10/10/10

Διαδικτυακό πανεπιστήμιο Ελλήνων στο θρήσκευμα

Όσοι Έλληνες στο θρήσκευμα θα συνεισφέρουν στο εγχείρημα, να επικοινωνήσουν στο info@hellenicreligion.gr

.......... 

Αλληλογραφία Ελλήνων στο θρήσκευμα σχετικώς με την δημιουργία διαδικτυακού πανεπιστημίου. 

...............................


Για να υπάρξει επιτυχία στο εγχείρημα, πρέπει να
ξεφύγουμε από τον εθελοντισμό. Ο όρος έχει φορτιστεί θετικώς, αλλά καταλήγει να σημαίνει ότι συνεισφέρω στον Ιερό Αγώνα, όποτε θέλω, αν θέλω.
Εγώ μιλάω για οργανωμένες καταστάσεις. Δες μία αμερικανοεβραική διαδικτυακή τηλεόραση πόσο ωραία έχει οργανωθεί:
Καλός ο εθελοντισμός, αλλά η εμπειρία μου από κοινωνικούς αγώνες με έχει διδάξει ότι χωρίς σκληρό πυρήνα, χωρίς εμπροσθοφυλακή, χωρίς επαγγελματίες επαναστάτες όπως έγραφε και ο Λένιν, δεν υπάρχει αποτέλεσμα.
Κάποιοι εθελοντές στην αρχή, στηρίζουν την προσπάθεια, και μετά βαριούνται ή επανέρχονται μετά από 2-3 χρόνια. Έτσι δεν υπάρχει ούτε συνέχεια ούτε ανάπτυξη του κινήματος.
Εγώ απαιτώ επαγγελματίες επαναστάτες. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση θα ήθελα χορηγούς και μία νομική μορφή της προσπάθειας ώστε να υπάρχει συνέχεια και αποτέλεσμα.
Η δική μου προσέγγιση δεν αποκλείει την συνεισφορά εθελοντών, αλλά αποκλείει τον ερασιτεχνισμό και τιμωρεί αμείλικτα τον ωχαδελφισμό. Ή αγωνιζόμαστε σοβαρά ή κάνουμε την πλάκα μας.

Ενδιάμεση κατάσταση δεν υπάρχει.
Μπορεί κάποιος αν θέλει να διαφημίζει και να συνεισφέρει εθελοντικώς στο διαδικτυακό πανεπιστήμιο. Αλλά το διαδικτυακό πανεπιστήμιο δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς επαγγελματίες.
Κοίτα τι έγινε με το  http://www.wikipedia.org
Ναι μεν το βοήθησαν να αναπτυχθεί εκατομμύρια εθελοντές που συνέγραφαν άρθρα, αλλά ο κεντρικός πυρήνας του δικτύου αποτελείται από επαγγελματίες. Το ίδιο και σε εμάς. Θα βοηθήσουν πολλοί, αλλά ο κεντρικός πυρήν θα αποτελείται από επαγγελματίες που θα αφιερώνουν χρόνο και ενέργεια για να αναπτυχθεί το διαδικτυακό πανεπιστήμιο.
Δεν θα αποτελεί χόμπυ για αυτούς, θα αποτελεί ιερό σκοπό και καθημερινή ασχολία.
Όταν λέμε διακτυακό  πανεπιστήμιο, εννοούμε καθημερινή προβολή μαθημάτων, επί 24ώρου βάσεως, για όλους τους Έλληνες, σε όλη τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι κάποια μαθήματα θα γίνωνται και σε άλλες γλώσσες πλήν των Ελληνικών, καθώς αρκετοί Έλληνες του εξωτερικού, δευτέρας και τρίτης γενεάς, δεν ομιλούν Ελληνικά. 
----- Original Message -----
Sent: Sunday, October 10, 2010 6:00 PM
Subject: Re: διαδικτυακή δεξαμενή σκέψεως

Εννοώ  οτι   τα  βίντεο   στο  YOUTUBE   θα   έχουν  κοινό  αρχικό τίτλο  ( πχ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΕΛΛΗΝΩΝ )   και  έναν  υπότιτλο   που  θα  δείχνει  το  περιεχόμενο  του  βιντεο  (  πχ  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ  ΙΑΤΡΙΚΗ ) . Χάρις  στον  κοινό  αρχικό  τίτλο  θα  μπορεί  να  τα  αναζητήσει   εύκολα  κανείς  και  να  τα  βρεί .  Θα  μπορεί  όμως  ο κάθε  κακόβουλος   να  ανεβάσει  σαχλαμάρες  με  τον  τίτλο  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΕΛΛΗΝΩΝ .
Μπορούμε   , ακόμη , να  φιλοξενούμε  τα   βίντεο  στις   προσωπικές  μας  ιστοσελίδες  με  μηδέν κόστος .

Στις 10 Οκτωβρίου 2010 5:49 μ.μ., ο χρήστης <info@hellenicreligion.gr> έγραψε:
Το ζήτημα δεν είναι να αναρτήσει έκαστος εξ ημών δικά του βίντεο στο διαδίκτυο.
Το ζήτημα είναι να υπάρξει οργάνωση, σχολή. 
Και αυτό σημαίνει συνεργασία. Όχι ο καθένας μόνος του.
Έρρωσο
----- Original Message -----
Sent: Sunday, October 10, 2010 5:45 PM
Subject: Re: διαδικτυακή δεξαμενή σκέψεως

Αγαπητέ   Ιφικράτη
   Την  ιδέα  αυτή  την  έχω  απο  καιρό  και  σκεφτόμουν  να   θέσω  σε  εφαρμογή     ένα  "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΕΛΛΗΝΩΝ"  (  πές  το  και  "ΣΧΟΛΗ  ΗΓΕΤΩΝ"  )  στην  Καβάλα .  Θα  διδασκόταν  όσα  χρειάζεται  να  ξέρει  ένας  ΕΛΛΗΝ   ΗΓΕΤΗΣ  και  δεν  του  τα  λένε  στην  Δημόσια  Εκπαίδευση  ( Φυσικές  Επιστήμες ,  Ιστορία , Διπλωματία , Φιλοσοφία  κλπ ) .
Τώρα  η  ιδέα  σου  μου  ανοίγει  ένα  καινούργιο   πεδίο  .  Θα  μπορούσαν  πολύ  εύκολα  τα  μαθήματα  να  αναρτηθούν στο  YOUTUBE  χωρίς  κόστος .
Θα  δώ  τί  μπορώ  να  κάνω .
Έρρωσο

**********************************

Στις 10 Οκτωβρίου 2010 5:19 μ.μ., ο χρήστης <info@hellenicreligion.gr> έγραψε:
Αγαπητέ συμπολεμιστά Πυθαγόρα,
διάβασε την παρακάτω αλληλογραφία και αν θέλεις να συμμετάσχεις ενημέρωσέ μας. Χωρίς να σε γνωρίζω καλώς, θεωρώ ότι μπορείς να αναλάβεις μαθήματα διδασκαλίας στον τομέα των φυσικών επιστημών.
Έρρωσο
Ιφικράτης Χολαργεύς
.............................
Αγαπητέ Ρηξίνοε,
σε ενημερώνω για το σχέδιο που ετοιμάζουμε: Δημιουργία ενός διαδικτυακού σχολείου-πανεπιστημίου από Έλληνες στο θρήσκευμα. Η βασική ιδέα ξεκίνησε με το ότι αφ' ενός το υπουργείο "παιδείας" των ναζωραίων δεν μας εκπροσωπεί και άρα είναι ανοησία να ζητάμε από αυτούς να διορθώσουν το πρόγραμμα μαθημάτων στα σχολεία επί το Ελληνικώτερον, αφ' ετέρου το ισλάμ επελαύνει και θα πάθουμε ό,τι επί βυζαντίου αν δεν ενεργήσουμε άμεσα.
Θεωρείς ότι μπορείς να αναλάβεις μέσα από τον υπολογιστή σου, με μία web camera, την διδασκαλία ενός θέματος που αφορά τους Έλληνες; δεν έχει σημασία ποιό. Σημασία έχει ένα θέμα που να το κατέχεις καλώς. Θεωρώ ότι αυτή την στιγμή δεν έχουν σημασία οι τίτλοι πανεπιστημίων. Σημασία έχει ποιός θέλει να πολεμήσει για την σωτηρία του Έθνους.
Σου απευθύνω έκκληση να συμμετάσχεις ως διδάσκων. Σου επισυνάπτω την επιστολή - απάντηση που έστειλα σε έναν φιλόλογο στην Λέσβο για το ίδιο θέμα. Ό,τι λέω στην επιστολή προς τον κ. Μακρυπούλια, το ίδιο ισχύει για όλους. Αν είναι να γίνει κάτι, νά γίνει τώρα. Όχι μετά ένα χρόνο. Το χρηματικό κόστος είναι αστείο, απλώς χρειάζεται ένας πυρήνας ανθρώπων να θέσουν την ιδέα σε λειτουργία. Τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.
Αν κατοικείς στην Αθήνα, και θέλεις να συναντηθούμε, ευχαρίστως.
Έρρωσο
Ιφικράτης Χολαργεύς
ΥΓ. Σου επισυνάπτω και τον σύνδεσμο από μία επιστολή που είχαμε στειλει στον δημοσιογράφο Σπυρίδωνα Χατζάρα. Η βασική ιδέα της δεξαμενής σκέψεως αναλύεται σε αυτή την επιστολή: http://www.hellenicreligion.gr/doc/epistolixatzaras.htm
ΥΓ. Αν είσαι έτοιμος να συμμετάσχεις, άρχισε να κυκλοφορείς την επιστολή-αίτηση συμμετοχής σε όσους θέλουν να συνεισφέρουν σε γνώσεις ή σε τεχνική και νομική βοήθεια για το Ιερό μας Έργο. Το θεωρώ ως το
μεγαλύτερο ανάθημα προς τους Θεούς από την εποχή της Αρχαιότητος.
.....................................................................................
Χαίρε αγαπητέ συμπολεμιστά,
σε ό,τι αφορά τον Εθνικό Αγώνα είναι δεδομένο ότι αν δεν διεξαχθεί από εμάς, ο Ελληνισμός θα υποστεί απίστευτη καταστροφή. Ό,τι έπαθε από το βυζάντιο θα το ξαναπάθει από το ισλάμ, αν δεν ενεργήσουμε πάραυτα.
Η λύση που προτείνουμε είναι ένα διαδικτυακό πανεπιστήμιο-σχολή-ακαδημία. Δηλαδή να συνεργαζόμαστε μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών. Έτσι το κόστος θα είναι εξαιρετικώς μικρό. Με ένα μηνιαίο κόστος της τάξεως των 1500 το πολύ 2000 ευρώ για να συντηρούμε το ηλεκτρονικό μας δίκτυο, και ωρισμένους χορηγούς που να συμβάλλουν με μικροποσά, δυνάμεθα να έχουμε ένα διαδικτυακό σχολείο σε 24ωρη βάση στο διαδίκτυο. Πώς; εσύ και άλλοι καθηγητές, κάνετε π.χ. μαθήματα ιστορίας, όπως πρέπει να διδάσκεται η Ελληνική Ιστορία στα μικρά Ελληνόπουλα. Το ζήτημα είναι ότι αυτά τα βίντεο θα αποθηκεύονται στο διαδίκτυο και θα μπορούν τα μικρά Ελληνόπουλα μαζί με τις οικογένειές του να τα δούν από τον υπολογιστή μέσα στο σπίτι τους, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν κατοικούν.
Αυτή είναι η πιό φθηνή λύση. Τι χρειάζεται; 4-5 δασκάλους-ομιλητές στην αρχή για να δημιουργηθεί ο πρώτος πυρήνας, ένα καταστατικό μίας μη-κερδοσκοπικής εταιρείας για να μπορεί να λαμβάνει το διαδικτυακό μας σχολείο νομίμως εισφορές και χορηγίες, και μία ιστοσελίδα.
Αυτή την στιγμή η ιστοσελίδα της Ελληνικής Θρησκείας για αυτό αγωνίζεται. Προσπαθεί να αναβαθμιστεί και να εμπεριέχει μία διαδικτυακή-παγκόσμια Ελληνική Δεξαμενής σκέψεως.
Αυτό που χρειάζεται είναι όπως είπα και πριν 3-4 άτομα στην αρχή, έναν "σκληρό πυρήνα", ώστε να το δούν και να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά μας. Είναι πανεύκολο. Αρκεί να γίνει ένας έρανος αρχικώς για να μαζευτεί ένα μικροποσό ώστε να καλυφθούν τα πρώτα πάγια έξοδα.
Από εκεί και πέρα θα ψάξουμε για χορηγούς και εθελοντικές εισφορές από τους ακροατές του εκπαιδευτικού μας προγράμματος.  
Πολύ σύντομα θα κάνει θραύση το εγχείρημά μας διότι απλούστατα δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα, αλλά ούτε και στο εξωτερικό από πλευράς Ελλήνων.
Ένα διαδικτυακό σχολείο που θα εκπέμπει 24 ώρες το 24ωρο. Σε λίγο καιρό θα έχει ίσως και 40-50 Έλληνες διδάσκοντες, που θα προσφέρουν τις γνώσεις τους για το καλό του Γένους.
Θεωρώ το εγχείρημα πανεύκολο. Το να στέκεται ένας εξ ημών εμπρός σε έναν υπολογιστή με μία web κάμερα και να καταγράφει ένα μάθημα Ελληνικής Ιστορίας είναι πανεύκολο.
Το ζήτημα με όλες αυτές τις ιδέες είναι να υπάρχει συνέχεια και επαγγελματισμός. Όπως ίσως να έχεις διαπιστώσει στην Ελλάδα, πολλοί λένε, πολλοί υπόσχονται, αλλά λίγοι ενεργούν.
Θεωρώ το κόστος των 2000 ευρώ τον μηνα αστείο ποσόν, αρκεί να διαδοθεί στις τάξεις των Ελλήνων και να συνεισφέρουν πχ 10 ευρώ τον μήνα 200 άτομα με μία συνδρομή, ή και κάποιοι χορηγοί-διαφημιζόμενοι.
Το πρόβλημα δεν είναι ούτε το κόστος, ούτε οι τεχνικές δυνατότητες του εγχειρήματος. Το πρόβλημα είναι η οργάνωση και η αφοσίωση στον Αγώνα. Αυτό έχω παρατηρήσει ότι λείπει από αρκετούς Έλληνες. Λείπει ο επαγγελματισμός και η συνέχεια. Γι' αυτό μιλώ για έναν σκληρό πυρήνα αρχικώς, όπου κάποιοι θα αναλάβουν να εργαστούν για να ριζώσει η ιδέα.
Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.  
Ζητάμε συνεισφορές σε γνώσεις, όπως και την δική σου συνεισφορά. Ενημέρωσε τους γνωστούς και φιλους σου, για τον σκελετό της ιδέας και ενημέρωσέ μας. Αλλά το ζήτημα ειναι να γίνει κάτι τώρα, όχι μετά από 1 χρόνο. Μετά από ενα χρόνο ίσως η Θράκη να ανήκει στους Τούρκους.
Αν βγει μία ανακοίνωση από την ιστοσελίδα μας που να λέει ότι έχουμε αυτήν την ιδέα, αυτό το καταστατικό και ενισχύστε μας στο τιτάνειο έργο μας, μεσα σε λίγο χρόνο θα υπάρξει στρατιά εθελοντών.
Αν έχεις συγκεκριμένα ονόματα συναδέλφων, πές τους να επικοινωνήσουν μαζί μας.
Το ζητούμενο είναι η δράση, πάση θυσία. Τώρα. Σήμερα. Όχι αύριο. Αύριο θα είναι αργά.
Προτείνω την σύνταξη ενός κειμένου-αιτήσεως συμμετοχής, όπου διανοούμενοι και χορηγοί θα δώσουν την συνεισφορά τους. Αν θέλεις μπορείς να συντάξεις ένα τέτοιο κείμενο και να το κυκλοφορήσεις για να σφυγμομετρήσεις ανταπόκριση από τους γνωστούς σου. Αλλά να τους ζητήσεις να δεσμευθούν με έργα, όχι με λόγια και υποσχέσεις.
Έρρωσο
Ιφικράτης Χολαργεύς
----- Original Message -----
Sent: Sunday, October 10, 2010 4:02 PM
Subject: Re: πολεμική κατά του ισλάμ






Αγαπητοί Συνέλληνες,
Συζητάμε για μία Παγκόσμια Ένωση Ελλήνων πλέον.Ο εχθρός τόσο πολύ έχει εκδηλωθεί ώστε απειλείται το Φώς από το σκοτάδι του σιωνισμού.Το Φώς των Ελλήνων και της οντικής συνέχειας που οι λαμπρόί μας πρόγονοι μας κληρονόμησαν.
Η ίδρυση Ελληνικού Πανεπιστημίου-Ιδιωτικού κατά βάση-είναι αναγκαία.Υπάρχουν Έλληνες παντού της γής που θα το στελεχώσουν άμεσα.Βέβαια πρωτίστως το θέμα είναι οικονομικό.Ίσως υπάρνουν χορηγοί αρκεί να τους ανακαλύψει κανείς....
Σε κατώτερη βαθμίδα-και για τη Λέσβο όπου μένω-θα μπορούσαμε να ιδρύσουμε ανοιχτή Σχολή όπου θα διδάσκονται η ιστορία,η φιλοσοφία,Αρχαία Ελληνική Γραμματεία κ.ο.κ.Ερχόμενοι Έλληνες από οπουδήποτε θα μπορούσαν να δώσουν τα φώτα τους στους ανθρώπους που τώρα είναι έρμαια στην προπαγάνδα των εβραίων....
Εγώ είμαι ενεργά διατεθειμένος σε όλα αυτά και ίσως και κάποιοι συνάδελφοί μου.
Θα περιμένω  νέα σας.

Έσσεται Ήμαρ.Β.Δ.Μακρυπούλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου