23/9/10

Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους θα αποκτήσει τα επόμενα χρόνια ο Πειραιάς

Τέσσερα νέα µουσεία και τρεις νέους αρχαιολογικούς χώρους ετοιµάζεται να αποκτήσει ο Πειραιάς με στόχο να αξιοποιήσει τους χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι φτάνουν στο λιµάνι του.
Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, Εθνικό Ναυτικό Μουσείο, Μουσείο Μετανάστευσης και σηµαντικά σκαριά που άντεξαν στον χρόνο και έχουν κηρυχθεί µνηµεία «συναντώνται» στη Δραπετσώνα, στον λόφο Καστράκι, δίπλα στην Ηετιώνεια Πύλη. Εκεί όπου σήµερα βρίσκονται εγκαταλελειµµένα κτίρια του Οργανισµού Λιµένος Πειραιώς θα δηµιουργηθεί ένας νέος πυρήνας πολιτισµού για την υποδοχή των χιλιάδων τουριστών που φτάνουν απέναντι στο λιµάνι, χάρη στη συνεργασία του υπουργού Πολιτισµού και Τουρισµού Παύλου Γερουλάνου και του Οργανισµού Λιµένος Πειραιώς διά του προέδρου και διευθύνοντος συµβούλου του Γιώργου Ανωµερίτη.

«Πρόκειται για ένα σχέδιο που θα ολοκληρωθεί σε ορίζοντα 15ετίας, αλλά θα αλλάξει το πρόσωπο που παρουσιάζει ο Πειραιάς στους τουρίστες» λέει στην εφημερίδα «Τα Νέα» η γενική γραµµατέας του ΥΠΠΟΤ Λίνα Μενδώνη, αν και διευκρινίζει πως ήδη έχει αρχίσει η αποτύπωση των χώρων, ενώ για τη συνολική διαµόρφωση δεν αποκλείεται να κηρυχθεί διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισµός.

Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου