14/8/11

Βιβλίο Μπουλούκμπασι: Αποδεικνύεται η εθνική μειοδοσία στο Αιγαίο!


ΔΗΚΚΙ - Σοσιαλιστική Αριστερά

www.dikki.org Καρόλου 28 Πλατ. Καραϊσκάκη τηλ. 2105234289 11-8-2011.

Μια νέα - εθνική πλέον κρίση - βρίσκεται προ των πυλών ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

Το βιβλίο του πρώην Τούρκου διπλωμάτη Ντενίζ Μπουλούκμπασι αποδεικνύει ότι το ξενόδουλο πολιτικό καθεστώς, με προεξάρχοντα τον Γ. Παπανδρέου δεν εκχωρεί μόνο την εθνική Οικονομία και την παραγωγική βάση της χώρας μας. Παραδίδει και το Αιγαίο στην Τουρκία!

Όπως επίμονα καταγγέλλει το ΔΗΚΚΙ όλα αυτά τα χρόνια και όπως αναλύεται σε πρόσφατη εκπομπή του ΔΗΚΚΙ-TV (dikkitv.blogspot.com), αρχής γενομένης από τις κυβερνήσεις Κ. Σημίτη με υπουργό Εξωτερικών τον Γ. Παπανδρέου, στον Ελληνοτουρκικό διάλογο οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έχουν συμφωνήσει να παραδώσουν σε πολλά νευραλγικά σημεία του Αιγαίου την εθνική κυριαρχία απεμπολώντας το δικαίωμα της χώρας μας να επεκτείνει στα 12 ναυτικά μίλια τα χωρικά της ύδατα.
Και τούτο έχει συμφωνηθεί παρά τις συχνές δηλώσεις όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων πως τάχα η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν. μίλια και ενώ όλες οι χώρες που βρέχονται από Θάλασσα (συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας) έχουν κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος. Έτσι, όπως είχε καταγγείλει το ΔΗΚΚΙ, με απαίτηση των ΗΠΑ και συμπαιγνία των Ελληνικών κυβερνήσεων και του φασιστικού καθεστώτος της Άγκυρας, εξαπατάτο επί μακρόν ο Ελληνικός λαός και εξυφαινόταν πίσω από την πλάτη του μια εθνική μειοδοσία.

Τώρα μέσω του κ. Μπουλούκμπασι έρχεται στην επιφάνεια όλη η αλήθεια για να προετοιμαστεί κατάλληλα η Ελληνική κοινή γνώμη στην αποδοχή του εθνικού ακρωτηριασμού στο Αιγαίο! Το κερασάκι στην τούρτα θα είναι, όπως και το ΄73, τα μεγάλα κέρδη από τη συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων του Αιγαίου, την ίδια στιγμή όπου η ιδιοκτησία του Ελληνικού εθνικου χώρου… εκχωρείται! Θαυμάστε το τι περιλαμβάνουν οι παραχωρήσεις:

Την Ανατολική, τη Νότια καθώς και την Βόρεια πλευρά της Σαμοθράκης και της Λήμνου, τις Βόρειες και Νότιες πλευρές της Λέσβου, των Ψαρών και της Χίου, την Βόρεια πλευρά της Σάμου, την Βόρεια, τη Νότια και την Δυτική πλευρά της Ικαρίας, την περιοχή με καθεστώς ανοικτής θάλασσας που εκτείνεται ανάμεσα στην Μύκονο και την Ικαρία στη Μεσόγειο, τον δίαυλο Ρόδου - Καρπάθου, τον δίαυλο Κάσου – Κρήτης, τον δίαυλο Αντικυθήρων – Κρήτης κ.ά.

Δεν πρόκειται φυσικά για περιοχές όπου βρισκόμαστε αντικριστά και σε μικρή απόσταση από τις Τουρκικές ακτές και όπου θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει - σε ίση απόσταση - ως όριο μια Μέση Γραμμή, ούτε πρόκειται για καθορισμό της Υφαλοκριπίδας ή της ΑΟΖ που αφορούν μόνο την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων.

Πρόκειται για χώρο εθνικής κυριαρχίας και για περιοχές «κλειδιά» που δίνουν τη δυνατότητα στην Τουρκία να μας συμπιέσει μέχρι τον 25ο Μεσημβρινό στο μέσον του Αιγαίου. Εάν μάλιστα εκχωρηθεί αυτός ο χώρος είναι αυτονόητο και επόμενο να εκχωρηθούν και τα δικαιώματα μας στην Υφαλοκρηπίδα και ιδίως στην ΑΟΖ όπου η Ελλάδα διαθέτει, ως γνωστόν, ισχυρό και ακλόνητο διεθνές διπλωματικό πλεονέκτημα.

Αποκαλύπτεται επίσης ότι στον ίδιο διάλογο, με προτροπή πάντα των ΗΠΑ, έχει αποφασιστεί η υπογραφή συνυποσχετικού για παραπομπή των υποτιθέμενων Ελληνοτουρκικών διαφορών, δηλαδή των Τουρκικών διεκδικήσεων σε βάρος της χώρας μας, στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Και τούτο όταν είναι γνωστό ότι από το ΄90 και την επιβολή της Νέας Τάξης πραγμάτων το δικαστήριο αυτό έχει μετατραπεί σε μίσθαρνο όργανο της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής η οποία επιδιώκει με κάθε μέσον να διχοτομήσει τη ζώνη Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη. (Βλέπε πρόσφατη άθλια απόφαση που έβγαλε το δικαστήριο αυτό σε βάρος της Σερβίας για το Κόσσοβο).

Με το τέχνασμα του δικαστηρίου της Χάγης θα επιχειρήσουν να ξεπλύνουν την μειοδοσία. Δεν αποκλείεται επιπρόσθετα να εφαρμοστεί και ένα άλλο σενάριο για τη διευκόλυνση της παραπομπής στην παγίδα της Χάγης.

Συγκεκριμένα: η κυβέρνηση Παπανδρέου - κατ΄ αναλογία με ότι έκανε η χούντα με τον Πρίνο το ΄73 - χωρίς Εθνικό Αμυντικό Δόγμα και Παλλαϊκή Άμυνα και ιδίως χωρίς να αξιοποιήσει διεθνή ερείσματα όπως η Ρωσία κ.ά. ενδέχεται να προχωρήσει απροετοίμαστα σε μια μονομερή ανακήρυξη της ΑΟΖ, όχι Νότια του Καστελλόριζου όπου το θέμα αφορά Ελλάδα και Κύπρο, αλλά, στο Β. Αιγαίο όπου εμπλέκεται η Τουρκία για να προκληθεί κατ΄ αυτόν τον τρόπο θερμό επεισόδιο και τελικά να προταθεί ως λύση η… Χάγη!

Όλα πρέπει να τα περιμένει κανείς από την κυβέρνηση των δοσίλογων και από το πολιτικό καθεστώς της ξένης κατοχής και της οικονομικής καταστροφής, ειδικά την περίοδο αυτή. Η μεθοδευμένη - διατεταγμένη κρίση που επιβλήθηκε στην χώρα και την θέλει «πειραματόζωο» και προπομπό για όλη την περιφέρεια της Δύσης δεν είναι τυχαία, ούτε είναι μόνο οικονομική. Έχει ως ζητούμενο την κατάργηση του Ελληνικού «εθνικού κράτους» και «κοινωνικού ιστού» από τις δυνάμεις της Παγκοσμιοποίησης και της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης. Από τις δυνάμεις που έχουν αναθέσει και επενδύσει στην Τουρκία ρόλο «υπερδύναμης» της ευρύτερης περιοχής.

Ο Αγώνας είναι συγχρόνως εθνικός - δημοκρατικός και ταξικός - κοινωνικός και εκεί βρίσκεται το «κλειδί» για την επιτυχία του και για την σωτηρία της χώρας. Χρειάζεται στον νέο γύρο των κινητοποιήσεων που θα ξεσπάσει στο Σύνταγμα και στις πλατείες, μαζί με τη διαγραφή του «Χρέους» καθώς και των χρεών των μικροοφειλετών σε τράπεζες, μαζί με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, την εθνικοποίηση των τραπεζών, την επανάκτηση των εθνικών επιχειρήσεων-ΔΕΚΟ χωρίς αποζημιώσεις και την απελευθέρωση από την ΟΝΕ και το ΕΥΡΩ, να προταχθούν με έμφαση:

Η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ. στο Αιγαίο, η ανακήρυξη της ΑΟΖ ανάμεσα στο Καστελλόριζο και τη Κύπρο, η διακοπή του Ελληνοτουρκικού διαλόγου, η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας με Εθνικό Αμυντικό Δόγμα απέναντι στην Άγκυρα και τη Νέα Τάξη, η αλλαγή της Εξωτερικής μας πολιτικής και η συμμαχία με τη Ρωσία του Πούτιν κ.ά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου