7/8/11

ΕΝΩΔΩΝ

«ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΑΙΑ Ή ΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΑΝΑΪΔΕΣ:

ΑΦΡΟΔΙΤΗ: 
“ΕΡΑ ΜΕΝ ΑΓΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΡΩΣΑΙ ΧΘΟΝΑ,
ΕΡΩΣ ΔΕ ΓΑΙΑΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΓΑΜΟΥ ΤΥΧΕΙΝ
ΟΜΒΡΟΣ Δ΄ ΑΠ΄ ΕΥΝΑΕΝΤΟΣ ΟΥΡΑΝΟΥ ΠΕΣΩΝ
ΕΚΥΣΕ ΓΑΙΑΝ Η ΔΕ ΤΙΚΤΕΤΑΙ ΒΡΟΤΟΙΣ
ΜΗΛΩΝ ΤΕ ΒΟΣΚΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ.”
[ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 55].

“ΟΙΣΤΡΟΣ ΣΦΟΔΡΟΣ ΠΑΡΟΞΥΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΝΟ ΟΥΡΑΝΟ ΝΑ ΔΙΑΤΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΠΟΘΟΣ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ ΑΠ΄ ΤΟΝ ΥΓΡΟ ΟΥΡΑΝΟ ΡΑΓΔΑΙΑ ΒΡΟΧΗ Η ΓΗ ΚΥΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ ΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΒΟΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ.”
ΑΠΟΔΟΣΙΣ - ΝΕΟ ΕΛΛΗΝ
ΟΤΑΝ Ο ΑΙΣΧΥΛΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙ ΒΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΑΛΛΑ ΒΙΟ ΜΥΗΤΙΚΟ, ΓΙΑΤΙ Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΗΤΑΝ ΘΕΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ.
“Ο ΑΝΑΞ, ΟΥ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ, ΟΥΤΕ ΛΕΓΕΙ, ΟΥΤΕ ΚΡΥΠΤΕΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ”: ΛΕΕΙ Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ. Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ ΟΥΤΕ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ, ΟΥΤΕ ΚΡΥΒΕΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ.
Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ, ΕΚΑΤΟΣ, ΦΟΙΒΟΣ, ΠΑΙΑΝ Κ.Λ.Π.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ “ ΑΛΦΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ Ή ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ”. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΔΕΥΑΝ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΟΝ ΟΜΩΝΥΜΟ ΥΜΝΟ ΕΙΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΗΛΛΑΞΕ ΣΕ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ [ΟΜΗΡΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ 397-545].

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΘΗΛΥ ΠΥΘΩΝΑ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΔΜΗΤΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΓΕΝΝΟΥΣΑΝ ΔΙΔΥΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΠΕ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟΥΣ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟΙ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΗΪΝΑ ΑΤΟΜΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΚΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΡ = ΑΝΩ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΣ = ΑΡΚΤΟΣ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΚΤΟΣ.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΕΥΧΘΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΗΛΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΙ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΠΑΩ ΓΑΜΗΛΙΟ ΔΩΡΟ – ΓΑΜΟΣ ΗΛΙΟΥ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΑΜΗΛΙΟ ΔΩΡΟ. ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΓΑΜΗΛΙΑ ΣΥΖΕΥΞΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ. ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΙΑΔΕΣ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΑ Ή ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΚΤΟ. ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΗΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΪΔΗΣ Ή ΠΑΙΣ Ή ΠΑΪΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΗ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ ΠΑΙΣ = ΠΑΪΣ = ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΑΔΗ ΔΗΛΑΔΗ. ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΤΕΡΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΪΔΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑ. Ο ΘΗΣΕΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΙΡΙΘΟΥ ΠΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΕΙΡΑΣ, Ο ΟΡΦΕΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΔΙΚΗ, Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΗΓΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΪΔΗ.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΑΔΕΛΦΩΣΕΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ, ΤΟΝ ΟΡΑΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΟΡΑΤΟ ΚΟΣΜΟ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΗΛΟ Ή ΕΚΔΗΛΩΣΗ, Ο ΟΡΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ. ΒΕΒΑΙΩΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ Ο ΤΡΙΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟΝ, ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝ.
ΤΟ ΩΡΑΙΟΝ, ΤΟ ΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΝ.

ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ, ΤΟ ΣΤΕΡΗΤΙΚΟ “Α” ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΘΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗ ΛΗΘΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΕΞΩΧΡΟΝΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΚΕΨΕΩΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΔΡΑΣΕΩΣ: ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΚΟ, ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΧΡΟΝΙΚΟ.

ΤΟ ΑΓΑΘΟΝ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΑΝ ΘΕΙΟΝ, ΠΟΛΥ ΘΕΙΟ.

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΙΓΓΑ, Η ΣΦΙΓΞ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΑ, ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΙΟ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑΣ. ΠΟΤΕ Ο ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΛΥΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΦΙΓΓΑΣ. ΤΟ “ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΚΕΤΕΛΕΞΑΣ...” ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ. Η ΣΦΙΓΓΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ.

“ΤΟ ΤΕΤΡΑ-ΠΟΥΝ, ΔΙΠΟΥΝ, ΤΡΙ-ΠΟΥΝ, ΟΥ ΜΙΑ ΦΩΝΗ”, ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΤΡΑΚΤΥΪΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΩΝ, Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΩΝ: “ ΝΑΙ ΜΑ ΤΟΝ ΑΜΕΤΕΡΑ ΨΥΧΑ ΠΑΡΑΔΟΝΤΑ ΤΕΤΡΑΚΤΥΝ ΠΑΓΑΝ ΑΕΝΑΟΥ ΦΥΣΕΩΣ”.

Η ΤΕΤΡΑΚΤΥΪΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 1+2+3+4 ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ 10. Η ΛΕΞΗ ΔΕΚΑ = ΕΚΑ = ΕΚΑΣ = ΜΑΚΡΥΑ ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟ = ΤΟ ΜΑΚΡΥΝΟ, ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΔΕΚΑΤΟΣ = ΕΚΑΤΟΣ ΛΕΓΟΤΑΝ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΜΑΚΡΥΝΟΣ.
ΕΑΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΚΤΥΪΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΣΧΗΜΑ:ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 4 ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΧΗΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΚΤΥΪΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ “ΗΘΙΚ” ΔΗΛΑΔΗ ΗΘΙΚΗ ΒΑΣΗ. ΧΩΡΙΣ ΗΘΙΚΗ ΒΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ “Α” ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΛΥΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΦΙΓΓΟΣ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΕΤΡΑΒΑΘΜΙΑ ΜΥΗΤΙΚΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ, ΔΗΛΑΔΗ:

1. ΠΡΩΤΗ ΜΥΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΟΜΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ Ή ΟΜΑΔΕΣ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ Ή ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΑΓΑΠΗ. ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΠΟΤΕ ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΠΡΩΤΗ ΜΥΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.

2. ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΥΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΝΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΑΓΜΕΝΟΥ, ΤΩΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΔΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΑ ΥΔΑΤΑ. ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΙ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΙΟΛΟΓΙΚΗ. ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ, ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ. ΕΤΣΙ, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΕΡΝΙΚΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΑ ΥΔΑΤΑ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΕΡΙΠΑΤΗΣΕ ΕΠΙ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΥΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕ ΤΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΑ ΥΔΑΤΑ. ΕΠΑΨΕ ΠΙΑ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ. ΕΝΩ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΘΗΚΕ ΜΕΣΑ Σ΄ΑΥΤΑ.

3. Η ΤΡΙΤΗ ΜΥΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΡΙΑΚΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ “ ΤΡΙΠΛΑΙΣ ΑΜΑΞΙΤΟΙΣ” ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΛΑΪΟ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΤΡΙΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ, ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΥΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ. ΑΠΟΚΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΤΡΙΑΔΟΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ. ΤΟΤΕ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: “ΕΔΩ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ”. ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΑΛΛΑ Η ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ. ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ Ή ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΚΑΚΟ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ.

“ ΕΝ ΔΕ ΑΠΟΛΛΩΝ”: ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΙ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΜΟΝΑΔΟΣ, ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟΣ. ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΥΗΣΗ.

4. Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΥΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΥΗΣΗ, ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΟΣ. ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ Ο ΑΙΤΙΑΤΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΙΜΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ DNA KAI RNA ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΟΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ. ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟΝ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ. Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Ή ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΤΟ ΝΑ ΥΠΕΡΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

ΕΤΣΙ Η ΣΦΙΓΓΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΣ 4 ΜΥΗΣΕΙΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΑ ΣΕ ΟΡΙΑΚΟ ΒΑΘΜΟ ΤΕΤΡΑΒΑΘΜΙΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΥΗΤΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΦΙΓΓΑΣ. ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΣΦΙΓΓΑ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΙΔΙΠΟΔΑ ΩΣ ΜΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΠΛΗΤΤΕΙ ΟΡΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΘΗΒΑΙΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΕΧΘΗΚΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΡΟΠΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΖΕΥΞΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΟΚΑΣΤΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΥΛΗ».
Η ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΑΠ΄ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ - ΤΑΫ ΗΓΕΤΗ Ή ΜΕΓΑ ΗΓΕΤΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ, ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ.

ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΙΑΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ Ή ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ Ή ΑΠΟΛΛΩΝΑ. ΚΑΛΛΙΣΤΩ = ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ ΙΣΤΟΣ
ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΑΔΕΛΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗΣ ΥΦΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ, ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΣ ΤΟΜΕΣ. ΑΡΤΕΜΙΣ = ΑΡΙΣΤΗ ΤΟΜΗ
Η ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ 18 ΠΥΡΑ:

Α) ΕΠΤΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ

Β) ΕΠΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΟΥ ΦΟΡΕΑ

Γ) ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΝΟΗΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ

ΑΥΤΑ ΤΑ 18 ΣΕΛΗΝΙΑΚΑ ΠΥΡΑ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΑΡΤΕΜΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΙΖΟΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΜΕΙΖΟΝΑ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ.

Η ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟΞΟ ΚΙ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ. ΤΙ ΚΥΝΗΓΑΕΙ Η ΑΡΤΕΜΙΣ; ΤΟ ΕΛΑΦΙ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΛΑΦΙ. ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΤΗΛΕΦΟΣ = ΕΛΑΦΟΣ
ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ “ΤΗΛΕ” ΤΩΝ ΙΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ “ΤΑΛΕ” ΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ “ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ”, ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΙΑΣ ΙΔΕΑΣ Ή ΤΩΝ ΣΠΕΡΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ. ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΕΝΟΡΑΣΗ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΡΤΕΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΑΦΟ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΚΟΤΩΜΕΝΗ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ, ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΜΑΙΕΥΕ ΙΔΕΕΣ. ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΤΙΜΕΛΕΙΣ, ΖΩΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΞΟ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ, ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ. ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΑΡΤΕΜΙΣ ΛΕΓΕΤΑΙ DIANA ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΠΕΤΥΧΕ ΔΙΑΝΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ DIANA ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ ΖΕΝ, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΤΟ ΖΕΝ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ.


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΑΣΚΗΤΗΣ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΕΥΕΙΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΝΑ ΑΝΕΥΡΙΣΚΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΕΞΩΧΡΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ». 


Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΛΕΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΙΑ ΤΡΙΑΙΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙ ΤΑ ΥΔΑΤΑ. Η ΛΕΞΗ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΣΙΣ + ΕΙΔΟΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΦΟΜΙΩΣΗ ΓΝΩΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΤΡΙΑΙΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ, ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ. ΤΑ ΓΝΩΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Σ΄ ΑΥΤΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΟΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΑ ΓΝΩΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΥΔΑΤΑ. Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΛΑΔΑ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΠΟΙΪΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ. ΕΧΟΥΜΕ 3 ΑΙΘΟΥΣΕΣ:

1. ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ
2. ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ
3. ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΚΦΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΡΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΟΤΑΝ Η ΓΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΤΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΗΣ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ Η ΘΑΛΑΣΣΑ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΝΑ ΠΥΡΑΚΤΩΘΟΥΜΕ ΕΥΦΛΟΓΑ.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΜΑΣ ΜΥΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΟΣΙΣ ΕΙΔΟΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑΚΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩ ΘΑΛΑΣΣΩΝ. 
Η ΑΘΗΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΠΟΛΗ Ή ΑΚΡΟΠΟΛΗ. Η ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΥΡΑ. Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΡΑ ΤΗΣ. Η ΑΘΗΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ, ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΤΗΤΑΣ Ή ΤΗΝ ΦΙΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΑΔΕΛΦΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ. Η ΑΘΗΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΡΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. Η ΣΟΦΙΑ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΚΑΚΟ, ΠΟΛΕΜΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥ ΚΑΚΟΥ. ΠΟΛΕΜΑ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΑΝΤΙΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ, ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΔΙΚΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΕΜΑ ΣΤΗ ΜΕΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ. Η ΚΑΛΑΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΗΤΙΚΗ ΡΑΒΔΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΡΟΜΥΣΤΕΣ. ΕΝΩ ΑΚΡΑΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΑΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΝΤΙΣΣΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΣΤΗΝ ΜΕΤΩΠΗ. ΜΕΤΩΠΟΝ = ΜΕΤ+ΩΨ+ΩΠΟΣ Ή ΜΕΤ+ΟΦΘΑΛΜΟΣ.
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΣΧΗΜΑΤΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΝΔΟΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ Ή AJNA CHAKRA ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΕΤΩΠΟΝ.

Η ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΤΗΣ, ΜΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΥΡΙΝΟ ΟΦΙ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΖΩΝΕΙ, ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΝΟΙΚΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΙ Η ΑΘΗΝΑ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. Η ΣΚΕΨΗ ΕΝΟΙΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΟΝΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΟΠΩΣ ΩΡΙΩΝ, ΠΛΕΙΑΔΕΣ, ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, Κ.Λ.Π.
O HΦΑΙΣΤΟΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΟΠΟΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΕΚΡΟΥΣΕ. ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΙΟΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΠΟΥ ΡΙΧΤΗΚΕ ΣΤΗ ΓΗ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ.

ΕΡΙΟΝ + ΧΘΩΝ

ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΙΟΝ; ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟΪΚΟΙ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ. ΑΚΡΑΓΓΙΞΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΑΚΤΩΣΗ ΤΩΝ ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ. ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΥΡΑΚΤΩΣΗ Ή ΣΥΖΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Ο ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ Ή ΕΡΙΧΘΕΥΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ. ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ. ΘΑ΄ ΡΘΕΙ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΖΕΥΞΕΩΣ ΕΝΟΣ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΟΥ ΚΙ ΕΝΟΣ ΩΑΡΙΟΥ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΕΠΤΟΦΫΕΣΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΖΩΩΔΗ ΤΡΟΠΟ. ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕΤΕΧΕΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. ΓΕΝΝΑ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΕΛΙΚΑ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΔΟΙΟ (ΑΙΔΩΣ) ΛΕΓΕΤΑΙ ΝΤΡΟΠΗ. ΓΕΝΝΑ ΚΑΘΟΜΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ.

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΓΥΡΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΡΙΖΑ ΦΥΛΗ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΑΧΘΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ. ΕΧΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΘΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ, ΟΠΩΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΝΤΩΝ. ΑΥΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΕΡΙΧΘΕΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΥΡΙΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΥΡΑΚΤΩΣΗ ΜΟΝΟ Η ΓΑΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΥΡΙΝΟΙ ΚΟΣΜΟΙ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΚΟΣΜΟΙ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΙΑ ΠΥΡΑ:

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΥΡ

ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΠΥΡ

ΠΥΡ ΔΙΑ ΤΡΙΒΗΣ H ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ. Ο ΠΛΑΤΩΝ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΙΚΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΗΣΙΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΝΑΔΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΦΡΟΥΣ. ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΗΝ ΝΤΥΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ: Η ΔΙΚΗ, Η ΕΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ. ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΝΤΥΘΕΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ.

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ: ΠΑΝΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΙΑ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΕΡΩΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΠΤΕΡΩΤΟΣ ΚΟΣΜΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ. ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ.

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣ, ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΕΙΡΗΝΕΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΣ.

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ, Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ Ή ΧΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ, ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ = MARE = ΘΑΛΑΣΣΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ, ΟΙ ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΙΕΣ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΝΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ. ΙΣΑ ΙΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΓΝΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΩΡΑΪΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΨΗΛΑ. ΔΟΜΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΑ ΣΤΕΡΟΥΜΕΝΑ ΛΟΓΙΚΗΣ. ΟΤΑΝ ΤΑ ΦΤΕΡΩΝΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ ΤΟ ΦΤΕΡΩΤΟ ΑΛΟΓΟ Κ.Τ.Λ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΤΩΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ Ή ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΥΨΗΛΗ. ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΙ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΥΨΙΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ Ή ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑΣ.

ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΗΦΑΙΣΤΟ ΤΟΝ ΧΩΛΟ ΘΕΟ. ΓΙΑΤΙ ΧΩΛΑΙΝΕΙ Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ; Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΥΣ ΠΥΡΙΝΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ, ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΥΡ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ. ΣΤΗΝ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΕΚΦΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΠΥΡ ΔΙΑ ΤΡΙΒΗΣ, ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΠΥΡ, ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΧΩΛΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑ Η ΤΕΧΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΤΙΜΕΛΗΣ. Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ, ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΥ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΕΥΧΘΕΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ [ΗΦΑΙΣΤΟΣ] ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ [ΑΦΡΟΔΙΤΗ], ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥ ΚΑΚΟΥ, ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ. ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΑΣΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΚΙΝΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΟΥΤΕ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΟΥΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΚΕΨΕΩΣ.

ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΩΡΑΙΟΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΣΥΖΕΥΞΕΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΕΚΦΑΝΣΗ ΤΟΥ. ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΚΦΑΝΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΣΙΝΤΙΕΣ, ΤΗΝ ΘΕΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΝΟΜΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΕΤΙΣ. ΘΕΤΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. Η ΕΥΡΥΝΟΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΥΤΑΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΝΟΜΟΥΣ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ. Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΑ ΓΝΩΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΕΤΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΕΥΞΕΙ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΤΟ ΠΥΡ ΜΕ ΤΟ ΥΔΩΡ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΚΑΒΕΙΡΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΥΖΕΥΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΓΝΩΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΥΡΑΚΤΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΥΔΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΑ ΤΟΥ ΥΔΑΤΑ. ΟΙ ΚΑΒΕΙΡΟΙ ΣΤΑ ΚΑΒΕΙΡΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΕΙΡΩΣ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΗΦΑΙΣΤΙΟΙ ΚΑΙ ΔΟΜΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΤΟΜΙΑ ΤΩΝ ΗΦΑΙΣΤΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΕΡΕΝΤΑΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ. ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΕΝΝΟΥΣΑΝ [ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕ Ο ΚΑΔΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ], ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΜΙΑ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΗ. Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΝ ΣΥΖΕΥΓΝΥΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΗΦΑΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ.
Ο ΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΝΟΗΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ: «ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ».
Η ΛΕΞΗ ΑΡΗΣ ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΗΡ Ή ΗΡΑ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΗΡΑΣ. ΠΩΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΑ; ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΙΚΟΝΟΠΛΑΣΙΑ. ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΝΘΕΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΩ ΘΕΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΧΥΒΙΑ, ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΧΥΒΙΟΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΩΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΟΙΚΕΙΟ ΚΑΚΟ, ΕΙΤΕ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ, ΕΙΤΕ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ, ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ, ΕΙΤΕ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΧΥΒΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ.
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΣΜΗ ΤΩΝ ΑΝΘΕΩΝ ΣΥΝΕΛΑΒΕ Η ΗΡΑ ΤΟΝ ΑΡΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΡΑΧΥΒΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩ ΚΟΣΜΟΥΣ Ή ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΟΔΗΓΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩ ΚΟΣΜΟΥΣ.
Ο ΑΡΗΣ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΠΥΛΑΙΟΣ. ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΙ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΟΜΗΡΟΣ ΕΚΕΙ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΣΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΤΕΛΕΥΤΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΕΓΙΝΕ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; Η ΠΥΛΟΣ ΗΤΑΝ Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΑΔΗ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΦΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΡΙΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΟΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΑΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΘΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΔΕΙ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Ή ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΑΔΗ, ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. ΟΤΑΝ ΣΥΛΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΙΣΘΗΤΟ ΚΟΣΜΟ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΟΧΕΣ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΟΙΚΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΕΙ. ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΝΔΟΧΩΡΑ, ΣΤΟΝ ΠΥΡΙΦΛΕΓΕΘΟΝΤΑ, ΣΤΟΝ ΚΟΚΥΤΟ, ΣΤΟΝ ΑΧΕΡΟΝΤΑ Ή ΣΤΗΝ ΣΤΥΓΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΕΙΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΙ ΕΚΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΡΙΟ ΤΟΥ ΟΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ Ή ΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΥΛΑΙΟΣ.
Ο ΑΡΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΡΙΟ ΤΟΥ ΟΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΕΛΕΥΤΗΣΕΙ. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΟΤΑΝ Η ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΟΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΝΕΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ, ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΟΡΑΤΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΝ ΑΟΡΑΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΤΕ Ο ΑΡΗΣ ΘΑ ΤΕΛΕΥΤΗΣΕΙ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΙ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΥΖΕΥΓΝΥΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΕΥΞΗ ΑΥΤΗ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Η ΑΡΜΟΝΙΑ. Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΜΑΧΗΣ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΜΑΧΗΣ. ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΖΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ. ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΥΖΕΥΓΝΥΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟ, ΜΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΟΠΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Ο ΕΡΜΗΣ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΥΛΛΗΝΗ. ΚΥΛΛΗΝΗ ΘΑ ΠΕΙ ΚΥΛΛΟΣ = ΚΕΚΑΜΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΥΟΦΟΡΟΥΜΕΝΟ Ή Η ΚΥΟΦΟΡΟΥΜΕΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΚΕΚΑΜΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ. ΕΡΜΗΣ ΘΑ ΠΕΙ ΣΠΕΡΜΑ = ΕΡΜΑ = ΕΡΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΦΑΝΣΗ ΤΟΥ. Ο ΕΡΜΗΣ ΔΟΜΗΣΕ ΤΗΝ ΛΥΡΑ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΥΚΑΛΟ ΜΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΗΚΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ. ΔΟΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΤΑΧΟΡΔΗ ΛΥΡΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΙΔΕ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΕ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΣΤΟΝ ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ: «ΤΙΣ ΤΕΧΝΗ, ΤΙΣ ΜΟΥΣΑ ΑΜΗΧΑΝΕΩΝ ΜΕΛΕΔΩΝΩΝ, ΤΙΣ ΤΡΙΒΟΣ; ΑΤΡΕΚΕΩΣ ΓΑΡ ΑΜΑ ΤΡΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΕΣΤΙΝ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΝ ΚΑΙ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΗΔΥΜΟΝ ΥΠΝΟΝ ΕΛΕΣΘΑΙ» [ΣΤΟΝ ΕΡΜΗ, 447-449].
ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΟΣ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΪΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΕΡΩΤΑΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΤΕΡΩΤΟΣ ΚΟΣΜΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΗΔΥΜΟΣ ΥΠΝΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΕ ΜΥΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ. ΟΤΑΝ ΔΙΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ, ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘΕΞΗΣ. ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ Η ΛΕΞΗ ΜΥΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΩ = ΚΛΕΙΝΩ ΤΟΥΣ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΑΤΟ ΣΤΟΝ ΑΟΡΑΤΟ ΚΟΣΜΟ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΗΔΥΜΟΝ ΥΠΝΟ ΕΝΝΟΕΙ ΓΛΥΚΥ ΠΕΡΑΣΜΑ. ΗΔΥΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΥΗΤΙΚΟΣ ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ = ΔΕΥΚΥΣ + ΑΛΙΩΝ = Ο ΓΛΥΚΟΘΑΛΑΣΣΙΟΣ, ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥΔΕΥΚΥΣ = ΠΟΛΥ + ΔΕΥΚΥΣ = ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΥΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΟΛΥ ΜΥΗΜΕΝΟΣ.
Ο ΕΡΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΔΟΜΗΤΗΣ ΤΗΣ ΛΥΡΑΣ. Η ΛΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 7 ΧΟΡΔΕΣ, ΟΙ 7 ΑΚΤΙΝΕΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ Η ΨΥΧΗ. Η ΧΕΛΩΝΑ, ΤΟ ΚΑΥΚΑΛΟ, ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΛΩΝΑ – ΛΕΧΩΝΑ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΝ ΠΟΥ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΜΗΣΕΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΥΣ 7 ΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΔΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΛΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΛΥΡΑ.
Η ΗΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗΡΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΧΗΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΗΡΑ, ΣΥΖΕΥΓΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΥΖΕΥΓΝΥΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ, ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΥΖΕΥΓΝΥΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΧΗΡΑ.

Η ΗΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗ ΘΕΟΤΗΤΑ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΧΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΙΚΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΨΥΧΗ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΙΔΙΚΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΘΕΣΗ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΙΑΣ.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΖΕΥΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΥ, ΑΛΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟΥ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΙ Η ΗΡΑ ΑΝΤΙΔΙΚΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΛΟ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ. ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΣΥΖΕΥΧΘΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΙΖΟΝΕΣ ΑΚΤΙΝΕΣ ΘΑ ΣΥΖΕΥΧΘΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΜΑΧΗ.ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΤΡΩΪΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ.
Η ΗΡΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΘΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΛΟΥΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΑΠΟΚΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΤΗΣ.

Η ΕΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΝΩ ΤΟ ΠΥΡ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΑΤΩΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΦΑΓΗΤΟ.
ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΠΥΡ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΗΤΑΝ ΙΕΡΟ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΣΤΙΑ; ΟΤΑΝ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΙΕΓΕΡΤΗΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΤΗ ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟΜΟΛΩΝ ΝΕΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ. ΕΚΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΕΣΤΙΑ ΜΕ ΟΠΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΛΜΙΚΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ 9-12, 12-25, 25-30 ΚΑΙ ΑΝΩ. ΕΚΕΙ ΕΓΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΕΣΤΙΑ ΑΥΤΗ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΥΠΟΦΛΟΙΑ ΓΑΓΓΛΙΑ, ΣΤΟΝ ΜΕΣΟ ΜΥΕΛΟ, ΣΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΤΟΞΟ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΕΦΑΛΙΔΑ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΝΩΤΙΑΙΟ ΜΥΕΛΟ.
ΟΤΑΝ ΔΙΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΕΣΤΙΑ. ΑΝ ΔΙΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑ ΤΟΤΕ ΠΥΡΑΚΤΩΝΕΤΑΙ, ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΠΥΡΑΚΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΥΡ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ, ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΥΡ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΥΡ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ: “ΕΞΑΙΦΝΗΣ ΠΥΡ”, ΔΗΛΑΔΗ ΦΩΣ ΔΙΑΧΕΕΤΑΙ.
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΟΣΔΟΤΟ ΦΩΣ, ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΠΥΡΑΚΤΩΣΗ. ΤΟ “ΕΞΑΙΦΝΗΣ” ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ. Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ: “ΦΩΤΙΣΤΗΚΑ” Ή “ΒΡΗΚΑ ΛΥΣΗ”. ΤΟ ΦΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΠΥΡΑΚΤΩΣΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΣΤΙΑΣΕΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ. ΑΝ ΕΝΑΣ ΣΥΓΚΛΙΝΩΝ ΦΑΚΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΠΥΡΑΚΤΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΥΡΑΚΤΩΣΗ.
Η ΕΣΤΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΗΛΙΟΙ:
1. Ο ΦΥΣΙΚΟΣ
2. Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
3. Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ
Ο ΔΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. Ο ΔΙΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟΝ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΙΔΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΤΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΦΩΤΙΣΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΑΥΓΕΣ – ΛΥΚΑΒΗΤΟΣ, ΛΥΚΟΣ, ΛΥΚΕΙΟΝ.
ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΡΑ ΔΙΑ = Η ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ, ΣΥΓΚΟΠΤΕΤΑΙ ΤΟ «Α» ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ. ΑΡΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΑΓΑΠΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ. ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.

ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΡΙΝΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ. ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟΝ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΗ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;
ΙΔΗ – ΙΔΑΙΟΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΝΩΣΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΥ. ΜΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΑΙΟΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΕΥΡΟΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΤΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΩΤΟ ΓΝΩΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ, ΝΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΪΝΗ ΝΟΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ, ΤΗΝ ΓΑΛΑΞΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΘΛΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΟΠΟΙΪΑ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΙΕΣ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΣΥΝΕΧΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΗΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ = ΔΙΟΣ+ΝΥΣΣΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΟΣ ΟΡΟΣ.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ Ή ΑΔΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΨΥΧΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΔΟΜΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΘΑΝΟΝΤΕΣ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ. ΔΟΜΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΟΙΚΕΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΜΕΛΗ ΤΗΝ ΣΕ ΜΕΛΗ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ.

ΘΗΒΑ = Θ+ΗΒΗ = ΕΠΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΑΝΑΓΕΝΝΩΝΤΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΙ Ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΔΜΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΗΒΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΑΚΧΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ».
ΕΝΩΔΩΝ - “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου