25/10/10

Ώ απόγονοι των Ελλήνων! Ώ ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ! Πρώτη θέση για την Ελλάδα στο παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακής τοξοβολίας (WTAF 2010)

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Πρώτη θέση για την Ελλάδα στο παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακής τοξοβολίας (WTAF 2010)

ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ, με την παράλληλη ιδιότητα των Εφιπποτοξοτών “Κενταύρων Κασσάϊ, συμμετείχε στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ (WTAF 2010που έγινε απο 8 εως 13 Οκτωβρίου στην πόλη Daejeon της Νοτίου Κορέας και κατέκτησε την πρώτη θέση. 
http://www.flickr.com/photos/koryvantes/sets/72157625199408892/show/
Η Ελληνική Αποστολή έπειτα απο μια ΑΨΟΓΗ τοξευτική επίδειξη, κέρδισε την ΠΡΩΤΗ θέση και κατέκτησε το “ΜΕΓΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΞΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΩΣ” (The Grand Price for Archery Demonstration), που αποτελεί το μεγαλύτερο αξιακά βραβείο της Διοργάνωσης. 
Η Ελληνική Αποστολή, που είχε να αντιμετωπίσει παραδοσιακές δυνάμεις όπως  η Ουγγαρία, Μογγολία, Κορέα, Κίνα, Ιαπωνία αλλά και τις 29 υπόλοιπες συμμετέχουσες χώρες, κατάφερε έπειτα απο μία ομολογουμένως άριστη παρουσίαση να κλέψει τις εντυπώσεις και να κατακτήσει το Βαρύτιμο Βραβείο. 
Είναι η πρώτη φορά που η Ελληνική Παραδοσιακή Τοξοβολία κατακτά μια τέτοια παγκόσμια αναγνώριση και δείχνει με τον πιο δυναμικό τρόπο, ότι η τοξευτική παράδοση της χώρας μας μπορεί να αναγενηθεί απο τις στάχτες της και να κατακτήσει την θέση που της αξίζει. 
Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Σπύρος Μπάκας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ιστορικών Μελετων ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ και Μέλος του Δ. Σ. των “Κενταύρων Κασσάι”. Υπόλοιπα μελη της αποστολής ο Νίκος Καραΐσκος (μέλος του Δ. Σ. του Συλλόγου Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ και μελος του Δ.Σ. των “Κενταύρων Κασσάϊ”) , και ο κύριος Steven Campbell μέλος των “Κενταύρων Κασσάϊ”. 
Ευχαριστώ τον Σύλλογο Ιστορικών Μελετών  ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ για την ενημέρωση και το φωτογραφικό υλικό.
Σχετικά θέματα
Σύλλογος Ιστορικών Μελετών “ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ”
Τοξοβολία

Πηγή: http://alfeiospotamos.blogspot.com/2010/10/wtaf-2010.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου