29/9/10

U.S. HELLENIC HUNTING, FISHING & SHOOTING ASSOCIATION FOR ENVIRONMENTAL CONSERVATION



Δημοσίευση από Μαρία Μπακλαβά


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ 11ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2001
ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΤΟ 490 π.Χ.

Στους αγώνες που διεξήχθησαν με επιτυχία στο σκοπευτήριο του Κάλβερτον στο Λόγκ Άηλαντ της Ν. Υόρκης την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου του 2010, εγένετο ενός λεπτού σιγή διά τους ομογενείς
οι οποίοι έπεσαν θύματα στου διδύμους πύργους της Ν. Υόρκης αλλά και στους Έλληνες που έλαβαν μέρος στην ηρωική μάχη του Μαραθώνος Αττικής στην Ελλάδα , επίσης την 11η Σεπτεμβρίου του 490 π.Χ.
Ο Γραμματεύς της Ομοσπονδίας Σπυρίδων Χριστοφοράτος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στυλιανός Μανής ανεφέρθησαν στους ήρωες οι οποίοι, αστυνομικοί και πυροσβέστες ομογενείς, προσέφεραν ηρωικώς τας υπηρεσίας των για να απεγκλωβίσουν κόσμο από τα δίδυμα της Ν. Υόρκης. Ανεφέρθησαν επίσης στη μεγαλοφυΐα των Ελλήνων στρατηγών Θεμιστοκλή και Μιλτιάδη που υπερασπίσθησαν στη μάχη του Μαραθώνος τα πάτρια εδάφη και την ελευθερία της Δύσεως δημιουργώντας και γράφοντας την ιστορία της μάχης του Μαραθώνος.
Η δεσποινίς Στέλλα Αργυρού, θυγατέρα του Αντιπροέδρου του Συλλόγου «Άρης» της Ν. Υόρκης Γεωργίου Αργυρού, έριξε την πρώτη τιμητική βολή και οι ομογενείς εκπαιδευταί Γεώργιος Αργυρός, Σταμάτης Χριστοδούλου, Σπυρίδων Χριστοφοράτος, Παύλος Μαραβέλιας και φιλέλληνες, έκαναν προσκλητήριο ηρώων δίδοντας το δικαίωμα στους ομογενείς που έλαβαν μέρος στους αγώνες να ρίξουν τιμητικές βολές στη μνήμη των ηρώων.
Οι αθλητές που θα λαμβάνουν μέρος στους μαραθώνιους δρόμους σε όλη την υφήλιο,
θα τιμώνται από την Ομοσπονδία μας με το μετάλλιο της μάχης του Μαραθώνος που θα απεικονίζει τον Μιλτιάδη και τον Θεμιστοκλή, τους πρωταγωνιστές της ηρωικής αυτής μάχης.
Την ανακοίνωση έκανε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ. Στυλιανός Μανής στην εκδήλωση του Συλλόγου των Αθηναίων στη Ν. Υόρκη στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010, σε εκδήλωση του Συλλόγου δια τα επινίκια της μάχης του Μαραθώνος 2500 χρόνια μετά. Υπενθύμισε δε ότι η Ομοσπονδία μας πήρε την ιστορική απόφαση να διοργανώνει ετησίως σκοπευτικούς αγώνες στη μνήμη των ηρώων του Μαραθώνος. Θα έλθει σε επαφή με όλες τις διεθνείς οργανώσεις οι οποίες διοργανώνουν Μαραθωνίους δια διαφόρους λόγους σε όλο τον κόσμο ώστε η ελληνική παρουσία να είναι αισθητή στους διοργανωτές και αθλητές.
Ανακοίνωσε επίσης ότι στα τέλη Νοεμβρίου του 2010 θα αποτίσει φόρο τιμής με τιμητικές βολές από μέλη της Ομοσπονδίας που παρεπιδημούν στην Ελλάδα, στον τύμβο του Μαραθώνα με τη συνεργασία του Νομάρχη Ανατολ. Αττικής κ. Λεωνίδα Κουρή.
Η Ομοσπονδία έχει προγραμματίσει σκοπευτικούς αγώνες την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010 στις 2.00 το μεσημέρι στο σκοπευτήριο του Κάλβερτον στο Λόγκ Άηλαντ της Ν. Υόρκης (έξοδος 71 του Λόγκ Άηλαντ εξπρές γουέιβ , βγαίνοντας από τη έξοδο στρίβουμε αμέσως δεξιά και σε μισό μίλι στο δεξιό μέρος του δρόμου είναι η είσοδος του σκοπευτηρίου) , στη μνήμη των ηρωικώς πεσόντων στη μάχη των Θερμοπυλών και προσκαλεί την ομογένεια να λάβει μέρος φέρνοντας και τα παιδιά τους από ηλικίας 12 ετών.
Την έναρξη των αγώνων θα κάνει ο επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Βασίλειος Σταθάκος ο οποίος και θα ομιλήσει στους συμμετέχοντες δια ην αρετή των Σπαρτιατών οι οποίοι πάντοτε μέχρι και σήμερα υπερασπίζουν τα πάτρια εδάφη.
Η Ομοσπονδία δίνει την ευκαιρία σε όσους παρηκολούθησαν τα δωρεάν μαθήματα διά απόκτηση αδείας οπλοφορίας ή οπλοκατοχής δια το πιστόλι στο Κρητικό σπίτι τον χειμώνα στην Αστόρια και θέλουν να υποβάλουν αίτηση δια να πάρουν άδεια οπλοφορίας δια πιστόλι , να έλθουν στο σκοπευτήριο στις 1.30 το μεσημέρι πριν την έναρξη των αγώνων, με το δελτίο ταυτότητός των, διά να παρακολουθήσουν την ειδική άσκηση δια πιστόλι.
Η μεθεπομένη σκοπευτική άσκησις θα γίνει την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010 στις 2.00 το μεσημέρι στο ίδιο σκοπευτήριο δίνοντας την ευκαιρία στους κυνηγούς, με την ευκαιρία της ενάρξεως της κυνηγετικής περιόδου, να φέρουν τα όπλα που χρησιμοποιούν στο κυνήγι και να ασκηθούν. Ως γνωστόν η νομοθεσία δεν επιτρέπει στους κυνηγούς να ασκούνται στον κυνηγότοπο κατά την κυνηγετική περίοδο, επιβάλλοντας αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες.
Επίσκεψη στα γραφεία της Ανθρωπολογικής Εταιρίας Ελλάδος είχε κλιμάκιο της Ομοσπονδίας μας και περιηγήθηκε στο σπήλαιο των Πετραλώνων του Δήμου Τρίγλιας Χαλκιδικής, από τον πρόεδρο της Εταιρίας, καθηγητή κ. Άρη Πουλιανό και την σύζυγό του Δάφνη. Στον ιερό αυτό χώρο υπάρχουν όλα τα στοιχεία τα οποία μαρτυρούν ότι οι έλληνες δεν προέρχονται από τους ινδοευρωπαίους ή την Αφρική αλλά είναι αυτόχθονες από καταβολής κόσμου.
Η Ομοσπονδία μας θα υπογράψει μορφωτική συμφωνία συνεργασίας με την ΑΕΕ τον προσεχή Δεκέμβριο στην Ελλάδα ώστε μορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτών και προπονητών σκοπευτικής αγωγής να γίνονται στην αίθουσα διαλέξεων του μουσείου των Πετραλώνων στη Χαλκιδική όπου οι εκπαιδευόμενοι θα διδάσκονται και θα ενημερώνονται δια το έργο της Εταιρίας.
4523 Broadway, 5B, New York , NY 10040-2417

tel:212-942-9167 Μob: 917-399-0394
Ε-mail:info@ushhfsaec.org



Πηγή: http://www.polispress.gr/?p=22072

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου