25/3/11

Κρέμασαν σκύλο δίπλα στα Δικαστήρια στην Ευελπίδων‏



Χθες το πρωί, φιλόζωοι κάτοικοι της περιοχής πέριξ των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων αντίκρισαν έναν σκύλο νεκρό, κρεμασμένο από τα πόδια πάνω σ' ένα δέντρο. Το ζώο βασανίστηκε όχι σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό, αλλά στο κέντρο της πρωτεύουσας, δίπλα στα δικαστήρια στην Αθήνα.

«Ήταν παγωμένο, αλλά όχι σε αποσύνθεση» είπαν οι άνθρωποι που το βρήκαν. Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι αυτό είναι ένα πολυσύχναστο πάρκο και ότι στο σημείο αυτό υπάρχουν κούνιες, δεν μπορεί παρά οι άγνωστοι να κρέμασαν εκεί το δύστυχο ζώο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα πίσω πόδια του σκύλου, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, τα είχαν κολλήσει με ταινία και είχαν χρησιμοποιήσει σύρμα, για να τον κρεμάσουν εκεί... 

Οι φιλόζωοι που εντόπισαν το ζώο τηλεφώνησαν στον Δήμο Αθηναίων, όμως εκεί κανείς δεν απάντησε, καθώς οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία απεργούσαν. Η Αστυνομία δήλωσε αναρμόδια. Έτσι, κατέβασαν τον σκύλο και τον έθαψαν. 

Όπως μας εξήγησε η γνωστή για τη φιλοζωική της δράση και κάτοικος Κυψέλης, Ύρια Λιονάκη, τόσο ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Άγγελος Αντωνόπουλος, όσο και η τμηματάρχης αστικής πανίδας στον Δήμο Αθηναίων, Άννα Μακρή, ενημερώθηκαν και για αυτό το έγκλημα - που, απ' ό,τι φαίνεται, θα μείνει ατιμώρητο.

Πηγή φωτογραφίας: ourdogs.gr
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=281862&cid=17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου