18/12/10

Δώσε Γιώργο!! Δώστου να καταλάβει! Ζήσε το μύθο σου λεβέντη μου!

http://olympia.gr


Όταν τα γράφαμε εμείς οι …ταπεινοί, δεν το πιστεύατε… έπρεπε να τα γράψει και το Τριανταργυρόπουλος για να πεισθείτε; Για δείτε: ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ “Η ΑΥΛΗ” ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ…
Ο προκλητικός λογαριασμός της πρωθυπουργικής οικογένειας σε κομμωτήριο των βορείων προαστίων και η επίθεση που δέχθηκε ο Γ. Παπανδρέου από πελάτισσα
Είναι δυνατόν να δίνει κάποιος για… κούρεμα 700 ευρώ; Όσο δηλαδή παίρνει κάποιος μισθωτός για να περάσει το μήνα του και να ζήσει; Και όμως υπάρχουν αρκετοί όπως φαίνεται. Αλλά το χειρότερο είναι πως μέσα σ’ αυτούς είναι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που έδωσε για… τρίχες το εξωφρενικό αυτό ποσό.
Ναι, ο ίδιος πρωθυπουργός που πήρε την απόφαση υπαγωγής της χώρας στο μηχανισμό στήριξης, που πήρε την απόφαση να κοπούν δώρα και συντάξεις του Δημοσίου ακολουθώντας τις επιταγές της τρόικας.
Με τη Mercedes
Πριν από μερικές εβδομάδες, λίγο πριν από τον Φάρο Ψυχικού στον παράδρομο της Κηφισίας, πάρκαρε η ασημί θωρακισμένη 500άρα Mercedes με τα συνοδευτικά της αστυνομίας. Βγήκε χαμογελαστός από μέσα ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντα και την κόρη τους Μαργαρίτακατευθύνθηκαν στο «κομμωτήριο των πλουσίων» του Βαγγέλη Χατζή.
Το τιμολόγιο είναι εξωφρενικό για τα δεδομένα ακόμη και σχετικά ευκατάστατου πολίτη: 120 ευρώ το ανδρικό κούρεμα, γύρω στα 200 το γυναικείο χτένισμα. Ας μη συζητήσουμε για τα υπόλοιπα…
Ο κ. Παπανδρέου γνώριζε τις τιμές, καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που περνούσε το κατώφλι του πανάκριβου κομμωτηρίου. Όπως λένε οι θαμώνες, η σύζυγός του Άντα είναι εκείνη που τον έπεισε να πάνε μαζί στο κομμωτήριο που καλλωπίζεται και το ζεύγος Θοδωρή Ρουσόπουλου-Μάρας Ζαχαρέα αλλά και οι πλούσιες κυρίες του Ψυχικού.
Κάθε φορά που πηγαίνει εκεί ο πρωθυπουργός σπεύδει να χαιρετήσει ευγενικά και διά χειραψίας όλες τις πελάτισσες – ακόμη και όσες είναι κάτω από το «καπέλο» του τεράστιου σεσουάρ. Αμέσως μετά αποσύρεται στον prive χώρο που έχει δημιουργηθεί για τους VIPS για να κουρευτεί αυτοπροσώπως από τον ιδιοκτήτη κ. Χατζή. Παλαιότερα, ο Νίκος και ο Αντρίκος, τα αδέλφια του Γιώργου Παπανδρέου είχαν προτείνει να κουρεύεται στο Κολωνάκι σε επίσης γνωστό κομμωτή (με πολύ χαμηλότερο κοστολόγιο…).
Εκείνος δέχθηκε, αλλά ζήτησε να πηγαίνει στο σπίτι του στην Ερυθραία, καθώς στο μαγαζί του δεν διέθετε prive χώρο. Τον όρο δεν δέχθηκε ο κομμωτής και έτσι προτιμήθηκε η λύση του πανάκριβου μεν αλλά «βολικού» κομμωτηρίου του Ψυχικού.
Σε μια από τις πρόσφατες επισκέψεις του εκεί, ο κ. Παπανδρέου είχε την ατυχία να πέσει σε μια κυρία που «δεν μάσησε τα λόγια της» και το κούρεμα του βγήκε «ξινό». Όταν τελείωσε τον καλλωπισμό της οικογένειας Παπανδρέου (κούρεμα ο πρωθυπουργός και χτένισμα η σύζυγος και η κόρη του) και ήρθε η ώρα του λογαριασμού, η «λυπητερή» ήρθε:700 ευρώ… Μία από τις πελάτισσες δεν άντεξε και είπε με θάρρος στον κ. Παπανδρέου: «Καλά, δεν ντρέπεστε να κόβετε μισθούς και συντάξεις και να δίνετε 700 ευρώ στο κομμωτήριο; Το ξέρετε ότι με 700 ευρώ ζει ολόκληρη οικογένεια το μήνα; Εσείς φέρατε τον κόσμο σ’ αυτή την κατάσταση…».
Σαν να ήταν στη Βουλή
Μετά τα πρώτα δευτερόλεπτα αμηχανίας ο κ. Παπανδρέου απάντησε σαν να μιλάει στη Βουλή: «Σας ευχαριστώ πολύ που μου είπατε την άποψή σας. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι να σώσουμε την Ελλάδα» ήταν το νόημα όσων της είπε.
Παράλληλα, έσπευσε να απαντήσει και στην αιχμή της επιτιμώντας την με ελαφρά ειρωνεία: «Απ’ ό,τι βλέπω κι εσείς εδώ χτενίζεστε, κυρία μου…». Για να απαντήσει με ετοιμότητα εκείνη: «Εγώ είμαι επιχειρηματίας και σύζυγος επιχειρηματία και δεν έχω σχέση με το Δημόσιο. Μπορώ να ξοδεύω όσα επιθυμώ, κύριε πρωθυπουργέ».
Το επεισόδιο δεν πήρε έκταση μέχρι που αποκαλύφθηκε από blog, αλλά δεν ήταν και το μοναδικό. Σύμφωνα με πληροφορίες μια-δυο φορές ακόμη έχουν υπάρξει ευγενικές μεν αλλά σαφείς υπαινιγμοί από πελάτες εις επήκοον του κ. Παπανδρέου σχετικά με την περιττή αυτή σπατάλη. Οι περισσότεροι μάλιστα δείχνουν έκπληκτοι γιατί ο πρωθυπουργός δεν έχει συνηθίσει να προκαλεί με την προσωπική του συμπεριφορά και ζωή – μάλλον το ακριβώς αντίθετο.
Ενοχλημένοι και στο ΠΑΣΟΚ
«Αυτά τα έκανε η Ν.Δ. και τα καταγγέλλαμε»
Οι ψίθυροι έχουν διατρέξει όλη την κοσμική Αθήνα σχετικά με το ακριβό γούστο του πρωθυπουργού και έχουν ενοχλήσει ακόμη και κάποια από τα στελέχη και αρκετούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. «Δεν είναι σωστό. Σε τέτοια περίοδο κρίσης είναι πρόκληση για τον κόσμο. Αυτά τα έκανε η Ν.Δ. και εμείς τα καταγγέλλαμε» έλεγαν κάποιοι από αυτούς που έμαθαν το περιστατικό. Αυτό ήταν και το κλίμα μεταξύ των θαμώνων του κομμωτηρίου που το συζήτησαν και το σχολίασαν. Μια άλλη πελάτισσα του κομμωτηρίου πάντως τον δικαιολόγησε: «Έχει δικαίωμα και ο πρωθυπουργός σε μια μικρή πολυτέλεια για τον εαυτό του. Κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για σπατάλες ή άλλη ζωή. Μην είστε υπερβολικοί λοιπόν…».
Σε κάθε περίπτωση το παράδειγμα που δίνει ένας ηγέτης είναι σημαντικό. Και αποτελεί πρόκληση και σκανδάλου βεληνεκούς να ξοδεύει Έλληνας πολιτικός ένα βασικό μισθό (κάτι παραπάνω για την ακρίβεια, αφού ξεκινούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις που είναι κάτω από τις συλλογικές…) για μια ματαιόδοξη πράξη καλλωπισμού για την οποία θα μπορούσε να ξοδέψει πολύ λιγότερα.
(VETO – ΙΑΣΟΝΑΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ)
(Σ.Λ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου