6/1/11

Η Δικαιοσύνη θα τιμωρήσει τον βασανιστή της Καλλιθέας;

Ηλιοπούλου Ελένη

Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011 θα γίνει από το Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας (κτίριο 2, στην Ευελπίδων) η δίκη του βασανιστή ζώων της Καλλιθέας. Ο Παύλος Ταχτάλογλου συνελήφθη στις 26 Δεκεμβρίου 2010 μετά από καταγγελίες των γειτόνων του καθώς συστηματικά, όπως αποδείχτηκε, κακοποιούσε το κουτάβι του. Οι φωνές του ζώου - το οποίο έκαιγε με κερί ή με άλλες καυστικές ουσίες - ακούγονταν στα διπλανά διαμερίσματα της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε στην Καλλιθέα επί της οδού Δημοσθένους 196. 

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι του και τον συνέλαβαν. Όπως μας είπαν αυτόπτες μάρτυρες, που ήταν εκεί, όταν ο ανώμαλος αυτός άνθρωπος αφαίθηκε ελεύθερος μετά τη λήξη της αυτόφωρης διαδικασίας, η συμπεριφορά του προς όλους ήταν ιδιαιτέρως προσβλητική και έλεγε ότι «μόλις με αφήσουν ελεύθερο πάλι τα ίδια θα κάνω …» περιγελώντας εκείνους, που έσπευσαν να σώσουν το δύσμοιρο κουτάβι.

Η κτηνίατρος που εξέτασε το περίπου 5 μηνών κουτάβι ανέφερε στην γνωμάτευσή της, ότι το ζωάκι φέρει εγκαύματα τρίτου βαθμού στην πλάτη, τον αυχένα, τα πόδια, τη βουβωνική χώρα, καθώς και θολότητα στον αριστερό οφθαλμό. Στο σώμα του υπήρχαν υπολείμματα από λιωμένο κερί, ενώ σε κάποια σημεία παρουσίαζε έντονη σήψη. Οι βλάβες αυτές δεν είχαν προκληθεί όλες ταυτόχρονα αλλά σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα.


Αφίσες όπως αυτή ενημέρωναν τη γειτονιά για τη δράση του Παύλου Ταχτάλογλου
Αφίσες όπως αυτή ενημέρωναν τη γειτονιά για τη δράση του Παύλου Ταχτάλογλου
«Από την δικιά μας εμπειρία με την φροντίδα αδέσποτων ζώων θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι η κλινική εικόνα του ζώου δείχνει ότι έχει υποστεί πρωτοφανή για εμάς και απάνθρωπη βαναυσότητα, η οποία μάλιστα ήταν συστηματική και διαρκής» εξηγεί στη zougla.gr η Βιβή Κατηφόρη πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου «Αδεσποτολόγιο». 

Έξω από το σπίτι του δράστη τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011 από τις 18:00 έως τις 22:00 πραγματοποιήθηκε και μια διαμαρτυρία. 

Είχε προηγηθεί αφισοκόλληση στη γειτονιά προκειμένου όλοι όσοι το αγνοούσαν, να μάθουν τη δράση του βασανιστή. Οι φωτογραφίες με τα σοβαρά εγκαύματα στο σώμα του ζώου - τις οποίες είχαμε δημοσιεύσει και στη zougla.gr - μιλούν από μόνες τους. 

Περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την πολυκατοικία του (επί της οδού Δημοσθένους 196) και ο βασανιστής Παύλος Ταχτάλογλου γλίτωσε το πραγματικό λιντσάρισμα - την ώρα που γυρνούσε από τα ψώνια - αφού οι αστυνομικοί που ήταν εκεί εξ αρχής τον έσωσαν.
 
Ο Παύλος Ταχτάλογλου την ώρα που επιστρέψει σπίτι του και ενώ βρίσκεται
σε εξέλιξη η διαμαρτυρία των φιλόζωων εναντίον του.
Οι γείτονες τον έβριζαν και πετούσαν αντικείμενα και σκουπίδια από τα μπαλκόνια. Όμως ας μην ξεχνάμε ότι η αυτοδικία δεν οδηγεί φυσικά πουθενά, και εξομοιώνει τους αγανακτισμένους πολίτες με τα «τέρατα» στα οποία επιτίθενται, γι' αυτό και οι δράστες και τέτοιων εγκλημάτων πρέπει να οδηγούνται ενώπιον των φυσικών δικαστών.

Η κατάσταση του ζώου είναι ακόμα σοβαρή και την κτηνιατρική φροντίδα του έχει αναλάβει μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου «Αδεσποτολόγιο». Η Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων ζητά απ’ όλους εμάς να παραστούμε έξω από το κτίριο του δικαστηρίου με πλακάτ και αφίσες προκειμένου αυτό το έγκλημα να μην περάσει στα ψιλά…

Την υπόθεση έχει αναλάβει άνευ αμοιβής, γνωστή για τα φιλοζωικά της αισθήματα, δικηγόρος η οποία ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. Αν η δίκη τελικά δεν αναβληθεί, οι δικαστές θα βάλουν με την απόφαση - που θα πάρουν - ένα τέλος σε αυτό το έγκλημα με την παραδειγματική τιμωρία ενός τέτοιου εγκληματία;

Διαβάστε επίσης:
«Βασάνιζε συστηματικά το κουτάβι του» Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου