29/8/11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Τιμή στον Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς


Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626                                        
www.pamet.grpametopo@gmail.com                                                         

Αθήνα, 29 Αυγούστου 2011


Σε αδελφική ατμόσφαιρα, με παρόντες τους φίλους του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς και στα γραφεία του Πατριωτικού Μετώπου στο Σύνταγμα, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Σκοπιανού αγωνιστή της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας στην Αθήνα.
Μιλώντας στην εκδήλωση,  ο Συντονιστής του Κινήματος κ. Σταύρος Βιτάλης, αναφέρθηκε στον «αδελφό Βάσκο, ένα ζωντανό παράδειγμα αγώνα και δράσης, ο οποίος ενώ είναι ένας κορυφαίος ιστορικός και αρχαιολόγος στην πατρίδα του και  ο οποίος θα μπορούσε να περιοριστεί στην ανάπτυξη και μόνο των θέσεών του, - ένα «σύνηθες σπορ» πολλών Ελλήνων διανοούμενων – επέλεξε τον δρόμο της θυσίας και των διώξεων του καθεστώτος».
Ο Βάσκο από την πλευρά του, αναφέρθηκε στους σκοτεινούς καιρούς που βιώνει γενικότερα η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και κάλεσε τον λαό των Σκοπίων, «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην συνολική επίθεση την οποία δέχεται η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, και να μην πέφτει στην παγίδα των διεθνών κέντρων που σχεδιάζουν την κονιορτοποίηση της χερσονήσου του Αίμου».
Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή αναμνηστικής πλακέτας της επίσκεψης του Βάσκο στην Αθήνα, ενώ συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία των Ελλήνων και των Σκοπιανών πατριωτών, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι η υπόθεση του ονόματος, είναι ένα στημένο παιχνίδι διεθνών κέντρων συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου