληνικού Λαού.
Η ένοπλη αντίσταση δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι ένα εργαλείο του πολύμορφου οπλοστασίου που πρέπει να διαθέτει ένας Λαός για να αυτοπροστατευθεί από τους τυράννους που προσπαθούν να τον γενοκτονήσουν.
Έχω δηλώσει ότι ως πολιτικός θα λάβω μέρος στην ανατροπή των τυράννων με κάθε μέσον. Είτε με εκλογές, είτε με πολιτική απεργία, είτε με ένοπλο αγώνα.
Όποιος τέτοιες ώρες δειλιάζει και υποτάσσει τον πολιτικό αγώνα στα νομικά όρια που χαράσσει ο κατακτητής, είναι άξιος της μοίρας του. Ο Λαός δεν έχει να περιμένει τίποτε απ’ αυτόν. Πρέπει να τον φτύσει κατάμουτρα και να στραφεί στους πραγματικούς επαναστάτες.
Εγώ δεν υποσχέθηκα ποτέ εκλογικές νίκες. Υποσχέθηκα αγώνα μέχρις εσχάτων.
Ο Λαός πρέπει να διαθέτει όλες τις επιλογές. Και να συνδυάζει εκλογικές μάχες, πολιτικές απεργίες, ένοπλη αντίσταση.
Συνεπώς δεν με διέγραψε το ΕΠΑΜ. Μία μειοψηφία στην κορυφή του ΕΠΑΜ διέγραψε τον αγώνα ανατροπής των τυράννων με κάθε μέσον. Με το γελοίο επιχείρημα «μην μας πούν τρομοκράτες».
Αν η Γκεστάμπο του Παπαδήμιου αποκαλεί τρομοκράτες τους Έλληνες επαναστάτες, αυτός είναι τίτλος τιμής. Και όχι τίτλος ντροπής.

Να τρομοκρατήσουμε επιτέλους τους τρομοκράτες της Τρόικα.
Αλλά το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι το πώς θα μας αποκαλέσει ο εχθρός. Το πρόβλημα είναι η πολιτική βούληση της αντιμνημονιακής ηγεσίας για ανατροπή και τσάκισμα των τυράννων.
Αν δεν έχεις το πολιτικό σθένος να το πράξεις, πάντα θα βρίσκεις ένα σωρό δικαιολογίες.  Και αυτό είναι το πρόβλημα της προσωρινής πολιτικής επιτροπής του ΕΠΑΜ.
Προβάλλει πάνω στον Λαό τις δικές της φοβίες. Ο Λαός θέλει να εξεγερθεί. Ζητά παλλαϊκό ξεσηκωμό. Επειδή η προσωρινή επιτροπή του ΕΠΑΜ δεν έχει ούτε το σθένος, ούτε την πείρα, ούτε την βούληση να οργανώσει την παλλαϊκή εξέγερση, εφευρίσκει ανόητες δικαιολογίες για να αιτιολογήσει την πολιτική της δειλία και την υποταγή της στην κατοχική νομιμότητα.
Όλα τα άλλα είναι φθηνές δικαιολογίες για να συγκαλυφθεί η ιδεολογική, οργανωτική και πολιτική της αδυναμία.
Ιφικράτης Αμυράς
18-3-2012

21 comments:

  1. Κακώς μπερδεύτεται το ζήτημα του κοινοβουλευτισμού ή μή κοινοβουλευτισμού με το ζήτημα της βίας. Σήμερα η "άλλη πλευρά" έχει τη δυνατότητα να σκοτώσει χωρίς να φαίνεται από που έρχεται ο θάνατος και χωρίς να πάρει την ευθύνη για τις δικές τις πράξεις. Αυτή τη δύναμη την έχει έξ αιτίας του ελέγχου που ασκεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τα MME, όχι το κοινοβούλιο, είναι αυτό που πρέπει να φύγει από το παιχνίδι της πολιτικής. Χρειάζεται όμως και να υπάρχει άλλη επιλογή από τον κοινοβουλευτισμό. Αρχικά πίστευα ότι το ΕΠΑΜ διεκδικεί ηγετικό ρόλο στις λαϊκες συνελεύσεις. Δεν θα ήθελα να αποδειχθεί πλάνη αυτή η αντίληψη για το ΕΠΑΜ.
    ReplyDelete
  2. Το μόνο που μου φαίνεται παράξενο, είναι για ποιο λόγο περιμένατε ότι το επαμ, είναι έτοιμο για όλα η έστω για κάποια!

    Απλά, καθαρή σκέψη χρειάζεται για να καταλάβεις ότι αυτό που προβάλετε έστω και λίγο είναι ακίνδυνο, οι πραγματικοί εχθροί του συστήματος δεν προβάλλονται ΠΟΤΕ.

    Το σύστημα, δεν είναι χαζό, αιώνες επιβιώνει...
    ReplyDelete
  3. εισαι λίγο ψωνιο ρε ιφικράτη ...χωρις παρεξηγηση ε? με την καλη εννοια του ορου ....
    ReplyDelete
  4. ΤΟ ΕΠΑΜ και το Καζάκη φιλε μου το ξέρουμε, εσενα δεν ξέρουμε?
    Αν θέλεις να κανεις video και να ανεβαζεις στο youtube αντιπροσωπευοντας το ΕΠΑΜ θα έπρεπε να το ειχε κανει γνωστο ο πυρίνας σου και να το γνωριζαμε ολοι οι επαμιτες αλλα μηπως ήθελες προσωπική προβολη και αν ηθελες κατι τετοιο με πιο δικαιωμα χρησιμοποιεις την ταυτοτητα του επαμ?
    Το ΕΠΑΜ εχει κεντρικά αιτήματα που μας αντιπροσωπευουν ολους τους Επαμίτες και βέβαια στην ιδρυτική διακηρυξη του δεν λεει οτι μπορει ο καθενας να κανει οτι του κατεβαινει!!!
    ReplyDelete

    Replies





    1. This comment has been removed by the author.
      Delete
    2. Τα βίντεο και τα άρθρα μου, υπάρχουν στο διαδίκτυο πολύ πριν το ΕΠΑΜ. Φαίνεται δεν έψαξες αρκετά στο διαδίκτυο. Και φυσικά δεν χρειάζομαι την άδεια κανενός ΕΠΑΜ για να δημοσιεύσω τις απόψεις μου.

      Και ουδέποτε δημοσίευσα απόψεις με την υπογραφή του ΕΠΑΜ. Αυτές τις ανοησίες τις διαδίδουν όσοι με διέγραψαν για να δικαιολογήσουν την ιδεολογική τους γύμνια.

      Αλλά το χειρότερο είναι αυτό που λές εσύ. Από πότε το ΕΠΑΜ, απαγόρευσε την ένοπλη αντίσταση στον Ελληνικό Λαό; Αν θέλεις να επικρατήσουν οι ιδέες σου, δώσε ιδεολογική μάχη μέσα και έξω από το ΕΠΑΜ.

      Το ΕΠΑΜ ως μέτωπο δεν έχει συγκεκριμένη ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία. Είναι υπό διαμόρφωση. Θεωρητικά. Πρακτικά ήδη μετετράπη σε κόμμα κοινοβουλευτικού τύπου, αν κρίνουμε από το ποιόν της προσωρινής πολιτικής επιτροπής.

      Εσύ λοιπόν είσαι αυτός που ταυτίζει τις απόψεις του με τον ορο ΕΠΑΜ. Εσύ μιλάς στο όνομα του ΕΠΑΜ, υπονοώντας ότι το ΕΠΑΜ απαγορεύει στον Λαό την ένοπλη αντίσταση. Και όλα αυτά χωρίς να έχει προηγηθεί ιδρυτικό συνέδριο.

      Ακόμη δεν ιδρύθηκε το ΕΠΑΜ και ξεκινήσατε σταλινικές πρακτικές.

      Εγώ ευθέως αποκηρύσσω τον κοινοβουλετικό κρετινισμό. Αν θέλεις το ΕΠΑΜ να περιοριστεί στα κοινοβουλευτικά πλαίσια της κατοχικής κυβερνήσεως, δώσε ανοικτό αγώνα εναντίον μου, μπροστά στα μέλη του ΕΠΑΜ. Ή έξω από το ΕΠΑΜ.

      Αλλά επειδή δεν έχεις το ιδεολογικό υπόβαθρο, βρήκες το ατράνταχτο επιχείρημα: διαγραφή.

      Με αυτή την τακτική δεν θα μείνουν πολλοί στο ΕΠΑΜ. Ήδη άρχισαν οι παραιτήσεις μελών από τον τομέα Αθήνας.

      Και αυτό γιατί άτομα σαν και σένα, λένε και πράττουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι, και ύστερα έχουν το θράσος να μιλάνε στο όνομα του ΕΠΑΜ. Ούτε την υπογραφή τους δεν τολμούν να βάλουν κάτω από τις αποφάσεις τους. Κρύβονται πίσω από ανώνυμες επιγραφές τύπου "προσωρινή πολιτική επιτροπή".

      Ιφικράτης
      Delete
  5. Apostole, κάποιο πουλάκι λέει ότι μίλησες στην εκπομπή του Τσίμα και έχουν χεστεί για να μην βγουν προς τα έξω ως λόγια του επαμ. Είναι αλήθεια;

    Τι είπες και τους έκανες να τρέχουν;
    ReplyDelete
  6. Ιφικράτη η ολη σου μέχρι τώρα πορεία δείχνει οτι είσαι ψυχοπαθής ή χαφιες ή και τα δύο.
    ReplyDelete
  7. κ. Αμυρά,
    Αφού μπορούμε να κάνουμε ειρηνική Επανάσταση (ΝΑΙ και με εκλογές) γιατί να σφαχτούμε όπως ζητάς; Πενήντα χρόνια πλήρωνε η Ελληνική Κοινωνία τον Εμφύλιο, δεν φτάσανε;
    Και ναι, μπαίνοντας το ΕΠΑΜ στη "βουλή", μας ανοίγουν (κάπως) τα ΜΜΕ (από τα οποία γνωρίζεις πως είμαστε αποκλεισμένοι τώρα) οπότε έτσι θα αυξήσουμε την επιρροή μας στους "πολλούς". Και σου υπενθυμίζω, πως αν σκοπεύεις να καταλάβεις την εξουσία ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΟΥΣ "ΠΟΛΛΟΥΣ". Πώς θα τους πλησιάσεις προτού η Χούντα αφανίσει τη Χώρα; Φτάνει το νετ και πόρτα-πόρτα;
    Από την άλλη, κακώς διαμαρτύρεσαι, γνώριζες πως στο ΕΠΑΜ η συντριπτική πλειοψηφία δεν γουστάρει ούτε ατομική τρομοκρατία, ούτε προτιμάει τα όπλα, από τον ειρηνικό δρόμο.
    Απόδειξη η οργισμένη ανακοίνωση της προσωρινής Πολιτικής Επιτροπής που δικαίως σε καταδικάζει.
    ReplyDelete

    Replies





    1. Πρέπει να φύγουν τα μήντια από την πολιτική. http://epamaegina.wordpress.com/2012/03/11/
      Delete
  8. κ.Βεζδρεβάνη

    Η νεώτερη ανακοίνωση της πρ Πολιτικής Επιτροπής σας αδειάζει:
    "Τις τελικές αποφάσεις για το θέμα θα πάρουν με τις διαδικασίες που ισχύουν στο ΕΠΑΜ τα κυρίαρχα όργανα του Μετώπου, δηλαδή οι συνελεύσεις των πυρήνων και τομέων λαμβάνοντας υπ' όψιν την προτροπή της Πολιτικής Επιτροπής."
    Μην το συνεχίζεται ο κ. Αμυράς έχει δίκαιο επί της Διαδικασίας.

    Για την Ουσία του θέματος: υποδείξτε μου στην ιδρυτική διακύρηξη ή στο πολυσέλιδο κείμενο του κ. Καζάκη που κυκλοφόρησε μαζί της αν υπάρχει πουθενά η διατύπωση "ΜΟΝΟΝ με Ειρηνικά Μέσα". Θα δεχτώ ακόμη και ισοδύναμη έκφραση όπως "όχι με βίαια μέσα" ή άλλη.
    Αρα και επί της ουσίας ο κ. Αμυράς έχει δίκαιο όσον αφορά τα πλαίσια του ΕΠΑΜ για τις τακτικές της ανατροπής που ευαγγελίζεται.

    Θεωρήστε ότι αυτή η τουλάχιστον "απουσία" της εναντιώσεως σε βίαιες πρακτικές στο πλαίσιο του ΕΠΑΜ οδήγησε: Α) Το ΕΠΑΜ μέσω του κ. Καζάκη να προτρέπει τους αστυνομικούς με την βία να συλλάβουν την Κυβέρνηση και β) την αποχώρησή μου από τις τάξεις του εφόσον είχαν αναρτηθεί στον επίσημο ιστοχώρο του κείμενα μελών της πρ. Πολιτικής Επιτροπής που προέτρεπαν τον Ελληνικό Στρατό διά της βίας των όπλων να αναλάβει πρωτοβουλία για "καλό" Πραξικόπημα.

    Μην ψάχνουμε κυβιστίσεις όπου δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει πουθενά δέσμευση του ΕΠΑΜ για "ειρηνική Επανάσταση".

    Ο Αληθινός και πραγματικός λόγος για την απομάκρυνση του κ. Αμυρά είναι οι απόψεις του για την Ιουδαικοχριστιανική θρησκεία. Το άνοιγμα του κ. Καζάκη στην Κλήρο δεν μπορούσε να κρύψει για πολύ το πρόβλημα εσωτερικών αντιθέσεων.

    Ο κ. Καζάκης έχει αποδείξει διά του αποτελέσματος ότι είναι αδύνατον να συνθέσει ή έστω να συμβιβάσει δυνάμεις προερχόμενες από διαφορετικούς χώρους. Έφυγαν οι αριστεροί και τρέχουν ακόμα, φεύγουν οι Αντι-νεοταξίτες με τις "απογραφές" και τα προσωπικά δεδομένα, διώχνονται οι της "Πατρώας Θρησκείας" με σειρά να έχει ο Φωτεινός της Θεσσαλονίκης...
    Μπαίνουν ορθόδοξοι και "χημικών ουρών" κυνηγοί μέχρι να έρθει η σειρά τους.
    Για αυτό τα νούμερα είναι καταλύτης για την αλήθεια αλλά και απογοητευτικά για το εγχείρημα.
    Τέσσερις χιλιάδες γραμμένα με τα μισά να συνεχίζουν σε ψηφοφορία και στο gopetition επτά χιλιάδες που πέρασαν για μία υπογραφή. Ούτε σε Μονοεδρική περιφέρεια δεν μπορεί να πιάσει το εκλογικό μέτρο για έναν Βουλευτή. Για το Εκλογικό μέτρο που χρειάζονται τουλάχιστον 210 χιλιάδες ψήφοι( 3% ) για την είσοδο στην Βουλή δεν μπορώ να απευθύνω ερώτημα γιατί θα ήταν σα να μειώνω την ευφυία σας. Άρα ο κ. Καμμένος που βρίσκεται ένα βήμα πριν την Κοινοβουλευτική Ομάδα μέσα στην υπάρχουσα Βουλή βλέπει ότι "διασπαστή" στις τάξεις του δεν χρειάζεται εφόσον δεν μπορεί να του δώσει ούτε έναν Βουλευτή.

    Το μέλλον. Το μέλλον επιφυλλάσει μία αλλαγή στην επαγγελματική δραστηριότητα του κ. Καζάκη όπου από ραδιοφωνικός Παραγωγός θα γίνει Εκδότης εφημερίδας με άμεση διαχείριση διαφημιστικών εσόδων. Η Βάση του ΕΠΑΜ με τα 2 έως 4 χιλιάδες μέλη εφημεριδοπώλες του δίνουν ένα τιράζ γύρω στις δέκα χιλιάδες για να "παίξει".
    Τα μόνα μέλη, σταθερά από την αρχή μαζί του, θα ζουν το παραμύθι ενός Νέου ΠΑΣΟΚ που θα χτίζεται σιγά - σιγά. Άλλωστε σε πρώην μέλη του ΠΑΣΟΚ βασίζεται όπως ο ίδιος κ. Καζάκης έχει ομολογήσει λέγοντας ότι του παρέδωσαν κομματικές ταυτότητες με διψήφιο αύξων αριθμό...

    ΟΛΑ ΚΑΛΑ!
    ReplyDelete
  9. Ιφικράτη χαιρετώ! Απορρώ πως πήγες στο ΕΠΑΜ. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω!!! Ο Καζάκης καλός γνώστης των οικονομικών, αλλά μέχρι εκεί. Το να διαλαλεί ο καζάκης το ΕΠΑΜ με έμβλημα τον σκούφο, δηλαδή δεν έχουμε Ελληνικά εμβλήματα και βρήκε ένα από τους Ιακωβίνους.... Δεν θέλω να σχολιάσω παρακάτω, δεν έχει κανένα νόημα....

    Διαγγελέας....
    ReplyDelete
  10. Ιφικράτη Καλησπέρα, Λυπάμαι για τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν. Ως γυναίκα, δύσκολα θα ήθελα μια σύρραξη, όταν το σύστημα δεν μπορείς να το πολεμήσεις με άδεια χέρια. Μια γενιά που έμαθε διαφορετικά, δεν μπορεί να γίνει ξαφνικά κομάντος. Έπειτα όταν θέλεις κάτι να γίνει κατανοητό σε κάποιον, πχ. ένα λάθος, χρησιμοποιείς τα ίδια του τα όπλα πρώτα. Δηλαδή αν είχαν όπλα πολέμου, τότε με όπλα πολέμου, όπως το '40. Σήμερα όμως χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους και αυτές θα έπρεπε συλλογικά να εκμεταλλευθούμε. Αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία.
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για τα περί επιτροπών και άλλα διάφορα. Φαίνεται από τον τρόπο που προχωρούν τα πράγματα, με έναν ιδρυτή που μάλλον θέλω να πιστεύω πως δεν έχει σχέση με την πολιτική, αλλά η ίδια ως έμπειρη θα τον φάει. Εκτός αν έχει σχέση με αυτήν, λειτουργώντας ως πυροσβεστήρας. Μπορεί ακόμα να αλλάξει και ιδεολογία στο μέλλον , όταν θα έχει δει το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του να μεταλλάσσετε, αντικρίζοντας την στα ίδια του τα χέρια και μόνον τότε να συνειδητοποιήσει τι σημαίνει σύστημα, διαφθορά, υπόγεια κανάλια και ιδεολογήματα προπαγανδιστικά. Μπορεί να έχει κάποια εμπειρική άποψη με την παρελθοντολογική του πολιτική σχέση με ΚΚΕ ή και ΠΑΣΟΚ δεν ξέρω, που δεν του είναι μάλλον αρκετή να καλύψει το όλον φάσμα της εικονικότητας στην οποία ζει η ανθρωπότητα., Οπότε είτε εν αγνοία του είτε γιατί δεν θα μπορεί να κάνει αλλιώς, είτε αυτό θέλει, το όλον εγχείρημα γρήγορα θα πάει στον κάλαθο τον αχρήστων, τουλάχιστον για σκεπτόμενους ανθρώπους.
    Σε έχω γνωρίσει από κοντά και έχουμε συνομιλήσει. Έχω διαβάσει πολλά από αυτά που πιστεύεις και σε μεγάλο βαθμό συμφωνώ. ¨Ομως πως συνταιριάζεις τέτοια ιδεολογία με απόχρωση κόκκινη, ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω. Αν δεν έχεις καταφέρει ακόμα την ιδεολογία σου να μην την χρωματίζεις, κάπου θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Θέλω να είμαι σίγουρη πάντως για τις θετικές σου προθέσεις, άσχετα αν οι προτινόμενοι μεταξύ μας χειρισμοί δεν ταιριάζουν, η βασική αρχή είναι αυτή που μετράει. Δυστυχώς όμως, το πνευματικό επίπεδο των ανθρώπων πρέπει να είναι πολύ υψηλό ώστε να αντέχει το διαφορετικό που στην ουσία δεν υπάρχει, αλλά παρ' όλα αυτά παρασύρονται όπως παρασύρονται σε ολόκληρη την ιστορική τους ζωή. Εύκολα, γιατί όλα είναι αναμεμιγμένα μεταξύ τους και δύσκολα γνωρίζει ο άνθρωπος να ξεδιαλέγει και να αναγνωρίζει τα : τι - πως και ποια είναι προς εκμετάλλευση εις βάρος του.
    Όμως θα ήθελα να μου ξεκαθαρίσεις, τι είδους ΜΚΟ είναι αυτή στην οποία ανήκεις και η οποία χρηματοδοτείτε από την Ελληνική κυβέρνηση και τα ευρωπαϊκά κονδύλια !!!!. Εύχομαι να μπορέσεις να μου το εξηγήσεις.
    ReplyDelete

    Replies





    1. Ασπασία σε ευχαριστώ για τα σχόλιά σου. Μακάρι να επιχειρηματολογούσαν όσοι διαφωνούν μαζί μου,και να ζητούσαν εξηγήσεις όπως εσύ.
      Στην παρατήρησή σου, ότι δεν μπορείς να κάνεις αμέσως κομμάντος πολίτες που επί μία γενιά έμαθαν διαφορετικά, έχεις δίκαιο. Εκεί που έχω ένσταση είναι ότι αυτή η οργανωτική και πολιτική αδυναμία δεν μπορεί να αποτελεί εμπόδιο για την σωτηρία της Ελλάδος. Πιστεύω να συμφωνείς ότι εδώ διακυβεύονται πολύ περισσότερα πράγματα από την ζωή και την περιουσία του καθενός ξεχωριστά. Εδώ τίθεται σε κίνδυνο η ύπαρξη της χώρας. Τίθεται ξεκάθαρα ζήτημα εθνικού ακρωτηρισμού.

      Σε ό,τι αφορά το ερώτημά σου πώς συμβαδίζει η ιδεολογία μου με κόκκινες αποχρώσεις. Απλούστατα δεν συμβαδίζει. Θεωρούσα ότι το ΕΠΑΜ ως μέτωπο, μπορεί να συγκεράσει διαφορετικές απόψεις, και να εξισορροπήσει διαφορετικές ιδεολογίες. Φαίνεται ότι δεν μπορεί, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

      Σε ό,τι αφορά το τελευταίο ερώτημα, πρόκειται για μία συκοφαντία που γραφτηκε στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας την τακτική της μισής αλήθειας. Η μισή αλήθεια ισοδυναμεί με ολόκληρο ψέμμα. Όπως είναι γνωστό πιστεύω στους Πατρώους Θεούς. Υπάρχουν αρκετές ομάδες στον χώρο. Μία από αυτές αναφέρεται στο διαδίκτυο, κάτω από τον τίτλο παρατηρητήριο ΜΚΟ. Τί είναι αυτό το παρατηρητήριο; Πρόκειται για ένα συλλογικό όργανο που συντονίζει εθελοντικές δράσεις. Κάτω από τον τίτλο μή κυβερνητικές οργανώσεις υπάρχουν ομάδες από το χαμόγελο του παιδιού, μέχρι πολιτιστικοί και ορειβατικοί σύλλογοι, μέχρι θρησκευτικές οργανώσεις. Ένα μικρό ποσοστό ΜΚΟ(5% περίπου) έπαιρνε χρήματα από το υπουργείο εξωτερικών, με τα γνωστά σκάνδαλα. Το 95%
      των ΜΚΟ δεν παίρνει χρήματα.
      Δυστυχώς επειδή μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, έχει δημιουργηθεί η εντύπωση στον πολύ κόσμο ότι ΜΚΟ=απατεώνες=χρηματοδότηση από μυστικά κονδύλια.
      Η δική μας θρησκευτική οργάνωση, δεν είναι εγγεγραμμένη στα αρχεία του ΥΠΕΞ, οπότε δεν παίρνει χρήματα. Η παρουσία στο παρατηρητήριο αφορούσε τον συντονισμό δράσεων στον εθελοντισμό, και στις συζητήσεις που έγιναν πήγα εγώ. Οι κοπέλλες της γραμματείας κατέγραψαν το όνομά μου και το δημοσιευσαν στο διαδίκτυο.
      Η Ελληνική Θρησκεία δεν έχει πάρει ποτέ χρήματα από το κράτος, για έναν απλούστατο λόγο: είναι εκτός νόμου.
      Το ότι κάποιοι την κατέγραψαν ως ΜΚΟ στο διαδίκτυο, αυτό δεν σημαίνει ότι η Πατρώα Θρησκεία χρηματοδοτείται από το χριστιανικό κράτος...
      Απλώς όσοι έχουν πολιτική αντιπαράθεση μαζί μου, κόβουν και ράβουν κάθε είδηση στο διαδίκτυο όπως θέλουν.
      Στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 8000 εθελοντικές οργανώσεις για διάφορα ζητήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι χρηματοδοτούνται από το κράτος.
      Να είσαι σίγουρη ότι αν μας χρηματοδοτούσε το κράτος η Θρησκεία των Προγόνων μας δεν θα ήταν εκτός νόμου.
      Το κράτος, μας επιτρέπει να κάνουμε θρησκευτικές τελετές, αλλά δεν μας αναγνωρίζει ως θρησκεία. Συνεπώς είναι νομικώς αδύνατο να μας δώσει χρήματα.

      Ιφικράτης
      Delete
    2. Ιφικράτη ευχαριστώ για την απάντηση σου. Να σου πω την αλήθεια όταν μπήκα στην ιστοσελίδα, δεν κατάλαβα πως επρόκειτο για την Ελληνική Θρησκεία. Είδα όμως τα σήματα και απόρρησα. Εν πάσει περιπτώσει, δεν μπορεί να χρίζει κανείς τον εαυτό του σε δημοκρατικότερο από κάποιον άλλον, όταν δεν το πράτει πρώτα ο ίδιος. το email μου είναι nayadrak@gmail.com. Θα ήθελα και εγώ να ανταλλάξουμε τηλέφωνα.
      Delete
  11. Δεν είναι ένδειξη πολιτικής ωρημότητας να γίνει πολύ δημόσιο μπλα-μπλα για τη βία, άσχετα από το εάν κάποιος δηλώνει "υπέρ" ή εάν δηλώνει "κατά".
    ReplyDelete
  12. Από την άλλη μερια, όσον αφορά την "Ελλήνικη Θρησκεία" δεν ήξερα αυτή την χαρητωμένη λεπτομέρεια, αλλά παρ'όλο που ο Καζάκης κάνει παρέα με τους παπάδες, δηλώνει άθεος και δεν θα έπρεπε να παίζουν ρόλο οι θρησκευτικές αντιλήψεις (ή "θρησκευτικές αντιλήψεις") όποιας μειωψηφικής άποψης.
    ReplyDelete
  13. ΙΦΙΚΡΑΤΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΚΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΕΠΑΜ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟΝ ΕΞ'ΟΝΜΑΤΟΣ ΜΟΥ.ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ.ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΩ Η ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΩ.ΑΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΕΣΩ ΗΛ.ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ. ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

    -ΜΕΛΑΝΟΣ-
    ReplyDelete

    Replies





    1. Καλησπέρα,
      To email μου είναι iphicrates@hotmail.com, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου.
      Delete
  14. Ενδιαφέρον
    http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=31337#31337
    Ζήτα την δική τους διαγραφή γιατί δεν υποστηρίζουν τις αποφάσεις των πυρήνων.
    Αν είναι τα πράγματα όπως τα λένε. (Ο πυρήνας σου δεν δέχτηκε τις αηδίες τους)
    ReplyDelete
  15. Καλησπέρα Ιφικράτη.


    Σε γνώρισα και σε εκτίμησα βαθυτατα μετά απο την συνέντευξη που πήρες απο τον Αθηναίο ,και την παρουσίασες μέσα απο το http://edosyntagma.blogspot.com.
    Πραγματικά η συγκεκριμένη συνέντευξη μ έδωσε την δυνατοτητα να ξαναακούσω τον Ανδρέα Αθηναίο που τόσο καιρό έλειπε απο την τηλεοπτική συντροφιά όσων παρακολουθούσαν της τομές του Κώστα Χούντα απο τον δίαυλο του HIgh TV.

    Μετά απο την εκδήλωση αγανάκτησης του κόσμου στις 12 Φεβρουαρίου ,βρισκόμενoς κα΄τω απο τις 15 μέχρι της 12 το βράδυ ,αυτο που αισθάνθηκα ήταν απογοήτευση που μερικοι καλά οργανωμένοι φύλακες των βουλευτών κατάφεραν μέσα σε ένα τεταρτάκι να διαλήσουν τον κόσμο .Όλο το βράδυ και την επομένη το κεφάλι μου γέμισε με σκέψεις για το πώς μπορούμε να οργανώσουμε μια ομάδα ατόμων που θα σταθεί απέναντι απο τα καρναβάλια με τα χακί και να τους αντιμετωπίσει αξιόμαχα ,όχι για να τους στείλει στα Ιλίσια πεδία αλλά απλά να τους δίξει ποιός έχει την δύναμη ... .Με χαρά λοιπόν βρήκα την επομένη ένα μεγάλο κομμάτι των σκέψεών μου γραμμένο και αναρτημένο στο διαδίκτυο με την δική σου υπογραφή – δεν σου κρύβω πως μου έδωσε ελπίδα για το αύριο και μια επιβεβαίωση ότι δεν είμαι μόνος.

    Η ελπίδα και η χαρά μου μεγάλωσε όταν σε άκουσα και στην Παννατικη του ΕΠΑΜ και σκέφτηκα πώς υπάρχει ποικιλία στο μέτωπο , να και ένας “δικός μου ” άνθρωπος.

    Δυστυχώς η χαρά δεν κράτησε για πολύ διότι μόλις πριν απο λίγη ώρα βρήκα τελε'ίως τυχαία όλο το θέμα με την διαγραφή σου - απο την προσωρινή επιτροπή και μαλακίές – και απογοητεύτηκα αλλά συνάμα μου γεννήθηκε και η ανάγκη για μια συνάντηση μαζί σου ,'ετσι έκατσα και έγραψα τα παραπάνω.

    Με εκτίμηση ,

    matiandal@gmail.com – τα στοιχεία μου θα τα στείλω στο προσωπικό σου email
    ReplyDelete

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου