19/2/11

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ! ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ, ώρα 10.30 πμ, Μουσείο - Πατησίων

Καταργώντας τα προσχήματα και βάζοντας στην άκρη τη δοσίλογη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι υπαλληλίσκοι της αυτοκρατορικής Τρόικας (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) μας ανακοίνωσαν με περισσή αυθάδεια ότι μετά το Μνημόνιο του 2010-2011 ακολουθεί ένα νέο Μνημόνιο για το 2012-15 και πολύ περισσότερο η πλήρης εκποίηση κάθε μορφής δημόσιου πλούτου για 50 δις ευρώ.

Με το Μνημόνιο του 2010-11 έχουμε χάσει:

α) Μισθοί-εργασιακές σχέσεις: το 20-30% των μισθών μας, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Η φοροεπιδρομή θα ενταθεί μέσα στο 2011 με τη μετάταξη όλων των προϊόντων στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ του 23%. Μειώθηκε ο βασικός μισθός για τους νεοπροσλαμβανόμενους κάτω των 25 ετών κατά ένα επιπλέον 20%. Με την ψήφιση του κατάπτυστου νόμου για τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας, δίνεται η δυνατότητα να μειωθούν οι μισθοί μας κατά 20-40% και αν αυτού του είδους οι συμβάσεις δεν γενικευτούν πλήρως μέχρι τον Ιούλιο, η κυβέρνηση θα καταργήσει και τυπικά τις κλαδικές συμβάσεις. Ταυτόχρονα, μέσα σ’ έναν μήνα το αργότερο, έχουν δεσμευτεί ότι θα ψηφίσουν άλλον ένα νόμο, που θα καταργεί τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, θα καταργεί την πληρωμή των υπερωριών, θα απελευθερώνει το ωράριο, τόσο του δημόσιου τομέα όσο και των καταστημάτων και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος ώστε στις αρχές του 2012 να περάσουν την πλήρη κατάργηση των συμβάσεων, την πλήρη κατάργηση του ωραρίου και την καθιέρωση του ωρομίσθιου για όλους τους εργαζόμενους. Στο δημόσιο τομέα μέσα στο 2011, και πέρα από την ήδη καταβαράθρωση των μισθών, θα περικόψουν επιπλέον τους μισθούς με το Ενιαίο Μισθολόγιο και θα καταργήσουν τα 26 από τα 40 επιδόματα που δίνονται στους δημόσιους υπαλλήλους.


β) Ασφάλιση-Υγεία: Μετά τον βάρβαρο νόμο για το ασφαλιστικό που εξευτέλισε τις συντάξεις και ανέβασε τα όρια ηλικίας, η κυβέρνηση μέσα στο 2011 έχει δεσμευτεί να ψηφίσει τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25%, να καταργήσει ή να περιορίσει τις επικουρικές συντάξεις μέχρι το 20% της βασικής σύνταξης και να φέρει νέο αντι-ασφαλιστικό νόμο που θα γενικεύει άμεσα και για όλους το κατώτερο όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 67. Οι επιπτώσεις της κρίσης και η μείωση των επιχορηγήσεων των ασφαλιστικών ταμείων κατά 31% μέσα στη διετία 2010-11 απλά θα τινάξει στον αέρα όλα τα ασφαλιστικά ταμεία! Η μείωση κατά 18% των δαπανών των νοσοκομείων ήδη εμφανίζεται με τη συμμετοχή μας στην καταβολή του εισιτηρίου των 5 ευρώ και ενός ποσοστού για εξετάσεις και αύριο με την μερική ή ολική καταβολή από εμάς των νοσηλίων.

γ) Παιδεία: Η κατακόρυφη μείωση των δαπανών για τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια κατά 16%, για τα πανεπιστήμια κατά 27% και για τα ΤΕΙ κατά 31% τη διετία 2010-11, έχουν οδηγήσει στην επιτάχυνση των συγχωνεύσεων των σχολείων, δηλαδή στο στοίβαγμα πολλών μαθητών στην ίδια τάξη, στο κλείσιμο σχολείων και ΤΕΙ και μέχρι τα τέλη του 2011 θα οδηγήσει και στην επιβολή διδάκτρων από το δημοτικό μέχρι το πανεπιστήμιο, όπως βλέπουμε να εφαρμόζουν ήδη και στην «πολιτισμένη» Ευρώπη.
Την ίδια στιγμή που μας γδέρνουν, αποφάσισαν να δώσουν στις τράπεζες άλλα 30 δις πέρα από τα 80 περίπου δις που ήδη τους έχουν δώσει.

Το νέο Μνημόνιο 2012-15 και το ξεπούλημα των 50 δις

Το Μνημόνιο για το 2010-11 μας κόστισε 20 δις περίπου. Κι όμως, όχι μόνο δεν χόρτασαν, αλλά τώρα μόλις τους έχει ανοίξει η όρεξη. Το νέο Μνημόνιο για το 2012-15 θα μας κοστίσει άλλα 24,5 δις ευρώ, πέρα από τις όποιες καταστροφές γίνουν στις συμβάσεις, στους μισθούς, στην ασφάλιση, στην υγεία και στην παιδεία. Αλλά ούτε κι αυτό το νέο Μνημόνιο φτάνει. Μέσα στην τετραετία 2012-15 θα ξεπουλήσουν ολόκληρη τη δημόσια περιουσία: όλες ανεξαιρέτως τις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς, όλη τη δημόσια γη (πάρκα, βουνά, δάση, βραχονησίδες, παραλίες, λίμνες, οικόπεδα κ.α.) και όλα τα κτίρια του δημοσίου και τα δημόσια έργα (γέφυρες, δρόμους κ.λπ.). Αλλά ακόμη κι αν μας γδάρουν, πάλι το 2015 το δημόσιο χρέος όχι μόνο δεν θα έχει μειωθεί, αλλά θα έχει αυξηθεί κατακόρυφα, όπως οι ίδιοι ομολογούν.

Με την ψήφιση του Μνημονίου έναν περίπου χρόνο πριν, μας υπόσχονταν ότι οι θυσίες μας θα τελειώσουν το 2013. Λίγους μήνες μετά άρχισαν να ομολογούν ότι οι θυσίες μας θα κρατήσουν για τα επόμενα 20 χρόνια. Τώρα είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι θυσίες δεν τελειώνουν ποτέ, ότι το δημόσιο χρέος δεν θα ξεπληρωθεί ποτέ, ότι η κρίση όχι μόνο δεν θα ξεπεραστεί, αλλά κινδυνεύουμε πλέον ανοιχτά μέσα σε μία διετία να καταρρεύσει ολόκληρη η οικονομία και η ίδια η κοινωνία μας. Γιατί αν περάσει η επίθεση που σχεδιάζουν μέχρι το 2015 δεν θα μείνει στη χώρα μας παρά ένας σωρός ερειπίων και μια χούφτα σκελετωμένων ανθρώπων. Όσο κι αν αυτό μας φαίνεται παρανοϊκό και αδιανόητο, άλλο τόσο είναι λογικό και αναγκαίο για τους επιχειρηματίες σε Ελλάδα και Ευρώπης, που για να σωθούν από την κρίση τους έχουν αποφασίσει να μας καταβροχθίσουν όλους.

Γι’ αυτό και ενισχύουν τις φασιστικές συμμορίες των ΜΑΤ, Δέλτα, Δίας κ.α.. γυμνάζουν τον στρατό για να καταστέλλει απεργίες, διαδηλώσεις και εξεγέρσεις και έχουν ήδη νομοθετήσει την κάθε είδους συνδικαλιστική και πολιτική κινητοποίηση και διαμαρτυρία σαν τρομοκρατικές ενέργειες.

Να οργανώσουμε τους αγώνες μας ― Να επιβάλουμε τη δικιά μας λύση

Για να αντιμετωπίσουμε τον θάνατο της κοινωνίας μας, για να σώσουμε τις ζωές μας πρέπει να διαολοστείλουμε όλο το πολιτικό σκυλολόι που υπηρετεί την Τρόικα και τους επιχειρηματίες: ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Συμμαχία. Να γυρίσουμε την πλάτη στους ρεφορμιστές της αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΝ) που έχουν μείνει αποσβολωμένοι από την κρίση του συστήματος που τόσες δεκαετίες λιβάνιζαν και το μόνο που κάνουν είναι να ψελλίζουν κάποιες διαμαρτυρίες ή ακόμη χειρότερα να διασπούν τους αγώνες μας (ΚΚΕ).

Να ενωθούμε σαν μια γροθιά όλοι μαζί, εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, νέοι και μεγαλύτεροι, μετανάστες και ντόπιοι εργάτες. Να εμπνευστούμε από τον ηρωικό αγώνα των αιγύπτιων και τυνήσιων εργαζομένων που έριξαν τις αιματοβαμμένες δικτατορίες τους, αλλά και από τον αγώνα των 300 συναδέλφων μας μεταναστών που ήδη έχουν κλείσει 3 βδομάδες απεργίας πείνας για να νομιμοποιηθούν και να δουλεύουν με αξιοπρέπεια.

Να επιταχύνουμε και να γενικεύσουμε τις μορφές αυτοοργάνωσης σε όλους τους χώρους: να δημιουργήσουμε νέα σωματεία εκεί που δεν υπάρχουν, να πάρουμε από τα χέρια της ελεεινής γραφειοκρατίας και να ξαναζωντανέψουμε τα υπάρχοντα σωματεία, να ενισχύσουμε και να δυναμώσουμε τις επιτροπές ανέργων, να δημιουργήσουμε επιτροπές συνοικιών, να ενοποιήσουμε και να συντονίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους διάσπαρτους αγώνες μας.

Να προχωρήσουμε σε μαχητικές μορφές πάλης: καταλήψεις, κλεισίματα δρόμων, απεργίες, διαδηλώσεις. Να προετοιμάσουμε και να προχωρήσουμε σε μια πολιτική απεργία διαρκείας, μια εξέγερση, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε ένα φρένο απέναντι στην κανιβαλική θηριωδία τους.

Το καπιταλιστικό σύστημα όχι μόνο έχει σαπίσει, όχι μόνο δεν μας προσφέρει καμία διέξοδο πλέον, αλλά έχει αρχίσει ήδη να μας καταβροχθίζει. Ή αυτοί ή εμείς!

ü      Διαγραφή του Χρέους – Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε!
ü      Εθνικοποίηση των τραπεζών, μεγάλων επιχειρήσεων και ΔΕΚΟ χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο
ü      Απαγόρευση των Απολύσεων. Κατάργηση κάθε ελαστικής εργασίας. Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους, με 35ωρο-5νθήμερο-7ωρο.
ü      Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Εργατικός Έλεγχος και Μείωση στις Τιμές.
ü      Αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις. Στόχος μας 1.400 ευρώ κατώτερος βασικός μισθός για όλους. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας.
ü      Αύξηση των κοινωνικών δαπανών, δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, πρόγραμμα οικοδόμησης σχολείων, νοσοκομείων, εργατικών-λαϊκών κατοικιών και προστασίας του περιβάλλοντος, μείωση των δαπανών για στρατό και αστυνομία.
ü      Άμεση επιστροφή στα ασφαλιστικά ταμεία όλων των κλεμμένων και των οφειλών κράτους και εργοδοτών. Άμεση κρατική χρηματοδότηση και εγγύηση των ταμείων και των αποθεματικών τους. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
Οργάνωση Κομμουνιστών ΔιεθνιστώνΕλλάδας
www.okde.gr – ergatikipali@okde.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου