1/9/11

Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» στην 2η Έκθεση «Το Παιδί και η Αγωγή του: Παιδιαδρομή»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

στο ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
Είσοδος ελεύθερη
Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στην Έκθεση Παιδιαδρομή, την διοργάνωση που έχει στόχο την αγωγή των πιο ευαίσθητων ηλικιών, αυτών της παιδικής και της εφηβικής ηλικίας μέσα από την ενημέρωση των «κοινωνικών ομάδων» που ασχολούνται με αυτή.
Τα Εργαστήρια που προσφέρει η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» στους επισκέπτες της Έκθεσης ΠΑΙΔΙΑΔΡΟΜΗΣ είναι:
Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου,13:00 - 14.30 & Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, 13:00 - 14.30:
Θεατρικό Εργαστήρι με την Έλλη Μερκούρη
Ηλικία συμμετεχόντων: 6-10, Μέγιστος αριθμός: 15 παιδιά
Περιγραφή:
Ένας απ’ τους θεατρικούς συγγραφείς της παγκόσμιας δραματουργίας ο Ευγένιος Ο’ Νηλ είπε κάποτε: « Το θέατρο θα πρέπει να είναι η πηγή της έμπνευσης που θα μας εξυψώσει πέρα απ’ τα γνωστά όρια του εαυτού μας και θα μας ταξιδέψει μακριά στο άγνωστο που βρίσκεται μέσα μας και πίσω μας. Το θέατρο οφείλει να μας αποκαλύπτει αυτό που πραγματικά είμαστε…».
Αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε με την παρορμητική συμμετοχή των παιδιών με κύριο άξονα το θέμα της διαφορετικότητας του άλλου, καθώς και με ποιό τρόπο μπορούμε να συνυπάρξουμε και να επικοινωνήσουμε μαζί με τον άλλο και τη διαφορετικότητά του. Μέσα από αυτόν τον δημιουργικό δρόμο αφυπνίζεται η φαντασία των παιδιών, αναπτύσσεται η σκέψη τους, καθώς το θέατρο είναι μια μαγική τέχνη, η οποία διακρίνεται για την κοινωνικότητα, την πολλαπλότητα και την ομαδικότητά της. Στόχος μας είναι η αναζήτηση μιας ελεύθερης έκφρασης της σκέψης και του συναισθήματος.
Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, 13:00 -14.30 & Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, 13:00 -14.30:
Σεμινάριο Εικαστικής Δημιουργίας
Ηλικία συμμετεχόντων: 6-10, Μέγιστος αριθμός: 15 παιδιά
Περιγραφή:
Οι Διαπολιτισμικές Συναντήσεις μέσω της ζωγραφικής έχουν ως στόχο τη γνωριμία των παιδιών με στοιχεία πολιτισμού άλλων χωρών και την αύξηση της ευαισθητοποίησής τους σε θέματα φυλετικής διαφορετικότητας. Μέσω της απελευθέρωσης της έκφρασης αλλά και της απόκτησης νέων δεξιοτήτων και γνώσεων, τα παιδιά αντλούν τεχνοτροπίες από άλλους πολιτισμούς κάνοντας με τη φαντασία τους ένα ταξίδι στο χρόνο.

Η Έκθεση ΠΑΙΔΙΑΔΡΟΜΗ λειτουργεί τις ακόλουθες ώρες:
2,3,4 και 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
Παρασκευή από 12:00 μ έως 9:00 μμ
Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα από 11:00 πμ έως 9:00 μμ
Λίγα λόγια για τον φορέα....
Η «ΕΔΡΑ» είναι Κοινωνικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός εποπτευόμενος από το Υπουργείο Υγείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και Νοητικής Υστέρησης από το 2001, με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας, την προάσπιση των δικαιωμάτων των ευπαθών και μη ευνοημένων ομάδων, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση. Ο Οργανισμός λειτουργεί δύο Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στα πλαίσια της αποασυλοποίησης, Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, Κέντρο Εναλλακτικής Απασχόλησης και Θεραπευτικών Δράσεων ανοιχτό προς την κοινότητα, έξι Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες (σε συνεργασία με τους Δήμους Ιλίου, Δάφνης και Αγίων Αναργύρων-Καματερού καθώς και σε Περιστέρι και Βύρωνα), Παιδική Πολιτιστική Λέσχη & ΛΕΣΧΗ ΑΜΕΑ στο Δήμο Ιλίου, Κοινωφελές Παντοπωλείο στο Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Κέντρο Κοινωνικής Οικονομίας στο Περιστέρι και το Πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" (Περιστέρι, Βόλο, Πάτρα, Τρίκαλα). Παράλληλα, εκδίδει την FreePress Εφημερίδα "ΑΛΜΑ ΥΓΕΙΑΣ'" υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα, το Διεθνές φεστιβάλ τέχνης ART4MORE, την Παναττική αθλητική διοργάνωση ΑμΕΑ κ.ά.
Τα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα του κοινωνικού φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» ασχολούνται με τις μορφές των μαθησιακών δυσκολιών, τους παράγοντες που τις ενισχύουν ή τις αμβλύνουν, αλλά κυρίως με τους τρόπους και τις μεθόδους αντιμετώπισης τους. Στα ψυχοπαιδαγωγικά κέντρα τα παιδιά -σύμφωνα με τις θεραπευτικές ανάγκες τους- παρακολουθούν ατομικές, προγραμματισμένες 45λεπτες συνεδρίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας και ειδικής διαπαιδαγώγησης. Παράλληλα, τα ψυχοπαιδαγωγικά κέντρα παρέχουν προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής οικογένειας. Τα προγράμματα, ως κοινωνική προσφορά στην οικογένεια, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ επιβαρύνοντας μόνο τα ασφαλιστικά ταμεία των ενδιαφερομένων. Ηλικίες που καλύπτουν οι υπηρεσίες: παιδιά ηλικίας 3 - 17 ετών.
Παράλληλα, η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ λειτουργεί παιδικά πολιτιστικά προγράμματα μέσω της Παιδικής Πολιτιστικής Λέσχης «Έκφραση». Η Παιδική Πολιτιστική Λέσχη «ΕΚΦΡΑΣΗ» της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ είναι μια πρωτότυπη πρόταση πολιτιστικής εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Δημιουργήθηκε το 2008 με στόχο την απελευθέρωση της έκφρασης μέσω της επαφής με νέες και παραδοσιακές μορφές τέχνης, καθώς και την ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι σε θέματα κοινωνικού προβληματισμού, πολυπολιτισμικότητας και περιβάλλοντος.
Η Παιδική Πολιτιστική Λέσχη «Έκφραση» παρέχει μια πληθώρα σεμιναρίων για παιδιά όπως Διαπολιτισμικό Εργαστήρι για παιδιά και νέους, Αφήγηση Παραμυθιών, Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Κηπουρικής στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης», Παιδική Γιόγκα, Capoeira, Εργαστήρι Θεατρικής Έκφρασης, Εικαστικό Εργαστήρι, Εργαστήρι Μουσικοκινητικού Αυτοσχεδιασμού, Εργαστήρι Κινούμενων Εικόνων, Εργαστήρι «Μαθαίνω την Ιστορία μέσα από την Τέχνη», Προβολές & Μελέτη Πρωτότυπων Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων από όλο τον κόσμο, κ.α. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές εκδρομές μια φορά το μήνα και έκτακτα εργαστήρια από γνωστούς καλλιτέχνες (ηθοποιούς, μουσικούς, κ.α). Η Παιδική Πολιτιστική Λέσχη «ΕΚΦΡΑΣΗ» διοργανώνει ετησίως μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα για παιδιά, όπως εκθέσεις και φεστιβάλ ευαισθητοποίησης, προβάλλοντας σύγχρονα έργα από επαγγελματίες καλλιτέχνες αλλά και παιδιά μέσα από τα αποτελέσματα των εργαστηρίων κατά τη διάρκεια του έτους.

Επιμέλεια Εργαστηρίων: Μαριτίνα Κονταράτου, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», e-mail: arts.edra@gmail.com, τηλ./Φαξ: 210 5901243, 6942056334.

Για την "ΕΔΡΑ"
Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων


Γκούτσιου Αριστέα
Υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων & Κοινωνικού Μάρκετινγκ
Δήλου 14, 121 34 Περιστέρι
τηλ./φαξ: 210-5913826, κιν.: 6936 784724
E-mail: mko.edra@gmail.com
Url: www.edra-coop.gr
f: Κ.Σ.Δ.Ε.Ο ΕΔΡΑ, ArtFor More, Paidiki Politistiki Lesxi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου