13/4/11

Τι ακριβώς είναι η Ανώνυμος Βενιζελική Εταιρεία;


Γράφει ο Παναγιώτης Τραϊανού

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες νέων αποκαλύψεων .Από πληροφορίες που αφορούν Χριστοφοράκους και Λαμπράκηδες, μέχρι αποτελέσματα "δημοσκοπήσεων", που κάθε άλλο παρά ευνοούν το καθεστώς της βενιζελικής μεταπολίτευσης. Το σύνολο των σημερινών εξελίξεων είναι θέμα χρόνου να "ξεσκεπάσει" πρόσωπα και καταστάσεις. Αυτό είναι το επικίνδυνο για μια συμμορία, η οποία εδώ και έναν αιώνα λυμαίνεται την πατρίδα μας. Θα αποκαλυφθεί αυτό, το οποίο μέχρι τώρα γνώριζαν μόνον οι ίδιοι .Θα αποκαλυφθεί πως είναι μια συμμορία, γιατί αυτή είναι η αλήθεια που την αφορά.
Αυτό ακριβώς είναι η δήθεν βενιζελική "παράταξη". Στην κυριολεξία είναι μια πολιτική "εταιρεία", η οποία μπορεί να διαχειρίζεται κοινωνικά συμφέροντα .Μια "εταιρεία", την οποία την ίδρυσε ο Βενιζέλος και συνεχώς επαναλαμβάνει την ίδια τακτική .Μια "εταιρεία" έμπειρη στο να εκμεταλλεύεται κοινωνικές "τριβές" ."Τριβές" της εξουσίας με κοινωνικές ομάδες ή "τριβές" μεταξύ κοινωνικών ομάδων. Αυτές τις "τριβές" αναλαμβάνει "εργολαβικά" να διαχειριστεί υπέρ των συμφερόντων αυτών που την πληρώνουν. Έτσι επιβιώνει. Έχει εξειδικευτεί ν' αντιπροσωπεύει συλλογικά συμφέροντα .Έμπειρη να "καβαλάει" κοινωνικά "κύματα". Έτσι εμφανίστηκαν οι βενιζελικοί στην πολιτική σκηνή και αυτό "πουλάνε" ακόμα και σήμερα.
Ξεκίνησαν πρώτα σαν "αντιπρόσωποι" των Κρητικών, μετά μετακινήθηκαν σε "αντιπροσώπους" και των προσφύγων της Καταστροφής και κατόπιν "εργολάβοι" για τον κάθε ενδιαφερόμενο. Από εκεί και πέρα άρχισαν τα μεγάλα "κόλπα". Θέλησαν και κατάφεραν να γίνουν μεταπολεμικά οι άνθρωποι των ΗΠΑ στην Ελλάδα .Οι "αντιπρόσωποί" τους στην Ελλάδα .Οι "εργολάβοι" του ιμπεριαλισμού τους .Οι "μεταπράτες" του αμερικανισμού στην Ελλάδα .Οι άνθρωποι που θα κυβερνούσαν μεταπολεμικά την Ελλάδα για "λογαριασμό" των ΗΠΑ. Όλα αυτά με τον δικό τους παραδοσιακό τρόπο .Με τον τρόπο που τους έκανε γνωστούς.
Πρώτα έγιναν οι "αντιπρόσωποι" αντιδεξιών κι αριστερών, καταλαμβάνοντας τον έναν πόλο του δικομματισμού. Στη συνέχεια -και πάλι με τη βοήθεια των ΗΠΑ- κατέλαβαν μέσω του Μητσοτάκη και τον άλλο "πόλο". Ο βενιζελικός Παπανδρέου ανέλαβε την εξουσία του ενός "πόλου", ως "αντιπρόσωπος" των αντιδεξιών κι αριστερών της χώρας και ο "συνάδελφός" του βενιζελικός Μητσοτάκης ανέλαβε "αντιπρόσωπος" των αντιπαπανδρεϊκών και δεξιών .Μιλάμε για επίτευγμα .Η "εταιρεία" είχε πιάσει όλα τα πόστα. Πολεμούσαν μόνοι τους τις "σκιές" τους και είχαν κι οπαδούς. Αυτό είναι το "ταλέντο" και η δύναμή της. Μπορεί κι "απλώνεται" παντού και "καταπίνει" τα πάντα. Αλληλοβοηθιούνται και κάμπτουν κάθε αντίσταση. Δεν μπορεί να τους συναγωνιστεί κανένας. Πάντα έχουν έναν "ανώτερο" λόγο γι' αυτό που κάνουν .Έναν "πατριωτικό" ή "αντιστασιακό" ή "σωτήριο" λόγο, τον οποίο δεν τον έχουν οι "ταπεινοί" αντίπαλοί τους.
Αυτή η συμμορία είχε απλώσει τα "πλοκάμια" της στο σύνολο της επικράτειας. Στην κυριολεξία την έχουν "αλυσοδέσει". Άνθρωποί της ελέγχουν, για παράδειγμα, και τη συμπρωτεύουσα. Οι κορυφαίοι οικονομικοπολιτικοί παράγοντες της Θεσσαλονίκης είναι μέλη αυτής της "συμμορίας" .Άνθρωποι, τους οποίους πάντα τους "διακρίνεις" από τον εμφανή βενιζελισμό τους .Από τη μεγάλη τους επιτυχία να συνδυάζουν τον τερπνόν μετά του ωφελίμου .Απλά πράγματα. Όταν η "αντίσταση" και ο αγώνας" αντί να προσθέτουν μώλωπες, τραυματισμούς ή ακρωτηριασμούς προσθέτουν καταθέσεις, επιδοτήσεις και οικόπεδα, ο "ήρωας" πάντα είναι βενιζελικός.
Αυτοί είναι πάντα "ευαίσθητοι", "πατριώτες", "δημοκράτες" .αλλά και πλούσιοι. Καθαροί καπιταλιστές, αλλά και με "καβατζωμένο" πάντα ένα κρατικό "βυζί". Ο Βελλίδης, για παράδειγμα, ήταν ένας γνήσιος βενιζελικός. Όλη του τη ζωή την έζησε με "κεφάλαιό" του τη φιλία με τον Βενιζέλο .και δεν έχασε .Η καθαρή απόδειξη πως ο "πατριωτισμός" και η "δημοκρατικότητα" μπορεί ν' αποδώσει "χρυσάφι" .Ένας μικρός Λαμπράκης της Θεσσαλονίκης. Ελέω Βενιζέλου -και άρα κράτους- εκδότης. Ο πρώτος "δημοκράτης" της πόλης με την πρώτη Ρολς-Ρόυς της πόλης ."Πληρώνει" καλά η δημοκρατία ."Πληρώνει" ακόμα και σε "είδος", εφόσον, αν είσαι κολλητός της -και όχι ένας κοινός θνητός-, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις ατιμώρητα. Γι' αυτούς τους "αγωνιστές" δεν λειτουργεί ο νόμος. Όπως έγινε και με την περίπτωση της εγγονής του Βελλίδη .Της Θεσσαλονικιάς κολλητής των Βαρδινογιάννηδων .Της Θεσσαλονικιάς, που με σαμπάνιες "γκρέμισε" μια έτοιμη εκδοτική αυτοκρατορία.
Ο διάδοχος του Βελλίδη στην "καμαρίλα" της Θεσσαλονίκης και επίσης κορυφαίος του βενιζελισμού είναι ο Μπακατσέλος. "Παλατιανός" δεξιός, που όμως είναι πεθερός του χοντρού Βαγγέλη, ο οποίος με τις δικές του "πλάτες" διεκδίκησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ των "παρακατιανών". Κολλητός, φίλος και χρηματοδότης του "παλατιανού" Μητσοτάκη, αλλά και συνέταιρος στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης του "παρακατιανού" Λαμπράκη, Συνέταιρος μέχρι και με τον Μπόμπολα στον Αγγελιοφόρο. Μιλάμε για κορυφαίο παράγοντα της "παλατιανής" ΝΔ. Μιλάμε για τον πεθερό του "παρακατιανού" υπουργού, ο οποίος έδωσε τα τηλεοπτικά κανάλια στους εργολάβους. Μιλάμε για τον "παλατιανό" πεθερό του υπουργού, ο οποίος εξασφάλισε την ατιμωρησία των "παρακατιανών" υπουργών σε περίπτωση που αυτοί "βοηθούσαν" τους διαπλεκόμενους βενιζελικούς να συνδυάζουν την "ευαισθησία" με τον πλούτο.
Στο ίδιο κύκλωμα και ο Μπουτάρης .Το κακογερασμένο ραμολί με το διαμαντένιο σκουλαρίκι και το ζαρωμένο τατουάζ. Πώς το καταλάβαμε ότι ανήκει στο ίδιο κύκλωμα; Με βάση τη λογική και πάλι. Ήταν ο "παρακατιανός" υποψήφιος για τη Δημαρχία της Θεσσαλονίκης, τον οποίο υποστήριξε η κόρη του Μητσοτάκη. Μόνον όσοι ανήκουν στους βενιζελικούς παίρνουν υποστήριξη από το απέναντι "στρατόπεδο" .Διαχύσεις, αναγνωρίσεις και μεγαλοψυχίες μόνο μεταξύ τους υπάρχουν. Τι άλλο καλύτερο μπορεί να υπάρξει ως απόδειξη για το ποιόν του;
Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα απλά "συνάδουν". Ο "δημαρχεύων" της Θεσσαλονίκης θέλει να κάνει προσκύνημα το σπίτι του "κολλητού" τού Βενιζέλου .του Κεμάλ Ατατούρκ. Θέλει να φέρει εκατοντάδες χιλιάδες "τουρίστες" από το Ισραήλ. Θέλει να κάνει την πόλη "διεθνή", γιατί δεν του αρέσει "εθνική" .άσχετα αν είναι τέτοια. Θέλει να γίνει δήμαρχος μιας πόλης με "China Town" .άσχετα αν αυτή δεν έχει "Κινέζους" .Αναγκαστικά "διεθνής", επειδή έτσι τη "βλέπει" ο μεθυσμένος .Ο Μπουτάρης, ο οποίος στην κυριολεξία έγινε δήμαρχος εξαιτίας του κενού του νόμου .Ο Μπουτάρης, ο οποίος "άρχει" μιας πόλης με τις ψήφους εκείνες, οι οποίες δεν αρκούν για να γίνει κανείς ούτε καν δημοτικός σύμβουλος Τριανδρίας.
Όλοι αυτοί είναι ένα "κύκλωμα", που ελέγχει τα πάντα στη Θεσσαλονίκη. Ακόμα κι αυτά τα οποία φαντάζουν όχι απλά διαφορετικά, αλλά εχθρικά μεταξύ τους. Τι σχέση μπορεί να έχουν τα "σαλόνια" της πόλης με τα "αλώνια" της; Η "ελίτ" με τον "Μπίθουλα"; Το Μέγαρο με τον ΠΑΟΚ; Το Πανόραμα με τις Συκιές; Το Κολέγιο Ανατόλια με τις αλάνες της Τούμπας; .Ό,τι σχέση έχει ο Μπακατσέλος με τον Ψωμιάδη .Φαινομενικά καμία, αλλά πρακτικά ταυτίζονται, εφόσον είναι μέλη της ίδιας συμμορίας .Το παρακράτος, που ελέγχει τη Θεσσαλονίκη σε όλο της το "βάθος". Παράσταση δίνουν όταν παριστάνουν πως ανήκουν σε δύο διαφορετικούς "κόσμους", οι οποίοι συχνά-πυκνά συγκρούονται. Τόσο ο hi-class Μπακατσέλος όσο και ο bass-class Ψωμιάδης του ίδιου Μητσοτάκη "κολλητοί" είναι.
Αυτοί "βραχυκυκλώνουν" τα πάντα και παραδίδουν τη Θεσσαλονίκη στη "συμμορία". Γι' αυτόν τον λόγο η Θεσσαλονίκη βγάζει μόνον διαμερισματούχες θεούσες και προικοθήρες θεούσους και είναι περήφανη μόνον για τις μπουγάτσες της και τον χαλβά της .Όλους τους άλλους τους τρώει το "σκοτάδι". Ό,τι άξιο και ικανό έχει η πόλη, "θάβεται" ζωντανό, για να επιβιώσουν κάτι χοντροί "σώγαμπροι" και κάτι γραφικοί τύποι σαν τον Ψωμιάδη και τον Μπουτάρη .Τα γραφικά "γκαρντάσια", που κοροϊδεύουν την κοινωνία. Γελάει ο κόσμος μ'  αυτά που συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη. Γελάει με τη δεύτερη πόλη της χώρας, που ως μοναδική της "φίρμα" έχει τον "Ζορό". Αυτό κατάφερε η συμμορία στη Θεσσαλονίκη. Την "ισοπέδωσαν", για να μπορούν με αυτόν τον τρόπο να ελέγχουν απόλυτα τη Μακεδονία. "Ευνουχίζουν" απόλυτα τη Μακεδονία, για να μπορεί να κάνει ανέφελη καριέρα και χωρίς ανταγωνισμό ο καμπουρόχοντρος Βαγγέλας.
Ο αναγνώστης αρχίζει κι αντιλαμβάνεται μερικά πράγματα γι' αυτήν τη συμμορία. Γι' αυτόν τον λόγο οι πραγματικοί βενιζελικοί ήταν πάντα μια ολιγομελής κλίκα ανθρώπων, που πάντα έκαναν τις δουλειές τους μέσα στους διαδρόμους μυστικών υπηρεσιών και πρεσβειών .Οι πραγματικοί βενιζελικοί, οι οποίοι τα "κονομούσαν" και κυκλοφορούσαν με Ρολς-Ρόυς και όχι οι απλοί οπαδοί, οι οποίοι νομίζουν πως είναι βενιζελικοί, επειδή απλά τους "υποστήριζαν" .Αυτοί, οι οποίοι απλά χειροκροτούσαν και μετά πήγαιναν για ύπνο πεινασμένοι. Αυτοί οι πραγματικοί βενιζελικοί πάντα είχαν τις "πλάτες" των ξένων χορηγών, όταν έπαιζαν προδοτικά παιχνίδια για τους Έλληνες.
Αυτός είναι κι ο λόγος που έχουν και κάποιες πολύ συγκεκριμένες και ιδιόμορφες συνήθειες. Από τον ίδιο τον Βενιζέλο -ο οποίος, όταν δεν είχε κρατική εξουσία, πάντα την "κοπανούσε" από την Ελλάδα, για ν' απολαύσει την ασφαλή "αγκαλιά" των "αφεντικών" του- μέχρι τους επιγόνους του, την ίδια φοβική συμπεριφορά βλέπουμε. Σχεδόν πάντα στο σύνολό τους ήταν με τα διαβατήρια στις τσέπες έτοιμοι να την "κάνουν". Ολόκληρη παράδοση "δραπετεύσεων" έχουν δημιουργήσει. Έτοιμο σκάφος έχει ανά πάσα στιγμή ο Μητσοτάκης κάπου στη Γλυφάδα. Φουλ στα καύσιμα και στις προμήθειες, για να την "κάνει", αν χρειαστεί. Μέχρι να συμβεί αυτό -όχι μόνον ο ίδιος, αλλά και όλοι οι όμοιοί του- ζουν με τα κουμπούρια .Ακόμα και σήμερα. Οι μοναδικοί πολιτικοί παράγοντες στην ελληνική πολιτική ιστορία, που έχουν μόνιμα αυτήν την ανάγκη.
Να σημειώσουμε ότι οι βενιζελικοί είναι από τους κύριους υπεύθυνους της ένοπλης βίας, που σημάδεψε την νεότερη πολιτική μας ιστορία. Ακόμα και σήμερα αυτοί είναι υπεύθυνοι για τη διαιώνιση "εστιών" ένοπλης βίας τύπου Ζωνιανών. Πουθενά στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτό το φαινόμενο και καμία άλλη πολιτική ομάδα δεν έχει αυτήν τη "φιλική" συμπεριφορά απέναντι σ' αυτό. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Αυτό το κάνουν για πολιτική χρήση. Γιατί; Γιατί γνωρίζουν πως η ολιγομελής "κλίκα" τους κινδυνεύει από γενικευμένες πολεμικές εναντίον της. Μέσω αυτών των ένοπλων "εστιών" στέλνουν "μηνύματα" προς πάσα κατεύθυνση και προς κάθε ενδιαφερόμενο. "Μηνύματα" του τύπου: "μην πειράζεις τον Μητσοτάκη, τον Βαρδινογιάννη, τον Λαμπράκη, τον τάδε ή τον δείνα, γιατί θα μας έχεις πίσω σου" ."Μην πειράζεις κανέναν από αυτούς, γιατί θα έχεις την τύχη του Ίωνα Δραγούμη" .Μιλάμε για πραγματική συμμορία .Μιλάμε για πολιτική μαφία.
Αυτά τα "μηνύματα" έχουν αποδέκτες κυρίως στην ενδοχώρα και βεβαίως στην Πρωτεύουσα .Σε περιοχές, οι οποίες δεν έχουν μεγάλη εξοικείωση με την οπλοφορία και ως εκ τούτου την αντιμετωπίζουν με ενδοιασμούς και βεβαίως με φόβο. Στην έμπειρη Κρήτη τέτοια μηνύματα έτσι κι αλλιώς δεν "περνάνε". Οι Κρητικοί, όπως έχει αποδειχθεί μέσα στον χρόνο, τους είχαν και τους έχουν "γραμμένους" στα "ευαίσθητά" τους. Η περήφανη και γενναία Κρήτη δεν είναι δυνατόν να "σκιάζεται" από το "κατακάθι της". Οι Κρητικοί του μέγα Καζαντζάκη και όχι του χαφιέ του Βενιζέλου.
Να προσθέσουμε και κάτι άλλο σ' αυτό το σημείο. Υπάρχει μια τεχνητά καλλιεργημένη παρανόηση πάνω σε δύο διαφορετικές έννοιες. Την έννοια της "οπλοκατοχής" και της "οπλοφορίας". Είναι άλλο πράγμα η "οπλοφορία" και άλλο πράγμα η "οπλοκατοχή". Η "οπλοφορία" είναι προϊόν δειλίας, ενώ η "οπλοκατοχή" μπορεί να συνδέεται και με την έννοια της ανάγκης. Η ιστορία μάς αποδεικνύει πως οι δειλοί οπλοφορούνε και όχι οι γενναίοι. Οι Κρητικοί είναι γενναίοι άνθρωποι, αλλά είναι υπέρ της "οπλοκατοχής" .Όχι υπέρ της "οπλοφορίας".
Αυτό οφείλεται στην παράδοσή τους .Στην παράδοση, που έχουν δημιουργήσει, εξαιτίας μιας άσχημης συλλογικής εμπειρίας του παρελθόντος .Στην παράδοση, που έχουν δημιουργήσει, προκειμένου να μην βρεθούν ποτέ ξανά στην άσχημη θέση, στην οποία βρέθηκαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, να πολεμούν εισβολείς με τα δικράνια. "Οπλοκατοχή" όμως σημαίνει να έχεις όπλα και να τα έχεις κρυμμένα για τη δύσκολη ώρα. Δεν σημαίνει "οπλοφορία", για να γυρνάς στις καφετέριες και να "πουλάς" τσαμπουκάδες. Να είσαι μια "μισοριξιά" και να παίρνεις "πόντους" από το "45άρι". Αυτά τα κάνουν άλλοι. Αυτοί, οι οποίοι τα κάνουν αυτά στην Κρήτη, στην πλειοψηφία τους είναι βενιζελικοί, που με "μπαλωθιές" στέλνουν "μηνύματα".
Αυτοί είναι ο "στρατός" της βενιζελικής "εταιρείας" .Ιδιωτικός "στρατός", ο οποίος έχει ως στόχο την πρόκληση εκφοβιστικών εντυπώσεων. Αυτούς "ενθαρρύνουν" διαρκώς οι "Αθηναίοι" βενιζελικοί και τους "παραμυθιάζουν" με τα ψέματα περί μαγκιάς, περηφάνιας κλπ.. Αυτούς προστατεύουν από τον νόμο, για να εξασφαλίζουν τη χρηματοδότηση που απαιτεί ένας ετοιμοπόλεμος "στρατός" .Έναν "στρατό", τον οποίο του επιτρέπουν να αυτοχρηματοδοτείται από την παρανομία και τα ναρκωτικά. Αυτό οφείλεται καθαρά στην επίγνωση των προδοτικών τους πράξεων και στην ταυτόχρονη έλλειψη πραγματικής δημοφιλίας.
Στις λίγες φορές που οι βενιζελικοί απέκτησαν κάποια γενική λαϊκή συμπάθεια, συνέβη όταν απλά κατάφεραν και την "έκλεψαν". Όταν τα ιδιωτικά τους συμφέροντα, για λόγους καθαρά τύχης, συνέπλεαν με αυτά των "πελατών" τους. "Έκλεψαν" οι πρώτοι βενιζελικοί τη "συμπάθεια" των Κρητικών, εξαιτίας της Ένωσης με την Ελλάδα και στη συνέχεια "έκλεψαν" τη "συμπάθεια" των προσφύγων, τους οποίους οι ίδιοι δημιούργησαν και γνώριζαν πως τους είχαν ανάγκη. "Έκλεψαν" τη "συμπάθεια" αριστερών, παριστάνοντας τους ηγέτες της δημοκρατικής παράταξης, τη στιγμή που τόσο ο Βενιζέλος όσο και ο Παπανδρέου ήταν οι εμπνευστές και νομοθέτες όλων των νόμων, οι οποίοι οδήγησαν στους διωγμούς που βασάνισαν την Αριστερά. "Έκλεψαν" τη συμπάθεια των δεξιών, τη στιγμή που ο αντιδεξιός Μητσοτάκης τούς υποσχόταν να ταπεινώσει τον Παπανδρέου.
Έτσι λειτουργούσαν πάντα οι "μάναντζερ" της πολιτικής, οι οποίοι μπορούσαν να "μεταγραφούν" σε όλες τις "ομάδες". Μπορούν να διαχειριστούν επ' αμοιβή τα συμφέροντα "άλλων". Να "σκορπιστούν" και να εμφανίζονται οι φίλοι και οι σύντροφοι σαν "εχθροί" σε μια "παράσταση" σύγκρουσης. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τους μάνατζερ, οι οποίοι μπορεί να είναι φυσικά αδέρφια, αλλά να "συγκρούονται" δήθεν για τα συμφέροντα ανταγωνιστικών εταιρειών. Αυτή η "τεχνογνωσία" είναι η απόλυτη γνώση τους. Αυτή η τεχνογνωσία ανήκει στο DNA της εταιρείας τους .Ανήκει στο DNA των ιδρυτών και θεμελιωτών της.
Φυσικό είναι αυτό, εφόσον είναι "εταιρεία", η οποία έχει δημιουργηθεί από προικοθήρες .Από "σώγαμπρους" .Από "κούκους", οι οποίοι μπαίνουν σε ξένες φωλιές και αποβάλλουν τους νόμιμους κληρονόμους. Προικοθήρες "σώγαμπροι" ήταν όλοι οι επιφανείς βενιζελικοί. Έμπειροι στο να "επαγγέλλονται" τα συμφέροντα των άλλων και να βάζουν και "προμήθεια" στη δική τους τσέπη. Από τον Βενιζέλο και τον Μπενάκη μέχρι τον Μητσοτάκη, αλλά και τον Βαγγέλη τον χοντρό, ήταν όλοι τους προικοθήρες .Ο έρωτας ήταν πάντα "ανοιχτομάτης" για τους βενιζελικούς .Επαγγελματίες στο να διεκδικούν πλούσιες "νύφες" .Πλούσιες πολιτικές "νύφες" για την εταιρεία τους, αλλά και πλούσιες νύφες για την πάρτη τους. Πιθανότατα το Κολέγιο το έχτισαν με πρώτο στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά τους να βρουν πλούσιες νύφες από "καλές" συναναστροφές και κατόπιν να τους προέκυψαν τα μεγάλα "παιχνίδια" .Να μην πάθουν οι ίδιοι αυτά, τα οποία κάνουν στους άλλους.
Με τη νοοτροπία του "ανερχόμενου" φτωχομπινέ, του καχύποπτου, του άρπαγα και του κομπλεξικού, έχτισαν μια "εταιρεία" σαν τα "μούτρα" τους. Φτωχομπινέδες, ακόμα κι όταν είχαν εκατομμύρια, εφόσον πάντα εκπαιδεύονταν στο Κολέγιο σαν λιγούρια, που αναζητούσαν μεγάλη προίκα. Φυσικό λοιπόν ήταν να παραμείνουν μια κλειστή συμμορία κάποιων πολύ συγκεκριμένων προσώπων. Κλειστή, γιατί, όσο πιο πολύ άνοιγε, τόσο περιορίζονταν τα κέρδη τους .και αυτοί ήταν πάντα άπληστοι. Κλειστή, που "άνοιγε" μόνον για να τα απαραίτητα και μόνον για ν' αυξήσει τα κέρδη και όχι τα μερίδια .Μόνον για να επεκτείνει το "δίκτυο" της στη χώρα και βέβαια να "εκμεταλλευτεί" τα "κύματα" που είχε κατά καιρούς "καβαλήσει". Όποιοι μπορούσαν να τους είναι χρήσιμοι, έμπαιναν στη συμμορία .Μακεδόνες, Ηπειρώτες. Θεσσαλοί, Πελοποννήσιοι κλπ..
Κυρίως όμως "παίζουν" με ειδικές ομάδες ανθρώπων, οι οποίοι έχουν ανάγκη την εξουσία και βεβαίως ενδιαφέρουν τους Αμερικανούς. Μέλη της είναι προσφυγικής καταγωγής Έλληνες, αλλά και "μειονοτικοί" της Θράκης ή της Μακεδονίας -και όπου αλλού μπορεί να υπάρχουν τέτοιοι-. Σε γενικές γραμμές όμως δεν έχουν συμπάθειες. Όλα είναι μέσα στη λογική του δούνε και λαβείν .Μέσα στη λογική της συναλλαγής. Ούτε καν στην Κρήτη, που υποτίθεται ήταν η πατρίδα του Βενιζέλου, δεν ήταν ποτέ αγαπητοί. Απόδειξη αυτού του γεγονότος ήταν τα εκλογικά αποτελέσματα, τα οποία εμφάνιζαν κάθε φορά που "τολμούσαν" να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.
.Δυνάμεις, οι οποίες δεν υπήρχαν ποτέ συγκεντρωμένες, αν σκεφτεί κανείς πως ήταν "λαθρεπιβάτες". Δεν μπορεί για παράδειγμα ο βενιζελικός Παπανδρέου να βοηθήσει -ακόμα κι αν το θέλει- τη βενιζελική Ντόρα με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, το οποίο διαχειρίζεται. Δεν έχει νόημα να το κάνει, όταν "απέναντί" της στέκεται ο επίσης βενιζελικός Σαμαράς. Δύναμη, υπό την έννοια τη συμβατική, υπάρχει μόνον αυτή που διαχειρίζεται ο Μητσοτάκης ως συγγενής και κληρονόμος του Βενιζέλου στην Κρήτη. Αυτή όμως η δύναμη είναι απειροελάχιστη και όσες φορές έχει γίνει χρήση της, έχει γίνει για λόγους επιβίωσης και ως τελευταίο "χαρτί" του κληρονόμου.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει το "κολοσσιαίο" ποσοστό του 1,09% που πήρε ο Μητσοτάκης, όταν δοκίμασε να "κατέβει" στις εκλογές ως αρχηγός των Νεοφιλευθέρων και φυσικός συγγενής και διάδοχος του Βενιζέλου; Αυτές περίπου είναι οι αμιγώς βενιζελικές δυνάμεις πανελληνίως .Δυνάμεις, οι οποίες ακόμα και στην Κρήτη καταγράφηκαν ελλιπείς στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές. Όλα τα άλλα είναι "κατασκευάσματα" προπαγάνδας. Παντού "τρυπώνουν" ως φιλοξενούμενοι και "σώγαμπροι" και στη συνέχεια με τις πλάτες της αμερικανικής πρεσβείας κατορθώνουν και τους ελέγχουν όλους .Παντού "φιλοξενούμενοι" .Περιπλανώμενοι "Ιουδαίοι" .Πάνε όπου βολεύει το σύστημα με συστατικές "επιστολές" του συστήματος. Μόνο το Αμερικανικό Κολέγιο τούς ανήκει ολοκληρωτικά και από εκεί κάνουν όλο το παιχνίδι.
Για να καταφέρει κάποιος και να μετρήσει το πόση είναι η δύναμή τους, θα πρέπει οι ίδιοι να κάνουν λάθος κίνηση. Διαφορετικά δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα. Το τραγικό γι' αυτούς είναι ότι τέτοια λάθη έκαναν πρόσφατα πολλά και καθοριστικά. Έκαναν τα χειρότερα λάθη στη χειρότερη χρονική στιγμή που θα μπορούσαν να τα κάνουν .Τώρα, που είναι "εκτεθειμένοι" και είναι θέμα επιβίωσης γι' αυτούς να "κρύβονται" .Τώρα, που καταρρέουν όχι μόνον οι ίδιοι ως πρόσωπα, αλλά και τα "κλεμμένα" κόμματα του δικομματισμού. Ήταν λάθος της Ντόρας που μετά την ήττα της από τον όμοιό της Σαμαρά πήγε και "ίδρυσε" νέο κόμμα. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Αποκάλυψε τη δύναμη του μητσοτακισμού στη χειρότερη φάση της πορείας του. Αυτή, που δήθεν αντιπροσώπευε το 40% της Νέας Δημοκρατίας, αποδείχθηκε πως δεν αντιπροσωπεύει τίποτε. 1,5% της δίνουν οι "γενναιόδωροι" δημοσκόποι του πατέρα της. Παραπάνω δεν μπορούν να της δώσουν, γιατί κινδυνεύουν να εξευτελιστούν.
Το ανάλογο λάθος έκαναν και στην περίπτωση των περιφερειακών εκλογών της Κρήτης .Εκεί κι αν έκαναν εσφαλμένη εκτίμηση. Εκεί τους έπιασε ένας "αυτοκτονικός ιδεασμός" και πήγαν κι έβγαλαν μόνοι τους τα "μάτια" τους. Δεν άφησαν τους μονομάχους του δικομματισμού να παίξουν το παιχνίδι τους και αυτοί να εμφανίζονται σαν οι κυρίαρχοι, επειδή τους ανήκουν αυτοί οι "μονομάχοι" .Οι αφ' υψηλού ελέγχοντες τα πάντα, που από δημοκρατική "ευαισθησία" αφήνουν τα "παιδιά" τους να επιλέξουν ελεύθερα μια από τις δύο οικογενειακές τους "επιχειρήσεις". Κατέβηκαν ανεξάρτητοι στην Κρήτη και συγκρούστηκαν μ' αυτούς τους "μονομάχους". Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό γι' αυτούς. Αποκαλύφθηκε η παντελής αδυναμία τους και στην Κρήτη .Την Κρήτη, την οποία στην κυριολεξία την εμφάνιζαν επί δεκαετίες περίπου σαν ιδιοκτησία τους.
Αυτό ήταν το σφάλμα της συμμετοχής τους. Μέχρι τώρα κανένας δεν μπορούσε να τους αμφισβητήσει, γιατί το σύστημά τους ήταν "θωρακισμένο". Όταν εμφανίζεις κάθε φορά τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ σαν δικά σου ποσοστά, δύσκολα κάποιος θα βρει την αλήθεια. Αρκούσε όμως η ανεξάρτητη συμμετοχή τους στις εκλογές, για ν' αποδειχθεί το τραγικό ποσοστό τους .Το αστείο ποσοστό, το οποίο συναγωνίζεται με αυτό της Αλέκας σε μια αντικομμουνιστική Κρήτη. Με απειλές, παρακάλια, εξαγορές, κουμπαριές, υποσχέσεις κλπ. δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν ούτε καν ένα αξιοπρεπές 20%, συμπεριλαμβανομένων και των άσχετων και των αφελών, οι οποίοι νόμιζαν ότι ακόμα και σ' αυτήν τη περίπτωση ψηφίζουν ΝΔ, όντας σίγουροι για την "επιστροφή" της Ντόρας στο κόμμα. Όλη η βενιζελική κλίκα από τον Μητσοτάκη και τους Βαρδινογιάννηδες μέχρι τον Μαρκογιαννάκη και τον Αυγενάκη δεν μπόρεσε να διεκδικήσει ούτε καν την τιμητική δεύτερη θέση.
Γιατί αναφερόμαστε τόσο πολύ στη δύναμή τους στην Κρήτη; Γιατί εκεί βρίσκεται το μυστικό της "άμυνάς" τους. Γιατί απλούστατα έχουν μάθει να τη χρησιμοποιούν στο παιχνίδι τους. Αυτό είναι φυσικό, εφόσον, ως ολιγομελής συμμορία, που κλέβει και προδίδει ασύστολα, έχουν ανάγκη τη συλλογική άμυνα. Αυτήν τη συλλογική άμυνα τούς την εξασφαλίζει η χρήση της ιδιαίτερης πατρίδας τού ιδρυτή της συμμορίας. Γι' αυτόν τον λόγο έχουν επιλέξει να της προσδίδουν μια μόνιμη "κρητική" εικόνα. Αυτό είναι εκ του πονηρού. Παρ' όλη δηλαδή την πολυσυλλεκτικότητά της σ' ό,τι αφορά την καταγωγή των μελών της, επιλέγουν να διατηρούν σ' αυτήν, για λόγους άμυνας, μια "εκκωφαντική" και σχεδόν γραφική "κρητική" εικόνα.
.Απλά πράγματα. Αν εντοπίσεις τη συνεκτική "ουσία" αυτής της συμμορίας, ξεκινάει πόλεμος μ' αυτήν. Σε μια τέτοια περίπτωση υποχωρούν οι πάντες και βγαίνουν "μπροστά" τα μέλη της από την Κρήτη .Οι συγγενείς και οι φίλοι του ιδρυτή. Πάντα, όταν κάποιος απειλήσει τη συμμορία, βγαίνουν τα κρητικής καταγωγής μέλη να κάνουν "άμυνα". Ακόμα και τον Κιλτίδη ν' αμφισβητήσεις, από τα Χανιά θα "πυροβοληθείς" .Από αυτούς, οι οποίοι δήθεν παίρνουν "προσωπικά" το θέμα του Βενιζέλου και του βενιζελισμού γενικότερα. Όλοι αυτοί έχουν μια μόνιμη συμπεριφορά. Όταν προοδεύουν, το κάνουν επειδή είναι "ευφυή" άτομα. Όταν τους πολεμάει κάποιος, φοράνε τη "στολή" του αδικημένου Κρητικού. Μόνον αυτοί το κάνουν αυτό, γιατί έχουν εκπαιδευτεί να το κάνουν. Κανένας άλλος Έλληνας δεν ακολουθεί παρόμοια τακτική.
Όλοι οι Έλληνες είναι μόνοι τους όταν "παλεύουν" και μόνον οι βενιζελικοί είναι με παρέα .Οι βενιζελικοί, με τους Κρητικούς επικεφαλής. Μπροστά οι Κρητικοί βενιζελικοί ως "προσβεβλημένοι" και συγγενείς του ιδρυτή και από πίσω όλοι οι υπόλοιποι ως υποστηρικτική δύναμη. Γι' αυτό είναι πολύτιμοι κι αναντικατάστατοι για τον βενιζελισμό. Γι' αυτό και δεν τους "προσπερνά" κανένας .ακόμα κι όταν μπορεί. Ακόμα και ο Ανδρέας στην παντοδυναμία του δεν μπορούσε να αγνοήσει ή να "προσπεράσει" τον Μητσοτάκη. Γιατί; Γιατί όλοι οι βενιζελικοί από αυτούς περιμένουν, για να βγει η "άμυνα" .Η συλλογική άμυνα. Κανένας Παπανδρέου δεν μπορεί ν' αφήσει ως υπονοούμενο πως, όταν τον χτυπάς ως πρόσωπο, χτυπάς την Πελοπόννησο. Κανένας Μπακατσέλος δεν μπορεί ν' αφήσει ως υπονοούμενο πως, όταν τον χτυπάς ως πρόσωπο, χτυπάς τη Μακεδονία. Κανένας Σουφλιάς δεν μπορεί ν' αφήσει ως υπονοούμενο πως, όταν τον χτυπάς ως πρόσωπο, χτυπάς τη Θεσσαλία. Αυτό το κάνουν μόνον οι βενιζελικοί της Κρήτης .και έχουν μάθει να το κάνουν τέλεια.
Όταν σε νικούν, το κάνουν, επειδή είναι ευφυείς Μητσοτάκηδες, Βαρδινογιάννηδες ή Κεφαλογιάννηδες. Αν όμως τους αμφισβητήσεις, αμφισβητείς την Κρήτη και τους Κρητικούς. Αν τους κατηγορήσεις, κατηγορείς την Κρήτη και τους Κρητικούς. Αν τους απειλείς με ήττα, προσβάλεις την Κρήτη και τους Κρητικούς .Όλοι πλούσιοι και πετυχημένοι εκαλιώτες, ψυχικιώτες και  γλυφαδιώτες .και .μόλις απειληθούν, θυμούνται πως κάποτε ήταν "φτωχόπαιδα" από την Κρήτη .Την Κρήτη, που πλέον τη γνωρίζουν ως τουρίστες, εφόσον την έχουν εγκαταλείψει έναν αιώνα πριν. Εξευτελίστηκε η Ντόρα στην πολιτική σκηνή και μας απείλησε με την ίδρυση κρητικού κόμματος. Αυτή, η οποία, από τότε που υπάρχει στη ζωή, συμμετέχει σε ένα αθηναϊκό καρτέλ της εξουσίας, το οποίο έχει ισοπεδώσει τα πάντα στην Ελλάδα, μόλις έχασε ένα πόστο, άρχισε τις απειλές του "χωρικού".
Η πρωτευουσιάνα θυμήθηκε πως είναι από "χωριό" και μας απείλησε με τους "συγχωριανούς" της ."Θα σας δείξω εγώ, που δεν με κάνατε αρχηγό" ."Εγώ, που -στις καλοκαιρινές διακοπές μου- έτρεχα ξυπόλητη στη Χαλέπα, θα κάνω κόμμα με έδρα το Ηράκλειο". Μέχρι τώρα μας έλεγε πως θα γινόταν η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός, επειδή ήταν έξυπνη και Αθηναία .Γνήσια Αθηναία, εφόσον διετέλεσε για κάποια χρόνια και "πρώτη" Αθηναία. Τώρα, που έχασε κάθε προοπτική να γίνει Πρωθυπουργός, έγινε αδικημένη Κρητικιά ."Ξέχασε" πως είναι Αθηναία. "Ξέχασε" πως είναι μάνα Καρπενησιώτη ."Ξέχασε" αυτά, τα οποία μέχρι τώρα τη συνέφεραν, γιατί εκεί παιζόταν το παιχνίδι της. Τώρα "θυμάται" άλλα. Αυτό είναι το κόλπο της βενιζελικής συμμορίας και σ' αυτό βοηθά η νησιωτική φύση της Κρήτης.
Αυτή η ιδιαιτερότητα της Κρήτης τούς επιτρέπει να τη χρησιμοποιούν, για να απειλούν τους υπόλοιπους Έλληνες με δήθεν εθνικούς διχασμούς ή εθνικούς διαμελισμούς .Το παιχνίδι, που ξεκίνησε ο Βενιζέλος. Αυτός, ο οποίος "έβαλε" την Κρήτη στην Ελλάδα και άφηνε πάντα ως υπονοούμενο ότι θα μπορούσε να την "ξαναβγάλει". Το μόνιμο "παιχνίδι" του Βενιζέλου, που, με μέσον την Κρήτη, εκβίαζε την εξουσία της Αθήνας και εξασφάλιζε για τον εαυτό του και την παρέα του την προνομιακή μεταχείριση, η οποία μας οδήγησε στη σημερινή αθλιότητα .Ο αυθαίρετος "ιδιοκτήτης" της Κρήτης, που, όταν ήθελε, τη χρησιμοποιούσε για τα "παιχνίδια" του ."Κάντε μου τα κέφια, γιατί θα το πω στους Κρητικούς και θα. (.ό,τι τον βόλευε εκείνη τη στιγμή)" .Ό,τι κάνει σήμερα η εγγονή του. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει κανένας Μακεδόνας με τη Μακεδονία ή Θεσσαλός με τη Θεσσαλία.
Αυτό το παιχνίδι του εκβιασμού πρέπει να τελειώσει και οι αρμόδιοι -για να το τελειώσουν- είναι οι ίδιοι οι Κρητικοί. Αυτοί θα πρέπει να "κόψουν" το παραμύθι της συμμορίας .Της πανελλήνιας συμμορίας, η οποία μονοπωλεί την εξουσία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και κατακλέβει τον ελληνικό λαό .Της συμμορίας, που, προκειμένου να μας εκβιάζει, παίζει "παιχνίδια" με τα εθνικά μας συμφέροντα όχι μόνον στην Κρήτη αλλά και στη Θράκη και τη Μακεδονία. Μόνον οι Κρητικοί μπορούν να τους απαγορεύσουν να εμπλέκουν την Κρήτη και τους Κρητικούς στα δικά τους ιδιωτικά παιχνίδια. Μόνον οι Κρητικοί μπορούν να το κάνουν αυτό καθαρά και ντόμπρα .όπως τους ταιριάζει. Πρέπει να το κάνουν, γιατί, για όσο διάστημα επιβιώνει η συμμορία, κινδυνεύουμε όλοι μας απ' αυτούς.
.Κινδυνεύουμε, γιατί αυτή η "εταιρεία" είναι που σήμερα μας έχει "πουλήσει" στους δανειστές μας. Αυτή είναι που έχει κάνει το "συμβόλαιο του θανάτου" της πατρίδας μας .Η εταιρεία του Κολεγίου Αθηνών. Συνέβη στην Ελλάδα ό,τι συνέβη σε πολλές επιχειρήσεις .Επιχειρήσεις, στις οποίες οι ιδιοκτήτες τους δεν έλεγξαν σωστά και εγκαίρως τους "διαχειριστές" τους και στο τέλος εκείνοι τούς "πούλησαν". Όταν δεν ελέγχεις τον διαχειριστή και στο τέλος αυτός φτάνει να έχει λεηλατήσει την εταιρεία, θα έχεις πρόβλημα. Θα την κάνει "προβληματική" και είναι θέμα χρόνου να σου υποδείξει πως είναι "μονόδρομος" η πώλησή της .Η πώλησή της σε ανθρώπους, τους οποίους επίσης δεν ελέγχεις και είναι δεδομένο πως θα τους έχουν δώσει τα ποσοστά τους.
Αυτό ακριβώς έγινε εις βάρος της Ελλάδας από τη συμμορία των "σώγαμπρων" .Από τη συμμορία του Βενιζέλου και του Μπενάκη. Έκαναν χρήση της εμπειρίας τους και μας οδηγούν σε νέα εθνική καταστροφή. Αυτοί, οι οποίοι μας οδήγησαν στη Μικρασιατική Καταστροφή και στη Χούντα, έρχονται τώρα να μας ισοπεδώσουν πλήρως. Οι "σώγαμπροι", που έφαγαν τις περιουσίες των "πεθερικών" τους, έκαναν το ίδιο με την πατρίδα μας. Κυβέρνησαν την Ελλάδα πρακτικά ανεξέλεγκτοι και την "έφαγαν" στην κυριολεξία .Τη λεηλάτησαν, την υπερχρέωσαν και τώρα την ξεπουλάνε .Την ξεπουλάνε εις βάρος του λαού της και άρα των ιδιοκτητών της και οι ίδιοι παίρνουν τις προμήθειές τους.
Από τα ίδια ομόλογα θα πληρωθούν καί οι τοκογλύφοι δανειστές μας καί οι τοκογλύφοι βενιζελικοί τραπεζίτες και διαπλεκόμενοι .Οι "ήρωες" όλων των εποχών .Οι "τζάμπα μάγκες" της ελληνικής ιστορίας και βέβαια της ελληνικής οικονομίας. Αυτοί είναι, που έχουν μεθοδεύσει τα πάντα εις βάρος μας. Κλέβουν δημόσια περιουσία οι ιμπεριαλιστές ως κράτη και κλέβουν τέτοια και οι βενιζελικοί ως ιδιώτες. Κλέβουν, για παράδειγμα, οι Γερμανοί τον ΟΤΕ και διεκδικούν οι Βαρδινογιάννηδες τη ΔΕΗ. Μας πίνει το "αίμα" η Goldman Sachs και το ίδιο κάνει και η Eurobank του Λάτση .Το τέλος μας φαίνεται προδιαγεγραμμένο. Αυτό, το οποίο μένει να δούμε, είναι, αν θα ολοκληρωθεί αυτή η "σφαγή" ή αν θα εμφανιστεί κάποιος "από μηχανής θεός" για να μας σώσει. 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β'


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου