31/3/11

Πολιτιστικά και Περιβαλλοντικά Προγράμματα για μικρά παιδιά από την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πολιτιστικά και Περιβαλλοντικά Προγράμματα για μικρά παιδιά από την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»
Ο Κοινωνικός μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» προσφέρει σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, μέσω της Παιδικής Πολιτιστικής Λέσχης «ΕΚΦΡΑΣΗ» και του Περιβαλλοντικού της Προγράμματος στο Δήμο Ιλίου, ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικά εργαστήρια από εξειδικευμένους επαγγελματίες.




ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Στο βάθος…ΚΗΠΟΣ!»

με την ειδική σε θέματα περιβάλλοντος Αθηνά Αντύπα
Η γνωριμία με τα λαχανικά και την καλλιέργειά τους, τα αρωματικά φυτά και οι χρήσεις τους, τα καρποφόρα δέντρα, η βιολογική καλλιέργεια, η φυσική καλλιέργεια είναι μερικά από τα θέματα των δραστηριοτήτων. Κεντρικοί στόχοι του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος, η σύνδεση της τροφής με τη γη, η θεραπευτική επαφή με τη φύση και η καλλιέργεια της πεποίθησης ότι όλοι μπορούν να γίνουν μικροί κηπουροί και στην πόλη.
Η προσέγγιση των θεμάτων γίνεται μέσα από τα μονοπάτια της δημιουργικής έκφρασης και του βιωματικού παιχνιδιού. Οι δραστηριότητες ξεκινούν το Σάββατο 2 Απριλίου στις 12.00 με ένα παιχνίδι για τα λαχανικά με τίτλο «Λαχανογνωριμίες» (διάρκεια 90 λεπτά). ΠΟΤΕ: Έως τον Ιούνιο, κάθε δεύτερο Σάββατο, στις 12.00
ΠΟΥ: Περιβαλλοντικό Πάρκο Αντώνη Τρίτση, σε περιφραγμένη έκταση που έχει παραχωρηθεί στην Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ».
Σημείο συνάντησης: Κτίριο Natura

ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
Οι Διαπολιτισμικές Συναντήσεις έχουν ως στόχο τη γνωριμία των παιδιών με στοιχεία πολιτισμού άλλων χωρών και την αύξηση της ευαισθητοποίησής τους σε θέματα φυλετικής διαφορετικότητας. Μέσω της θεραπευτικής απελευθέρωσης της έκφρασης αλλά και της απόκτησης νέων δεξιοτήτων και γνώσεων, η Παιδική Πολιτιστική Λέσχη «Έκφραση» έχει εντάξει μια πληθώρα παιδικών σεμιναρίων με γνωστούς καλλιτέχνες και εμψυχωτές ενώ διοργανώνει εκπαιδευτική εκδρομή μια φορά το μήνα στα πλαίσια των εργαστηρίων.
ΠΟΥ: Παιδική Πολιτιστική Λέσχη «ΕΚΦΡΑΣΗ», Φιλοκτήτου 85, Ίλιον
ΠΟΤΕ: Έως τον Ιούνιο, κάθε δεύτερο Σάββατο, στις 12.00
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνείτε με την Υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων, κα. Μαριτίνα Κονταράτου, τηλ. 210-5913826, 6942056334, email: arts.edra@gmail.com. Url: www.edra-coop.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου