8/11/10

«Αρχαία Όργανα – Καινούργιοι Ήχοι»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  
Αρχαία Όργανα – Καινούργιοι Ήχοι
15-11-2010

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010, ΩΡΑ 20:30

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών σε συνεργασία με το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου διοργανώνη συναυλία με την ορχήστρα αρχαιοελληνικών και παραδοσιακών οργάνων « ΛύρΑυλος» του Παναγιώτη Στέφου με τίτλο:

               «Αρχαία Όργανα – Καινούργιοι Ήχοι»


40 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά μουσικά όργανα μας ταξιδεύουν στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον της μουσικής.
Μια μουσική πανδαισία έξω από τα συνηθισμένα που απευθύνεται στο ευρύ κοινό μιλώντας στη καρδιά κάθε Έλληνα και όχι μόνο.


                                             Τι είναι ο ΛύρΑυλος
  
Ο ΛύρΑυλος έχει αναγνωριστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για το έργο του, το οποίο έχει καλλιτεχνική, εκπαιδευτική και ερευνητική διάσταση. Από το «Μέγαρο Μουσικής Αθηνών» και την «Όπερα της Βαρσοβίας», από το «Φεστιβάλ Παλαιάς Μουσικής» στην Στοκχόλμη και την «Corcoran Gallery» στην Ουάσιγκτον, το Mendelssohn Haus στην  Λειψία,  έως την συνεργασία με την «Κρατική Ορχήστρα Αθηνών» στο πλαίσιο των Πρώτων Ελληνικών Μουσικών Γιορτών, την συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Ολυμπιάδας 2004 και τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα όπως : Boston University, Concordia-Montreal, Sorbonne, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Πατρών, συμμετοχή σε μεγάλα και σύνθετα καλλιτεχνικά γεγονότα όπως η έκθεση ‘Μουσών Δώρα’ στις Βρυξέλλες, σε συνεργασία με το ΥΠ.ΠΟ, καθώς και οι εκεί συναυλίες σε συνεργασία με το σύλλογο εκπαιδευτικών του Βελγίου, αλλά και με πάνω από 400 παραστάσεις σε σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, ο ΛύρΑυλος έχει ταυτιστεί ως η πιο τεκμηριωμένη προσπάθεια ανάδειξης & προβολής της πλούσιας αρχαιοελληνικής μουσικής κληρονομιάς. 

Σε όλη αυτή την πορεία ο αρχαιοελληνικός ήχος πέρασε μέσα από το φίλτρο των θεατών, άγγιξε τη σύγχρονη μουσική και ποίηση, συνάντησε τους ήχους της φύσης, γεννώντας ένα απόλυτα οικείο αποτέλεσμα, που δίνει την εντύπωση στον καθένα της δικής του μουσικής. Της μουσικής που έτσι κι αλλιώς έχει ο καθένας μέσα του.

Χωρίς στείρα αρχαιολατρική διάθεση και «εμμονές», ο Λύραυλος προχώρησε εξαρχής θέτοντας ως βασικούς στόχους την εις βάθος μελέτη, την καλαίσθητη και επιστημονική αναβίωση, και την ορθή προβολή της αρχαίας ελληνικής μουσικής με μουσικό και όχι μουσειακό τρόπο.

                                      www.lyravlos.gr

Τα μέλη του «ΛύρΑυλου»

Μιχάλης Στέφος: τραγούδι, κρουστά, κογχύλια
Χριστίνα Σιάκη: λύρα, φόρμιγξ, πανδούρα, βιολί
Όλγα Στέφου: βάρβιτος, σαντούρι, σείστρο, κρόταλα
Παναγιώτης Στέφος: αρχαία κιθάρα, λύρα, σύριγξ, κoγχύλια, κέρας,
δίαυλος, άσκαυλος, ζουρνάς, Πυθαγόρειο μονόχορδο, έρευνα, ενορχηστρωτική επιμέλεια και κατασκευή οργάνων.

από τον Παναγιώτη Στέφο.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συναυλιών του «Αετοπουλείου Πολιτιστικού Κέντρου», Φιλικής Εταιρείας και Τομπάζη 18, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6820464

Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου