http://www.newsday.gr/article/12490/lathos-miso-dis-euro-sto-mnemonio
-ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ-Για ακόμη μια φορά η προχειρότητα; και η τσαπατσουλιά; δείχνουν ότι η είσοδος της χώρας στο μνημόνιο δεν αφορούσε μόνο αριθμούς και στοιχεία αλλά είχε και άλλες παραμέτρους.
-ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ-Για ακόμη μια φορά η προχειρότητα; και η τσαπατσουλιά; δείχνουν ότι η είσοδος της χώρας στο μνημόνιο δεν αφορούσε μόνο αριθμούς και στοιχεία αλλά είχε και άλλες παραμέτρους.
Προηγήθηκε η αύξηση του ελλείμματος φθάνοντας με τις αναθεωρήσεις στο 15,4% επί του ΑΕΠ, με τεχνητά μέσα καθώς συμπεριελήφθησαν σε αυτό τα χρέη των ΔΕΚΟ αλλά και των νοσοκομείων που τα προηγούμενα χρόνια δεν συμπεριλαμβάνονταν.
Σήμερα φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας ένα ντοκουμέντο που δείχνει την προχειρότητα; αλλά και τον τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο Οικονομικών συντάσσει μνημόνια και προϋπολογισμούς στραγγαλίζοντας κατά τα άλλα, μισθούς και συντάξεις.
Προχειρότητα; λάθη; στα όρια της σκοπιμότητας ακόμη και στα πιο επίσημα στοιχεία που παρουσιάζονται στον ελληνικό λαό και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ζητούνται θυσίες από τους Έλληνες αλλά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εξαϋλώνονται «λόγω λαθών»!
Στην ψήφιση του μνημονίου από την Ελληνική Βουλή (νόμος 3845, ΦΕΚ Α’65 σελίδα 1350) η συνολική ετήσια επίπτωση για το 2011 φθάνει στα 9,65 δισεκατομμύρια ευρώ και στο 4,3% επί του ΑΕΠ. Κάνοντας μια μικρή πρόσθεση όμως στα ποσά, το συνολικό αποτέλεσμα είναι 9,15 δις ευρώ και στο 4,0% επί του ΑΕΠ. Υπάρχουν 500 εκατομμύρια ευρώ διαφορά και 0,3% του ΑΕΠ… «λάθος» δηλαδή ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.
Στην ίδια επίσης σελίδα, σε τρεις περιπτώσεις, τα πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται σε 0,2% επί του ΑΕΠ (όπως φαίνεται στα υπογραμμισμένα με πράσινο χρώμα). Σε μία τέταρτη περίπτωση όμως, τα πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται ως 0,4% επί του ΑΕΠ! (όπως φαίνεται στο πράσινο κουτάκι)
Στο ίδιο έγγραφο, τα 9,15 δις του 2011, καταμερίζονται σε τρία επιμέρους σύνολα (όπως φαίνεται στα μπλε κουτάκια):
5,00 δις ευρώ και 2,2% του ΑΕΠ,
2,50 δις ευρώ και 1,1% του ΑΕΠ
1,65 δις ευρώ και 1% του ΑΕΠ
5,00 δις ευρώ και 2,2% του ΑΕΠ,
2,50 δις ευρώ και 1,1% του ΑΕΠ
1,65 δις ευρώ και 1% του ΑΕΠ
Δηλαδή κατά το υπουργείο οικονομικών, και όπως εμφανίζεται στο μνημόνιο, το 0,1% επί του ΑΕΠ υπολογίζεται σε 230 εκατομμύρια ευρώ περίπου.
Παρόλα αυτά, όπως φαίνεται και πιο πάνω, 2,5 δις ευρώ είναι 1,1% και 1,65 δις είναι 1%. Δηλαδή το 0,1% επί του ΑΕΠ από 230 εκατομμύρια ευρώ γίνεται 850 εκατομμύρια ευρώ!!!
Αυτά τα στοιχεία τα έχει υπερψηφίσει η πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών, και τα έχουν συνυπογράψει στη δανειακή σύμβαση, 14 ευρωπαϊκές χώρες, μια γερμανική τράπεζα και το ΔΝΤ για να δώσουν το δάνειο στην Ελλάδα. Χωρίς προφανώς κανείς να τα μελετήσει σοβαρά…
Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι τεράστια. Με τον ίδιο τρόπο καταρτίζεται ο προϋπολογισμός; Με αντίστοιχους υπολογισμούς γίνονται οι περικοπές μισθών και συντάξεων;
Το υπουργείο οικονομικών για τον σημαντικότερο νόμο αυτής της κυβέρνησης και της θηριώδους δανειακής σύμβασης, δεν μπορεί να κάνει σωστά μια αριθμητική πρόσθεση, επιπέδου πρώτης δημοτικού…
Μετά και από αυτό, τίθεται θέμα εμπιστοσύνης και ικανοτήτων του υπουργού οικονομικών από τον ελληνικό λαό…
Τα χαλκευμένα στοιχεία με βάση τα οποία μπήκε η χώρα στο μηχανισμό στήριξης και αποκαλύπτουμε σήμερα, αποδεικνύουν περίτρανα ότι η σπουδή κάποιων να μπει η Ελλάδα στο μηχανισμό στήριξης με κάθε τρόπο και κάθε κόστος, έχει και άλλες «σκοτεινές» αναγνώσεις, παραμέτρους και διαδρομές…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου