22/2/11

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΠΡΘΥΠΟΥΡΓΟ!!! [ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (20-2-11)

Συνοδεία ΜΑΤ κινείται πλέον ο πρωθυπουργός- Δύσκολες ώρες πέρασε στην Κομοτηνή
Quantcast

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ με την οργή των πολιτών για την άδικη και αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης βρίσκεται πλέον ο Γ. Παπανδρέου και, καθώς φαίνεται, σε κάθε δημόσια εμφάνισή του θα συνοδεύεται από τα. ΜΑΤ!

Μετά τις έντονες αποδοκιμασίες σε βάρος του παλαιότερα στην Κοζάνη, με αποτέλεσμα να αποφύγει κάθε δημόσια εμφάνιση στην πόλη, πρωτόγνωρα ήταν τα επεισόδια που συνέβησαν προχθές Παρασκευή, κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή.

Επεισόδια που διανθίστηκαν με αποδοκιμασίες κυβερνητικών στελεχών, επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και δακρυγόνα.

Πιο συγκεκριμένα, νωρίς το μεσημέρι περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι της κλωστοϋφαντουργίας ΕΝΚΛΩ (πρώην Λαναρά) συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο («Αρκάντια») όπου συνεδρίαζε το Περιφερειακό Συμβούλιο Μακεδονίας-Θράκης και επρόκειτο να παραστεί και ο κ. Παπανδρέου.


Οι εργαζόμενοι, που παραμένουν απλήρωτοι 24 μήνες, ζήτησαν να συναντηθούν μαζί του προκειμένου να του εξηγήσουν την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει και να του. υπενθυμίσουν την υπόσχεση που τους είχε δώσει -προσωπικά ο ίδιος- πριν από έναν χρόνο, ότι το πρόβλημά τους θα αντιμετωπιζόταν και θα έπαιρναν αμέσως τα οφειλόμενα.

Η απάντηση που πήραν από κυβερνητικούς παράγοντες ήταν αρνητική, το κλίμα φορτίστηκε και οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε έντονες διαμαρτυρίες, αποδοκιμάζοντας υπουργούς και υφυπουργούς που προσέρχονταν στη συνεδρίαση.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν «ζώσει» το ξενοδοχείο επιχείρησαν να τους απωθήσουν και στην προσπάθειά τους αυτή έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Λόγω της έντασης που υπήρχε στον χώρο και προκειμένου με μην έρθει τετ α τετ με τους συγκεντρωμένους, ο κ. Παπανδρέου άλλαξε το πρόγραμμά του και αντί για τις 2.30 μ.μ. που ήταν προγραμματισμένο, έφθασε στο ξενοδοχείο τέσσερις ώρες αργότερα. Κι αφού είχε ενημερωθεί ότι οι εργαζόμενοι είχαν αποχωρήσει. Δεν ήταν ωστόσο η μόνη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα στην Κομοτηνή. Σε άλλο σημείο της πόλης αγρότες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά παρενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ και χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να τους διαλύσουν.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (20-2-11)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου