15/10/10

Εις Ερινύες


Ω τις φοβερές και τρομερές Σεμνές Θεές θα υμνήσω, τις τρεις Αειπάρθενες κόρες της Γαίας και του Ουρανού που κατοικούν στον Άδη, στον τόπο των τιμωριών τον Τάρταρο.
Τις Θεές που τιμωρούν τους εγκληματίες και παραβάτες της φυσικής τάξης της ύλης και της ψυχής και του Κόσμου όλου. Αυτές που απεχθάνονται την διαστροφή, τα εγκλήματα κατά των Θεών και την ψευδορκία.
Ω Τισιφόνη Θεά της δίκαιης ανταπόδοσης που ερεθίζεις την επιδημική νόσο, Αληκτώ ακατάπαυστη που ερεθίζεις τον πόλεμο, ω Μέγαιρα που ερεθίζεις τον θάνατο, ω Ερινύες δοξασμένο το έργο της αγάπης σας που περνά μέσα από το πυρ των Θεών και εξαγνίζει τα αμαρτήματα και την κακία των ανθρώπων.

Εσείς που σας επικαλούνται οι αδικούμενοι και στρέφονται κατά του αδικητή, Θεές των κατάρων κατά της αμαρτίας και των θηρίων της ψυχής.
Τρέλα φοβερή και μανία είναι τα βάσανα που δίνεται για κάθαρση στους ανθρώπους και μέσα από τα δεινά του νου αποβάλλετε την κακία από την ψυχή.
Που αν ξεκινήσετε να διώκεται κάποιον κανένα δάκρυ, καμία θυσία
και καμία προσευχή δεν αλλάζει την γνώμη σας.
Ο μόνος τρόπος να παύσετε το ανελέητο κυνήγι σας είναι η τελετή εξαγνισμού και κάθαρσης όταν το δηλώσει ο διωκόμενος.
Που στην μορφή είστε αγριωπές, με φτερά, να σας περιτυλίγουν και μαύρα φίδια, που φοράτε μαύρα μακρυά φορέματα και από τα μάτια σας στάζει αίμα, και στην κεφαλή έχετε φιδίσιο στέμμα, και φοράτε στεφάνους εκ δρακόντων.
Στα χέρια κρατάτε λαμπάδες, ή μαστίγια από φίδια ή ξίφη, και σκύλους. Σας ακολουθούν ο Φόβος, ο Τρόμος, η Μανία και άλλα τέρατα.
Πότε πότε ανεβαίνετε και στον Ουρανό και στεκόσαστε δίπλα στον Δία και περιμένετε να πάρετε διαταγή ποιους ανθρώπους να καταδιώξετε.
Έπειτα περιέρχεστε αγρύπνως και σπουδαίως σε όλη την γη,
και εξετάζετε προσεκτικώς, και βρίσκετε όλους του κακότροπους
και κακούργους, και εγκληματίες και τους καταδιώκετε χωρίς παύση μέχρι αυτοί να εξιλεωθούν και να εξαλείψει το αμάρτημα.
Αυτά παθαίνουν όσοι δρουν υπό θυμού αγρίου και ακατάσχετης οργής.
Εσείς που είστε υπεύθυνες να μην μαθαίνουν οι θνητοί πολλά για το μέλλον.
Ω Ερινύες μετά την μεταμέλεια του κατηγορούμενου μεταμορφώνεστε σε Ευμενίδες. Και λάμπετε γεμάτες αγάπη και συγχώρεση για την ψυχή.
Οι θυσίες που δέχεστε είναι μαύρα πρόβατα και οι “νηφάλιες”, σπονδές με μέλι και νερό. Που έχετε γιορτές τα Ευμενίδεια.
Ω Θεές μεταμορφώνετε τις άδικες ψυχές σε δίκαιες και φυτεύετε την μεταμέλεια στην σκληρή καρδιά των θνητών.
Δοξασμένη η ύπαρξη σας και το ενάρετο έργο σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου