18/10/10

Όλοι μαζί για την Πάρνηθα


parnitha-2Επιτυχημένη χαρακτήρισε το Δίκτυο Πολιτών για την Προστασία της Πάρνηθας, την εκδήλωση, ξενάγηση – διαμαρτυρία στον ομώνυμο Εθνικό Δρυμό την Κυριακή 3/10/2010, και στο ίδιο κλίμα αισιοδοξίας, την Πέμπτη 7/10/2010, πραγματοποίησε συνάντηση στην οποία συζητήθηκε και προγραμματίστηκε μια σειρά απο εξίσου αξιόλογων δραστηριοτήτων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικτύου: «1.  Αξιολογήσαμε την εκδήλωση ως επιτυχημένη γιατί α) μας έδωσε τη δυνατότητα να γνωριστούμε  με αρκετούς πολίτες που ενδιαφέρονται για την Προστασία της Πάρνηθας, να ανταλλάξουμε πληροφορίες, ιδέες  και να συντονίσουμε τους αγώνες μας.
Ιδιαίτερη αξία έχει ότι ήρθαμε σε επαφή με νέους ανθρώπους και με κατοίκους από τις Αχαρνές (Μενίδι), Θρακομακεδόνες, Αφίδνες. β) καλύφθηκε τηλεοπτικά και ειδησεογραφικά, όχι όμως στο βαθμό που θα επιθυμούσαμε γ)αποφασίσαμε τη δημιουργία του «Δικτύου Πολιτών για την Προστασία της Πάρνηθας». Φυσικά δεν πρέπει να υποτιμάμε τις παρεμβάσεις  και άλλων φορέων ή ακόμα και πολιτών για την προστασία της Πάρνηθας. Το «Δικτυό» μας θα επιδιώξει τη συνεργασία με κάθε φορέα ή πολίτη που ενδιαφέρεται πραγματικά για την προστασία της Πάρνηθας.
2.  Έγινε ακόμα μια παρουσίαση των νομικών δεδομένων και προσφυγών στο ΣτΕ. Διαπιστώθηκε για μια ακόμα φορά ότι υπάρχουν καθυστερήσεις και αναβολές από το ΣτΕ να συζητήσει προσφυγές πολιτών αλλά και μελών του «Δικτύου» ακόμα και να καθαρογράψει σχετική απόφαση για την προστασία της Πάρνηθας. Ήδη υπάρχει μια επαρκής νομική και τεχνική ομάδα που θα στηρίξει το  «Δίκτυο».
3. Θα δημιουργήσουμε α) μια ομάδα επικοινωνίας πολιτών που ενδιαφέρονται για να συμμετάσχουν στο «Δίκτυο». Για το σκοπό αυτό όσοι ενδιαφέρονται (ακόμα και φίλοι τους) να μας στείλουν ονοματεπώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας (όνομα, τηλ., mails) β) Blog. Aν κάποιοι έχουν ιδιαίτερη γνώση και επιθυμούν να συνεργαστούμε για τα α και β ας το δηλώσουν.
4.Στη συνάντηση προγραμματίσαμε τις εξής εκδηλώσεις:
Κυριακή 28/11/2010 επίσκεψη γνωριμίας στην Πάρνηθα. «Γνωρίζω και Προστατεύω την Πάρνηθα». Το ζητούμενο με αυτή την επίσκεψη γνωριμίας είναι οι επισκέπτες του βουνού να το γνωρίσουν καλύτερα για να το προστατέψουν.
Κυριακή 12/12/2010 «Συνάντηση για την Πάρνηθα». Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί το πιθανότερο στους Θρακομακεδόνες και θα έχει τα χαρακτηριστικά Ημερίδας – Δημόσιας Συζήτησης.
Περισσότερα σε επόμενο Ενημερωτικό Δελτίο. Με βάση τις δύο παραπάνω προγραμματισμένες εκδηλώσεις σας καλούμε να τις εμπλουτίσετε με ιδέες».
Η επόμενη ανοιχτή συνάντηση του συντονιστικού θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22/10/2010, 8:00 μ.μ. στο  γνωστό μέρος: Καμπάνη 2 και Αγ. Μελετίου- 3ος όροφος./   σταθμός  «Αττική»(Μετρό – ΗΣΑΠ) – Στάση Κεφαλληνίας, Πατησίων/ Για επικοινωνία: 6932 638523 – 6979 145366 – 6973 214771

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου