1/4/11

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Η χώρα μας βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση στην πρόσφατη ιστορία της. Οι συνέπειες είναι ορατές σε όλους μας και προκαλούν έντονο προβληματισμό. Η στάση μας απέναντι σ΄αυτό το γεγονός θα καθορίσει το μέλλον του τόπου, το μέλλον της πατρίδας μας. Οφείλουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες, να ενεργοποιηθούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση και να βάλουμε τη χώρα μας σε μια τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας. Πρέπει να σκεφθούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας και να δράσουμε συμπληρωματικά προς τα όποια μέτρα λάβει η Πολιτεία.
Φίλες και φίλοι,
Μπορούμε να συμβάλλουμε προστατεύοντας θέσεις εργασίας, αποτρέποντας κλείσιμο καταστημάτων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλάζοντας μόνο μερικές από τις συνήθειες μας. Μπορούμε να κάνουμε πράξη, το σύνθημα «ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό ελληνικά!», γιατί έτσι στηρίζουμε την εγχώρια παραγωγή και τελικά τις θέσεις εργασίας.

Αναγνωρίζοντας ότι το εισόδημα των εργαζομένων έχει υποστεί καίριο πλήγμα από τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, πιστεύουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να μην κλείσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καταστήματα και να μην απολυθούν υπάλληλοι, εργάτες και τεχνίτες που εργάζονται σε διάφορους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.
Ας αλλάξουμε τις συνήθειές μας αγοράζοντας τα δικά μας προϊόντα.
Ας κάνουμε μόδα οτιδήποτε είναι ελληνικό. Μη ξεχνάμε, άλλωστε, ότι τις ξένες μάρκες τις ακριβοπληρώνουμε.
Ας αναδείξουμε τα ισχυρά μας σημεία. Έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούμε ν’ αξιοποιήσουμε. Ένα από αυτά είναι η ελληνική διατροφή, η οποία φημίζεται διεθνώς ως η πιο υγιεινή.
Ακολουθώντας την ελληνική διατροφή τρώμε υγιεινότερα και ταυτόχρονα στηρίζουμε τον Έλληνα παραγωγό, τον Έλληνα αγρότη, το ελληνικό εμπόριο.
Η Ελλάδα εντάσσεται στις ωραιότερες και πιο ενδιαφέρουσες τουριστικές χώρες.
Έχουμε τα ομορφότερα νησιά, τον πιο λαμπρό ήλιο και τις καθαρότερες θάλασσες. Έχουμε αμέτρητα μνημεία της αρχαιότητας και του Βυζαντίου όπως παλάτια, ναούς, κάστρα, πύργους και παραδοσιακούς οικισμούς, μνημεία της νεότερης ιστορίας αλλά και θρησκευτικά μνημεία όπως ιστορικές εκκλησίες και μονές. Η χώρα μας διαθέτει το καλύτερο κλίμα, αξιοζήλευτο για πολλούς, και εμείς οι Έλληνες, διαθέτουμε ως λαός σπάνια χαρακτηριστικά όπως, το φιλότιμο, το χαμόγελο και τη φιλοξενία. Γιατί ν’ αναζητούμε την τουριστική μας αναψυχή σε ξένες χώρες;
Καλούμε
όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να συμβάλουν ενεργά στις προσπάθειες για να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο και να βγούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Είναι συμφέρον μας, είναι καθήκον μας. Ας μην ξεχνάμε ότι στις δημοκρατίες υπεύθυνες δεν είναι μόνον οι Κυβερνήσεις, υπεύθυνοι είμαστε και όλοι εμείς, οι Πολίτες. Για την επιτυχία Εθνικών στόχων όπως είναι η στήριξη των εργαζόμενων και των αγροτών, η καταπολέμηση της ανεργίας, η στήριξη των επιχειρήσεων, η στήριξη της βιοτεχνίας και βιομηχανίας μας, η στήριξη της Ελληνικής Οικονομίας, πρέπει να εργαστούμε ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί.
Ζητούμε από όλα τα μέσα ενημέρωσης εφημερίδες και περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και όλους τους πολίτες να προβάλλουν σταθερά το σύνθημα: «Ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό ελληνικά»
Καλούμε κάθε υπεύθυνο φορέα, κάθε ευσυνείδητο πολίτη να προβάλλει στον κύκλο του, στον τομέα δράσης του το σύνθημά μας και να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να κάνουμε πιο αποτελεσματικό τον αγώνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου