15/7/11

Νομική Διαδικασία εναντίον του ΑΝΤ1

Κ. Σπήλιο Ι. Χαραμή
Γενικό Διευθυντή Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ
Λευκωσία, 12/7/2011
Κ. Ιωάννη Λάτσιο
Διευθυντή Προγράμματος
Υπεύθυνος για την τηλεοπτική σειρά «ΕΖΕΛ»

Κύριοι,

Ενεργώ εκ μέρους ομάδας εκτοπισμένων Ελληνοκυπρίων και άλλων θυμάτων της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής του βορείου μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο αυτοανακυρήχθηκε παρανόμως και κατά παράβαση ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Όπως καλώς γνωρίζετε το κανάλι σας επί σειρά εβδομάδων προβάλλει την τηλεοπτική σειρά «ΕΖΕΛ», η οποία είναι προϊόν δικής σας παραγωγής και η οποία επιδεικνύει προκλητικά περιουσίες στο πιο πάνω κατεχόμενο μέρος της Κύπρου οι οποίες ανήκουν σε Ελληνοκυπρίους εκτοπισμένους και αποτελούν αντικείμενο συνεχιζόμενου σφετερισμού και παράνομης εκμετάλλευσης από τον τουρκικό στρατό και άλλους παράνομους Τούρκους κατοίκους στο εν λόγω τμήμα της Κύπρου.


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επανειλημμένα καταδίκασε την Τουρκία για τον σφετερισμό αυτό και για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ελληνοκυπρίων στο ίδιο χώρο.

Έγιναν προς εσάς παραστάσεις  από οργανώσεις και θύματα της παράνομης τουρκικής κατοχής (και όχι μόνο), με αίτημα τον τερματισμό της προβολής της εν λόγω σειράς η οποία, είναι αυτονόητο πληγώνει τα αισθήματα των Ελληνοκυπρίων που βλέπουν τις περιουσίες τους να χρησιμοποιούνται παράνομα από τους Τούρκους.

Οι παραστάσεις αυτές απορρίφθηκαν από εσάς με αλαζονεία χωρίς καμιά λογική εξήγηση. Είναι βεβαίως φανερό ότι κυριάρχησε στην σκέψη σας το οικονομικό όφελος της επιχείρησης σας, αδιαφορώντας πλήρως για την ψυχική βλάβη που συνεχώς προκαλείτε στα θύματα της κατοχής.

Δεν αναφέρομαι σε εθνική ευαισθησία εκ μέρους σας, διότι, κρίνοντας από την συμπεριφορά σας είναι φανερό ότι «τέτοιες πολυτέλειες» δεν μπορεί να αναμένονται. Τα θύματα της κατοχής είχαν απλώς την αφέλεια να αναμένουν από ένα ελληνικό κανάλι μια κάποια ευαισθησία και ευσυνειδησία για τα θύματα των Ελλήνων της Κύπρου.

Τονίζω ότι  στην εν λόγω ταινία όχι μόνο δεν καταδικάζονται με οποιοδήποτε τρόπο οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον χώρο όπου εκτυλίσσεται το σενάριο της ταινίας, αλλά  παρουσιάζεται ο χώρος αυτός ως εάν είναι μια νόμιμη συνηθισμένη κατάσταση με αποτέλεσμα να προβάλλεται θετικά και να διαφημίζεται η παρανομία. Και τούτο, ενώ καλώς γνωρίζετε ότι, το καθεστώς του χώρου που εκτυλίσσεται το σενάριο σας συνιστά παράνομη κατοχή ασυμβίβαστη με το διεθνές δίκαιο και καταδικασμένη από αποφάσεις διεθνών οργανισμών και δικαστηρίων.

Επειδή οι προσπάθειες να μετεπεισθείτε με επιχειρήματα λογικής, πατριωτισμού, εθνικού συμφέροντος και σεβασμού των δικαιωμάτων των πελατών μου δεν πέτυχαν, είμαι υποχρεωμένος να σας ειδοποιήσω ότι θα προχωρήσω σύντομα σε νομικά μέτρα εναντίον του Αντέννα (Ελλάδας) ή και εσάς και άλλων υπευθύνων αντιπροσώπων σας για την παραγωγή και προβολή της εν λόγω ταινίας, η οποία εκπέμπεται και στην επικράτεια της Κύπρου και συνεπώς τα κυπριακά δικαστήρια έχουν δικαιοδοσία για τα αστικά αδικήματα που είναι καθιερωμένα με το αγγλικό δίκαιο και την νομολογία του Ανώτατου Δικαστηρίου  στην Κύπρο.

Ήτοι: α) για συνομωσία για πρόκληση βλάβης στους πελάτες μου β) για παράνομη ζημιογόνα και αρνητική επέμβαση στο δικαίωμα της προσωπικότητας των πελατών μου και συγκεκριμένα στο συναισθηματικό τους κόσμο κατά παράβαση του σχετικού ατομικού δικαιώματος που κατοχυρώνεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Κυπριακό Σύνταγμα και γ) για ηθελημένη παρενόχληση των πελατών μου έστω και αν αυτός μπορεί να μην ήταν ο κύριος στόχος της ταινίας σας.

Αυτό σημαίνει και την αξίωση μεγάλου ποσού αποζημιώσεως γεγονός το οποίο αναφέρω απλώς σαν θέμα δίκαιης προειδοποίησης με βάση τα επίπεδα δικαιοσύνης που ακολουθεί το γραφείο μου.

Διατελώ,

Λουκής Γ. Λουκαΐδης
Δικηγόρος, πρώην Δικαστής  του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Ανδρέα Αραούζου 7, 2ος όροφος, 1076 Λευκωσία
Ταχ. Θυρ.  20747 CY1663
Τηλέφωνο: (00357-22-376610)  Φαξ: (00357-22-377394)           

1 σχόλιο:

  1. Μύρια εὖγε!!! Μήν καθυστερεῖτε οὒτε στιγμή κύριε Λουκαίδη...προσωπικά ἀπεύθυνα μήνυμα στόν Ἀντέννα....'αλλἀ δέν τούς καίγεται καρφί!!!!!! ἰδοῦ τό μήνυμα μου......"Απαράδεκτη ἡ προβολή τοῦ τουρκικοῦ σήριαλ Εζέλ διότι παραβιάζει τά ἀρθρα 541/83 καί 550/83 τοῦ Συμβουλίου Ἀσφαλείας!!! Ἀλλά κατά κύριο λόγο γιά τό ἀνθελληνικό μένος ποῦ ἐπιδεικνύει τό κανάλι σας μή σεβόμενο τόν Κυπριακό λαό, τούς νεκρούς Κυπρίους καί Ἑλλαδῖτες οἳ ὁποῖοι ἒπεσαν μαχόμενοι ἐνάντια στόν Ἀτίλλα. Μά εἶναι δυνατόν νά ὑπάρχει τέτοιος ὑπερβολικός γενιτσαρισμός σέ ἓνα Ἑλληνικό τηλεοπτικό σταθμό;;; Μήπως εἷναι τό προδοτικό πνεῦμα τῶν καιρῶν καί τό ὑπουλο ξεπούλημά της Ἑλλᾶδος ποῦ σᾶς ἐνθαρύνει καί ἐσᾶς μέ τήν σειρά σας νά προδώσετε τήν πατρίδα μας καί τόν Ἑλληνισμό;;;Δέν αἰσθάνεσθαι ἶχνος ντροπῆς; Ὃτι κάνουμε καί ὃτι λέμε μιά μέρα ξαναγυρίζει ἐναντίον μας!!! Προσέχετε λοιπόν στό ἐφεξῆς. " Ὁ κάθε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΣ ἛΛΛΗΝ ἀς ἀναλάβει τίς εὐθῦνες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή