18/12/10

“Έσκασαν” επιταγές μεγάλου καναλιού

Μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός στα πρόθυρα χρεωκοπίας. Η Εθνική τράπεζα άρχισε το σφράγισμα των επιταγών του.

H «μόλυνση» του ALTER - Πυρηνική βόμβα στα θεμέλια των μίντια

Το ALTER και η πέραν πάσης αμφιβολίας ανορθολογική λειτουργία του, μεταφέρει μέσω του υπερδανεισμού του, απίθανη οικονομική μόλυνση σε όλο το σύστημα των μίντια.


H «μόλυνση» του ALTER - Πυρηνική βόμβα στα θεμέλια των μίντια
Το ALTER του απίθανου Γιώργου Κουρή, που συμπυκνώνει τη στρέβλωση των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης, και αποδίδει με τρόπο καθαρό τον χαρακτήρα των μίντια στη χώρα μας, θα αποδειχθεί τελικά μοιραίο και θα παρασύρει τους πάντες και τα πάντα.

Αυτό το κράμα λαϊκισμού, εκβιασμού και εντέλει φασισμού, που επί δεκαετίες παραβιάζει κάθε αίσθηση νομιμότητας και μέτρου, θα αποτελέσει τελικώς και την πυρηνική βόμβα που θα τελειώσει το μιντιακό σύστημα στην Ελλάδα.
Το ALTER και η πέραν πάσης αμφιβολίας ανορθολογική λειτουργία του, μεταφέρει μέσω του υπερδανεισμού του, απίθανη οικονομική μόλυνση σε όλο το σύστημα των μίντια.
Τα σούπερ χρέη του αλλά κυρίως οι ακάλυπτες επιταγές ύψους σχεδον 170 εκατ. ευρώ που κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά, θα προκαλέσουν οικονομικό σοκ στη διαφημιστική αγορά.
Μόλις σκάσει το κανάλι θα παρασύρει σε κρίση πρωτοφανή, τις διαφημιστικές εταιρίες και μέσω αυτών θα πλήξει και τα άλλα υγιέστερα, αλλά ήδη δοκιμαζόμενα μέσα ενημερωσης.
Οι επιταγές του Κουρή θα σκάσουν στα χέρια των διαφημιστών, οι Τράπεζες θα απαιτήσουν τα δικά τους και στο τελος θα μείνουν απλήρωτες εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα.
Η αλυσσίδα μόλυνσης δεν θα έχει τέλος και θα αποτελέσει βάση δυσμενών εξελίξεων. Δεν είναι τυχαίο ότι εκδότες και μεγαλοπαράγοντες των μίντια χτυπούν την πόρτα της κυβέρνησης και ζητούν βοήθεια.
Προσφάτως ο κ.Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Γιώργο Μπόμπολα και τον Σταύρο Ψυχάρη. Αν και δεν έγινε γνωστό το περιεχόμενο των συζητήσεων εκτιμάται ότι ετεθη το θέμα της οικονομικής θέσης των μέσων.
Τα προβλήματα του ΔΟΛ είναι γνωστά, η αναδιάρθρωση εκεί έχει αρχίσει, όπως και είναι γνωστό ότι το Mega πήρε πρόσφατα δάνειο 50 εκατ. ευρώ.
Αντιστοίχως έτοιμη να σκάσει είναι και η Ελευθεροτυπία της «επαναστάτριας» κυρίας Μάνιας Τεγοπούλου.  Αν δεν αρχίσει να ρέει το δάνειο των 19 εκατ. ευρώ που παζαρεύει για λογαριασμό της ο Βαρδινογιάννης από τον Σάλλα το μαγαζί σε λίγο δεν θα έχει να πληρώσει μισθούς.
Σε κάθε περίπτωση το επόμενο τρίμηνο θα είναι κρίσιμο για τον Τύπο και τα ΜΜΕ.
Και όπως είπαμε το μοιραίο ALTER θα πατήσει το κουμπί της ανατίναξης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου