13/9/10

Ο Ύπατος Μάρκιος Σενσορίνος και το Κυπριακό

Ο Ύπατος Μάρκιος Σενσορίνος δεν ήταν ούτε ειρηνιστής ούτε ανθρωπιστής, αλλά ήξερε πως να χειρίζεται την ψυχολογία των αντιπάλων του.
Όταν αυτός ο οξυδερκής πολεμιστής παρουσιάστηκε μπροστά στις πύλες της Καρχηδόνας,
η μεγάλη πόλη θεωρείτο ως η πλουσιότερη πρωτεύουσα του αρχαίου κόσμου, όπου άνθιζαν οι τέχνες, το εμπόριο, αλλά επίσης οι ειρηνιστές. Αφού εξύμνησε στους τελευταίους τα οφέλη της ειρήνης, και αναθεμάτισε την φρίκη του πολέμου, κατέληξε λέγοντάς τους: «Παραδώστε μου τα όπλα σας, και η Ρώμη θ’ αναλάβει την υπεράσπισή σας». Οι ειρηνιστές (που είναι πάντοτε άνθρωποι μέτριας ευφυίας), βιάστηκαν να υπακούσουν. «Παραδώστε μου τώρα τα πολεμικά σας πλοία· είναι οχληρά, η συντήρησή τους στοιχίζει ακριβά και είναι τελείως άχρηστα, επειδή η Ρώμη θα σας υπερασπισθεί ενάντια στους εχθρούς σας».
Οι ειρηνιστές υπάκουσαν και πάλι. «Η υποταγή σας είναι αξιέπαινη», τους είπε ο Ύπατος. «Δεν απομένει πια παρά να σας ζητήσω μία θυσία ακόμη. Προκειμένου ν’ αποφευχθεί μία πιθανή εξέγερση, η Ρώμη με διατάσσει να ισοπεδώσω την Καρχηδόνα. Σας δίνει όμως την άδεια να εγκατασταθείτε στην έρημο, σε όποιο σημείο επιλέξετε, υπό τον όρο να βρίσκεται σε απόσταση 80 σταδίων από την θάλασσα».
Τότε μόνον οι Καρχηδόνιοι αντιλήφθηκαν τους κινδύνους του ειρηνισμού, και μπροστά στη βέβαιη προοπτική να πεθάνουν από την πείνα στην έρημο, επιχείρησαν να αμυνθούν. Ήταν όμως πολύ αργά. Η Καρχηδόνα κατακτήθηκε, πυρπολήθηκε με όλους τους κατοίκους της και εξαφανίσθηκε από το πρόσωπο της ιστορίας.   
  Το απόσπασμα είναι από τις σελίδες 369-370, του περίφημου βιβλίου του Γουσταύου Λε Μπόν, Πολιτική Ψυχολογία, Εκδόσεις Ζήτρος.
 Σχόλιο της συντάξεως: Η πολιτική ηλιθιότης ωρισμένων Ελλήνων πολιτικών έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη στο ζήτημα του Κυπριακού. Λένε στον ΕλληνοΚυπριακό λαό ότι με την είσοδο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα υπάρχει ασφάλεια!! Και όχι μόνον αυτό, αλλά ένας βλάξ πολιτικός έφτασε στο γελοίο σημείο να δηλώσει ότι μετά την «λύση» του Κυπριακού(βάπτισε «λύση», την νομιμοποίηση της διχοτομήσεως) θα εξοικονομήσουμε κεφάλαια από τα εξοπλιστικά προγράμματα για να τα διαθέσουμε σε άλλους τομείς, υγεία, παιδεία κτλ!!!
Κάνει ότι ακριβώς και οι Καρχηδόνιοι. Εξαρτά την ασφάλεια της Κύπρου από την καλή θέληση των αντιπάλων. Και ποιών αντιπάλων; Των Τούρκων !!!! Ακόμη και ένας ερασιτέχνης μελετητής της διπλωματικής ιστορίας γνωρίζει ότι οι συνθήκες υπογράφονται για να καταπατούνται. Οι νόμοι ψηφίζονται για να  καταστρατηγούνται. Οι υποσχέσεις δίνονται για να μένουν ανεκπλήρωτες. Καμμία ασφάλεια δεν παρέχει στην Κύπρο η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνον τα όπλα παρέχουν ασφάλεια.
Ουδέποτε η Ελλάς αμύνθηκε με χαρτιά και συμφωνίες. Ούτε έλαβε ποτέ βοήθεια από τους Ευρωπαίους έναντι των Τούρκων. Αντιθέτως η Ιστορία λέει ότι οι Ευρωπαίοι σε περιπτώσεις συρράξεως βοηθούσαν τους Τούρκους και όχι τους Έλληνες. Ένα χαρτί που θα λέει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βοηθήσει την Κύπρο σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία, είναι μόνον ένα άχρηστο χαρτί και τίποτε περισσότερο. Η ασφάλεια της Κύπρου πρέπει να εξαρτάται 100% από μας, από τις δικές μας Ένοπλες Δυνάμεις και όχι από τους αντιπάλους μας. Αλλιώς η Κύπρος θα πάθει ότι και η Καρχηδόνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου