27/6/11

ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ!

ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ - ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΕΙΤΕ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΠΕΛΛΩΜΑ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΔΙΑ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΝ!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΟΙΝΟΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Παρατηρώντας την συνεχόμενη κατάπτωση και αποσύνθεση των πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών και ηθικών δομών της Πατρίδος μας...

Αγανακτισμένοι από την διαρκή και ανελέητη προβολή της διαφθοράς, την επιβολή της ανευθυνότητας, της παραγραφής αδικημάτων, της ελλείψεως οράματος...

Πιεζόμενοι από την επέλαση του παραλογισμού, τους κινδύνους αλλοιώσεως της εθνικής μας ταυτότητας, την σταδιακή κατάργηση θεμελιωδών ατομικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την αποδυνάμωση της αγοραστικής αξίας του εισοδήματός μας, ...

Αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης μας απέναντι στην Ιστορία και το Μέλλον αυτού του Τόπου...

Διαπνεόμενοι από την ανάγκη επαναφοράς όλων των χαμένων αξιών όπως της  Δικαιοσύνης, της Αξιοκρατίας, της Ελευθερίας, της Αρετής, της Χαράς στην ζωή μας...

Εμπνεόμενοι από το αρχαίο Ελληνικό υπόδειγμα δομήσεως μιας υγιούς κοινωνίας...

Εμείς, ως Ελεύθεροι Έλληνες Πολίτες, αποφασίσαμε  να προβούμε στην εξ' αρχής συγγραφή ενός Καταστατικού Χάρτη Διακηρύξεως Αρχών, Αξιών και Θέσεων, ο οποίος θα αποτελέσει την βάση για την πλήρη πολιτική και πολιτειακή ανασυγκρότηση της Ελληνικής Πολιτείας. Ο Καταστατικός Χάρτης Διακηρύξεως Αρχών, Αξιών και Θέσεων, θα προταθεί με σκοπό να λειτουργήσει ως νέο Σύνταγμα, καταργώντας το ήδη υπάρχον, το οποίον στις μέρες μας κάθε άλλο παρά επίκαιρο, εφαρμοζόμενο, αδιάβλητο  ή σεβαστό από τους νομοθετούντες είναι.


ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΩΣ ΑΡΧΩΝ-ΑΞΙΩΝ-ΘΕΣΕΩΝ:
  • ΠΡΟΟΙΜΙΟΝ
  • ΣΑΦΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ (π.χ. Δημοκρατίας, Πολίτου, Πολιτικού, Ιθαγενείας κλπ.)
  • ΣΑΦΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ που πρέπει να διέπουν μία υγιή πολιτικοκοινωνική δομή. (π.χ. Δικαιοσύνης, Ελευθερίας, Ισονομίας, Ισηγορίας κλπ.)
  • ΣΑΦΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  • ΓΕΝΙΚΕΣ -  ΜΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ,  ΑΛΛΑ ΣΑΦΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ επί των σημαντικών τομέων και ζητημάτων (π.χ. Άμυνας, Εξωτερικής Πολιτικής, Πᾳιδείας, Αγροτικής Παραγωγής, Ναυτιλίας, Οικονομίας κλπ.)

ΕΜΕΙΣ λοιπόν, ως Ελεύθεροι Έλληνες Πολίτες θεωρούμε ότι, οτιδήποτε αφορά τον Ελληνικό λαό, πρέπει να αποφασίζεται από κοινού αλλά  και να υλοποιείται πάλι από κοινού.

Για τον λόγο αυτό, οποιαδήποτε  λύση αφορούσα το σύνολο του   λαού και του τόπου μας, πρέπει  πρωτίστως να έχει προκύψει από διαδικασία Διαβουλεύσεως και Εγκρίσεως της από τους Έλληνες Πολίτες.

Σκοπός λοιπόν είναι, όλες οι αξιόλογες  προτάσεις οι οποίες κατά καιρούς έχουν προταθεί ή θα προταθούν από Πολίτες ή Συλλογικότητες Πολιτών, να συγκεραστούν σε μια κοινή συνισταμένη απεμπλοκής από το σημερινό αδιέξοδο, παρακάμπτοντας το πρόβλημα αποδοχής προσχωρήσεως σε ένα ήδη υπάρχον σχήμα.

Σε κάθε  περίπτωση λοιπόν, απαιτείται η μεγαλύτερη κατά το δυνατόν συμμετοχή και συνεργασία  Φορέων, Ομάδων, Συλλόγων ή μεμονωμένων Πολιτών,  όχι υπό το σκεπτικό της εκ των υστέρων αποδοχής κάποιας λύσεως, αλλά της από κοινού εξευρέσεώς της.

Προς τούτο καλούνται όλοι οι Έλληνες Πολίτες που επιθυμούν, είτε με τις ιδέες τους, είτε με τις γνώσεις τους, να συνεισφέρουν στην σημαντική αυτή προσπάθεια.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ:

Δηλώσεις συμμετοχής, από την ημερομηνία δημοσιεύσεως της προσκλήσεως 26/06/2011 και μέχρι 17/07/2011.

Συγκρότηση ομάδων εργασίας κατά το κοινοσυγγραφικό πρότυπο (τύπου WIKI). Ο τόπος και ο χρόνος συναντήσεως των ενδιαφερομένων, καθώς και  λοιπές λεπτομέρειες, θα ανακοινωθούν αναλόγως του αριθμού δηλώσεων συμμετοχής.

Ακόμη και μετά την συγκρότηση των ομάδων εργασίας, κάθε Έλληνας ή Ελληνίδα Πολίτης έχει το δικαίωμα της υποβολής παρατηρήσεων, σκέψεων  και ιδεών με σκοπό την κατά το δυνατόν βελτιστοποίηση του έργου μέχρι της επικυρώσεώς του από την εν ευθέτω χρόνω συγκροτούμενη Λαϊκή Εθνοσυνέλευση.

Συμπληρώστε τον παρακάτω ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΥΠΟ (φόρμα) 

Παρακαλώ συμπληρώστε τα ακόλουθα στοιχεία
..........................................................................................
Πηγή...


Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=44046:2011-06-27-110000&catid=22:ellinides-fones&Itemid=200#ixzz1QVw2ovNE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου