16/8/11

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ [ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ]


Λεωνίδας Αποσκίτης

Αγαπητέ Μπάμπη,

Το λάθος που γίνεται σε σχέση με το μεταναστευτικό οφείλεται στην μη κατανόηση του τι εννοούμε Παλλαϊκό Μέτωπο ενάντια στην κατοχή.
Εφ' όσον αναγνωρίζεις ότι η χώρα έχει χάσει την ανεξαρτησία της καλείς πρώτα και κύρια σε Απελευθέρωση. Και το κάνεις πάνω στην πιο Ενωτική πλατφόρμα. Στη βάση αυτής της πολιτικής συμφωνίας χτίζεται το Μέτωπο : ΑΡΝΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΧΡΕΟΥΣ, ΕΥΡΩ φερ' ειπείν.
Στα λοιπά θέματα, όπως το Κυπριακό, το Μακεδονικό, το Μεταναστευτικό ο καθένας έχει την δική του θέση και μετέχει όπου και όπως νομίζει.
Ο Καζάκης στο σχετικό βίντεο δεν εκφράζει θέση του ΕΠΑΜ...έχει προηγηθεί ερώτηση επί του θέματος και μάλιστα προβοκατόρικη και απαντά λέγοντας τι πιστεύει ο ίδιος. Αυτό έγινε όμως αφορμή για να παρθεί το βιντεάκι και να γίνει η προπαγάνδα σε όσους δεν παρίσταντο.
Εγώ σε παρόμοια ερώτηση άλλη φορά είπα τις δικές μου θέσεις που είναι διαφορετικές.
Το ότι το Μεταναστευτικό διχάζει τόσο πολύ όπως έχουμε πλέον βεβαιωθεί είναι μία επί πλέον απόδειξη ότι δεν πρέπει να μπει στους όρους μιας πολιτικής συμφωνίας του εθνικοαπελευθερωτικού Μετώπου. Στο Σύνταγμα φερ' ειπείν, την κάτω πλατεία και τον μισό κόσμο στους δρόμους θα τον είχες χάσει αν έβαζες το μεταναστευτικό. Θέλαμε κάτι τέτοιο; Εγώ όχι και διαφώνησα με πολλούς φίλους γι’ αυτό το θέμα.
Το Κυπριακό που αναφέρεις είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πολιτικής αδυναμίας.
Οι Κύπριοι επειδή δεν θέλησαν ποτέ να κάνουν εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα έβαλαν στο τραπέζι όλα τα ζητήματα και τα συζητάνε χρόνια.
Το αποτέλεσμα: λύση δεν βρίσκεται και πάνε από το κακό στο χειρότερο.
Αν όμως ξεκίναγαν Αντι-κατοχικό αγώνα τότε δεν θα έκαναν με κανένα διαπραγματεύσεις. Θα έδιωχναν τους κατακτητές Τούρκους και θα
έφευγαν και οι έποικοι και τα "περιουσιακά" και όλα. Τώρα συζητούν εις μάτην για το πόσοι έποικοι θα μείνουν. Με ποιούς; Με τους κατακτητές;
Το ίδιο και εδώ. Μέχρι προ ΔΝΤ που υπήρχε ένας βαθμός ελευθερίας και δημοκρατίας μπορούσαν να υπάρξουν κινήματα επιμέρους διαμαρτυρίας.
Τώρα να θέσεις το Μεταναστευτικό σε ποιούς;;; Στους κατοχικούς, τους δοσίλογους; σε αυτούς που διαλύουν βάσει σχεδίου την κοινωνία για να μην αντιστέκεται; Τι θα ζητήσεις από αυτούς; Η θα το θέσεις στο λαό με όρους κινήματος. Δηλαδή τί;;; Να βγει ο κόσμος στους δρόμους να κυνηγάει μετανάστες; να πέσει στα δίχτυα της Χρυσής Αυγής; τι θα βγει;;; Άλλωστε θα γίνει δυστυχώς εκ των πραγμάτων και στα πλαίσια του εκφασισμού της μικροαστικής τάξης λόγω της οικονομικής χρεοκοπίας. Δεν είναι επαναστατική πράξη.
Οι ίδιες δυνάμεις που επιβάλλουν την διάλυση από πάνω με τα Μνημόνια είναι που φέρνουν και τους λαθρομετανάστες για να υπονομεύσουν την εργασία και την κοινωνία από κάτω. Αυτό δυστυχώς πολλοί  Πατριώτες και  Αντι-μνημονιακοί  δεν το καταλαβαίνουν ακόμα. Εσύ όμως ξέρεις ότι ο στόχος είναι να χτυπήσεις το κεφάλι, τους τοκογλύφους, τους Επικυρίαρχους που δημιουργούν την κατοχή και το πρόβλημα. Όχι τα από κάτω ενεργούμενα.
Επιλέγεις λοιπόν την μέγιστη και καίρια συμμαχία... όχι την ελάσσονα και μη αποτελεσματική.
Αυτή η επιλογή ειναι επιλογή αγώνα, μάχης, σύγκρουσης... νέας εθνογένεσης, νέου ' 21. Δεν φτιάχνεις ένα κομματάκι, ένα κινηματάκι για να πάρεις τα ψηφουλάκια να μπεις στην κατοχικιά Βουλή... για να σε μουντζώνουν απέξω. Αν σκέπτεσαι έτσι τότε βγάζεις απ'το μυαλό σου "φοβερές" διακηρύξεις, προγράμματα και άλλα ταρατατζούμ επί παντός επιστητού για να εντυπωσιάσεις το πόπολο.
Όχι, τώρα ο λαός πρέπει να διαπαιδαγωγηθεί για το τι συμβαίνει και πως θα δώσει τα πάντα για την σωτηρία του και την αναγέννηση της χώρας. Μόνος του.
Δεν έχει να περιμένει τίποτα κι από κανέναν. Εμείς αυτό πιστεύουμε κι αυτό καταθέτουμε, δεν εγγυόμαστε σε κανέναν ότι θα πετύχει. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος. Θα δούμε πρωτόγνωρα πράγματα που ούτε εμείς τα φανταζόμαστε. Υποψιάζομαι όμως ότι πολλοί σημερινοί "Έλληνες" και δη "πατριωταράδες" θα βγάλουν τα λεφτά τους έξω και θα το στρίψουν κατά Εσπερία μεριά. Αυτοί στη Νέα Ελλάδα δεν θάχουν θέση. Άλλωστε ένας όρος της πολιτικής συμφωνίας είναι η ανηλεής καταδίκη των ενόχων. Όσοι όμως παλέψουν με αγάπη για τον τόπο δίπλα μας, έχουν γεννηθεί εδώ πιθανώς και θέλουν να μείνουν όχι ως μειονότητα σεβόμενοι την ιδιοπροσωπία του τόπου θα μπορούν να το διαπραγματευθούν στις νέες συνθήκες. Την απόφαση για όλα θα την πάρει η νέα ελεύθερη βουλή.
Εμείς λέμε, ελάτε να παλέψουμε για την απελευθέρωση της χώρας, να ρίξουμε το πολιτικό κατεστημένο, να αποδεσμευθούμε από χρέη, μνημόνια κλπ και μετά, με νέο σύνταγμα, νέα εθνοσυνέλευση, το μέτωπο δεν θάχει λόγο ύπαρξης. Τότε όσοι πάλεψαν για την απελευθέρωση, όσες δυνάμεις συστρατεύτηκαν θα φτιάξει ο καθένας την δικιά του καινούργια πολιτική οντότητα με τις πλήρεις θέσεις του και θα βγει η νέα βουλή.
Αυτό νομίζεις ότι είναι λίγο;;; Είναι αγώνας τιτάνιος. Τα βάζεις με όλο το παγκόσμιο κατεστημένο. Αν βγεις από την Ευρωζώνη κλείνουν σύνορα, μπαίνουν δασμοί, φεύγουν μετανάστες, μαφίες τα πάντα. Δεν χρειάζεται να τάζεις λαγούς με πετραχήλια πριν να μπορείς να απελευθερώσεις την χώρα.
Εκτός αν προσβλέπεις αλλού...σαν τον νταβατζή που τάζει όλο και περισσότερα για να πάρει αυτό που θέλει. Αυτή είναι η κομματική λογική μιας Ελλάδας που πεθαίνει.
Ούτε χτίζεις τέτοιο Μέτωπο με συμφωνίες κορυφής υπαρχόντων κομματικών η πολιτικών δυνάμεων και κινημάτων στην βάση ενός "μέσου όρου" θέσεων εφ' όλης της ύλης. Κάνεις την πολιτική συμφωνία απευθείας με τον ίδιο τον λαό στο κύριο ζήτημα: την κατοχή της χώρας και την διάλυση της κοινωνίας.
Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι σαν να έχει πιάσει φωτιά το σπίτι σου. Φωνάζεις όλους για να σβήσουν μαζί την φωτιά, δεν ασχολείσαι με τα  ποντίκια στο υπόγειο. Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης κατατρώει σαν ένας χρόνιος καρκίνος την κοινωνία, η οποία όμως επιζεί με αυτόν.
Τώρα όμως αυτό το σώμα, αυτή η κοινωνία παθαίνει οξύ έμφραγμα και πεθαίνει επί τόπου αν δεν τρέξεις να το προλάβεις.
Δες την εικόνα ενός ασθενή στην εντατική που είναι "πολυπαραγοντικός" δηλ. πάσχει από διάφορες παθήσεις συγχρόνως - νεφρική ανεπάρκεια, αιματολογικά, αναπνευστικά-, μόλις σταματήσει η καρδιά του τρέχουν με τον απινιδωτή αμέσως χωρίς να ασχοληθούν με τα άλλα.
Σε αυτή την κατάσταση είναι και η ελληνική κοινωνία με τα διάφορα εθνικά θέματα. Αν όμως δεν ανατρέψουμε την κατοχή, εξαθλιωθεί ο λαός και διαλυθεί όλος ο κοινωνικός και εθνικός [με Καλλικράτη] ιστός, τότε Έλληνες και ξένοι θα λουμπενοποιηθούν και θα μαφιοζοποιηθεί ο τόπος.
Θα φύγουν οι νέοι, θα εξοντωθούν οι γέροι από την καταστροφή του συστήματος υγείας, θα εκπορνευθούν για να επιβιώσουν οι γυναίκες και οι μαφίες των αλλοδαπών θα σηκώσουν κεφάλι και θα κουμαντάρουν τον τόπο έχοντας και μια καλή μπάζα από τα ναρκωτικά.
Θα ηττηθούμε, κατά συνέπεια, σε όλα τα εθνικά μέτωπα.
Δεν είναι λοιπόν  οικονομικός μονοθεματισμός το να πολεμάς την κατοχή που έχει επιβληθεί με οικονομικούς όρους. Είναι το πιο σαφές εθνικοαπελευθερωτικό μήνυμα. Και βέβαια το Μεταναστευτικό είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστεί στα πλαίσια μιας εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά αυτή θα μπορεί να  υπάρξει μόνον μετά την απελευθέρωση, την οποία απελευθέρωση την φέρνει πιο κοντά η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα.
Μετά δίνεις την δυνατότητα στις  αντιστασιακές δυνάμεις να το λύσουν. Τώρα όσοι το θέτουν ως κύριο το μόνο που καταφέρνουν είναι να διχάζουν  και να κάνουν και μια τρύπα στο νερό.
Αυτό νομίζουμε ότι πρέπει να γίνει, αυτό κάνουμε. Τίποτα δεν μας εγγυάται ότι θα πετύχει, παρά μόνο η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και ενωτική λαϊκή πάλη. Όσοι θέλουν να παλέψουν γι’ αυτό, θα βρεθούμε μαζί, όσοι έχουν όρεξη για πογκρόμ "εποίκων" λαθρομεταναστών και όχι για σύγκρουση με τους αποικιοκράτες αφεντικά, με γεια τους με χαρά τους. Αλλά πολύ φοβούμαι ότι θα γίνουν πιόνια όλοι αυτοί οι "πατριώτες" στα διχαστικά και κατασταλτικά παιχνίδια του συστήματος. Το ίδιο ισχύει και για τους "αντιρατσιστές" ανεγκέφαλους της άλλης μεριάς.
Τέλος, η συμφωνία σε αυτή την βάση δεν είναι η καλύτερη επιλογή είναι όμως η αναγκαία επιλογή, άλλωστε όλη αυτή η κατάσταση είναι δυναμική, η πραγματικότητα θα είναι ρευστή και, όταν το εθνικοαπελευθερωτικό πνεύμα εδραιωθεί στον λαό και επηρεάζει τις εξελίξεις, τίποτε δεν αποκλείει ευρύτερες συγκλίσεις και μεγαλύτερη πολιτική συμφωνία.

Πάντα με γνώμονα το καλό της υπόθεσης και το συμφέρον του λαού. Το ίδιο ,πιστεύω, που έκανε και το ΕΑΜ.

Λεωνίδας




 ----- Original Message -----
Sent: Tuesday, August 16, 2011 4:06 PM
Subject: ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ H’ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΟ «ΑΝΤΙ»ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ


        Λεωνίδα


Το ΔΗΚΚΙ με το  Πολιτικό Θάρρος  που αρμόζει σε ένα πατριωτικό κόμμα καλεί  ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΛΑΟ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ  ΣΤΟ «ΑΝΤΙ»ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ (δες την πλήρη ανακοίνωση). Σε παλαιότερο άρθρο μου –που είχε την πλήρη στήριξη του ΔΗΚΚΙ- εντοπίζεται η ιδεολογική ήττα της Αριστεράς όσον αφορά και στο Μεταναστευτικό (στο επισυνάπτω). Δυστυχώς βρήκα στο διαδίκτυο τις θέσεις του Καζάκη για το Μεταναστευτικό (http://www.youtube.com/watch?v=frwuZ6INsQE&feature=player_embedded) που είναι μια επανάληψη των θέσεων του ΣΥΝ και του ΚΚΕ. Το να χρησιμοποιεί τον Ρήγα για να δικαιολογεί τα Open Borders της Νέας Τάξης αποτελεί ασέβεια προς την Ιστορική Αλήθεια και τη  Λογική· με την ίδια στραμπουλιγμένη λογική θα μπορούσαμε να νομιμοποιήσουμε και τον εποικισμό της Κύπρου από τους Τούρκους – πάλι με αναφορά στον Ρήγα.
Το «μέτωπο Ελλήνων και Μεταναστών ενάντια στο Μνημόνιο», στις κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων που ονειρευόταν η Αριστερά, υλοποιήθηκε από πλευράς των δευτέρων μόνο με την ιδιότητα των μικροπωλητών (μαϊμούδων  Ray Ban και  Louis Vuitton).
Το Μεταναστευτικό δεν είναι μια θέση που μπορεί να προσθαφαιρείται, αλλά αναγκαίος όρος επιβίωσης της  Ελλάδας  ισοδύναμος με τη Στάση Πληρωμής και το Εθνικό Νόμισμα. Αποτελεί, επιπλέον,  δικαίωμα του κάθε έθνους (με τον κλασσικό ορισμό του Ερνέστου Ρενάν) να προδιαγράφει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτών που θα συμπεριλάβει στου κόλπους του, όπως και τον αριθμό τους. Η άποψη «όποιος γουστάρει μπαίνει στην Ελλάδα» και μάλιστα «με βούλα του Ρήγα» δεν μας βρίσκει σύμφωνους.
Τέλος σου στέλνω και τον  Δωδεκάλογο (12) της Απελευθέρωσης του ΔΗΚΚΙ. Παρατήρησε  ότι η 8η  θέση έχει αντιγραφτεί –και στη λεπτομέρειά της - από συγκεκριμένη τάση του ΣΥΝ, εύκολα θα βρεις και άλλες αντιγραμμένες από άλλους χώρους. Για παράδειγμα εμείς μιλάμε για δραχμή από 2004, μόνο που η ύπαρξη του εθνικού νομίσματος εντάσσεται στον κύκλο της συλλογικότητας του Έθνους το οποίο είναι και οικονομική και κοινωνική και πολιτιστική συλλογικότητα – ο οικονομικός μονοθεματισμός είναι αδιέξοδος. Η άλλη θέαση είναι εκείνη του καταναλωτή: από τα ομοειδή προϊόντα τα αξιόπιστα είναι τα αρχαιότερα.

Περιμένω τα σχόλιά σου.

Μπάμπης





1 σχόλιο:

  1. Η Χρυση Αυγη @@ φασίστες είναι. Οι πραγματικοι φασίστες είναι επαναστάτες εθνικοσοσιαλιστές.

    Ότι κι αν γίνει, όπου κι αν καταλήξουμε, η επόμενη αρχή πρέπει να αποκλείσει εντελως τους μεταναστες, χορήγηση ιθαγένειας σε ξενους ειναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ και διαστρέβλωση της αληθειας. Ιθαγενης = αυτόχθονη καταγωγή.

    Τζέφρυ leave us alone!

    ΑπάντησηΔιαγραφή