15/4/11

Στο Αυτόφωρο οι Ελληνιστές για το βωμό των 12 Θεών


Έξι θιασώτες του Ελληνισμού, παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, καθώς εμπόδισαν έργα επιχωμάτωσης για να καλυφθεί ο βωμός των 12 θεών, που έχει εντοπιστεί στο τμήμα Μοναστηράκι-Θησείο της γραμμής του ΗΣΑΠ.
Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν σε επεισόδια χθες το μεσημέρι στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να καλυφθούν τα αρχαία ευρήματα.
Για την υπόθεση του αρχαίου μνημείου προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο πολίτες σε βάρος του ΗΣΑΠ, του υπουργείου Πολιτισμού και του υπουργείου Οικονομικών με αίτημα να σταματήσουν τα έργα κατάχωσης. Υπέρ της προσφυγής των πολιτών άσκησε παρέμβαση στο δικαστήριο η μη κυβερνητική οργάνωση Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-Πλειάδες και ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Κ. Διάκος.

Παράλληλα, με ασφαλιστικά μέτρα, ζητούν τη διακοπή των εργασιών μέχρι την εκδίκαση της κύριας αγωγής, αίτημα που σήμερα έγινε δεκτό από το Μονομελές Πρωτοδικείο (Τμήμα Ασφαλιστικών).
Στο δικαστήριο κατέθεσε στέλεχος του ΗΣΑΠ, που υποστήριξε ότι το έργο είναι απαραίτητο επειδή η γραμμή είναι σε κακή κατάσταση και επιπλέον τόνισε ότι εξυπηρετεί καθημερινά 90.000 επιβάτες. Η προϊσταμένη της Α΄ΕΠΚΑ κατέθεσε από την πλευρά της ότι η ανάδειξη του μνημείου είναι σημαντική μεν, αλλά υπάρχει πίεση, όπως είπε, από τον ΗΣΑΠ για την αναπαλαίωση της γραμμής.
Για το θέμα της κατάχωσης του μνημείου η μη κυβερνητική οργάνωση Πλειάδες έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου καταγγέλλοντας το κράτος για παραβίαση του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής, της προστασίας του περιβάλλοντος και της θρησκευτικής ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου