18/9/10

ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ (με αφορμή την -3η σε 7 μήνες- πολυήμερη επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ)


Ο ελληνικός λαός -σ' εποχή σκληρής λιτότητας- πληρώνει τα τακτικά, πολυήμερα, πολυέξοδα ταξίδια, τα επικοινωνιακά κόλπα (γιά το ''immage'') του πρωθυπουργού και των πολλών συνταξιδευτών, συνεργατών του.
Στην Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να επενδύσει αξιόλογος επιχειρηματίας γιά τους γνωστούς λόγους, δηλ. γραφειοκρατία, διαφθορά κ.ά. Το σλόγκαν ''να προσελκύσουμε ξένους επενδυτές'' μόνο αφελείς πείθει και υπάρχει γιά να ''δικαιολογεί'' και τα πολλαπλά ταξίδια στο εξωτερικό.



Με ομιλίες του πρωθυπουργού μιάς ''υπό κηδεμονία'' διεφθαρμένης χώρας, σε forum και σε club, δεν συγκινούνται οι επενδυτές. Τόσα ταξίδια έκανε σε 10 μήνες. Στοίχισαν μερικά εκατομμύρια. Συγκινήθηκε έστω ένας μικρομεσαίος επενδυτής;


'Οσο και να θέλουν να παρουσιάσουν τον GAP τ' αθηναϊκά ΜΜΕ ως ''ηγέτη'' σεβαστό έξω, η πραγματικότητα είναι διαφορετική: Δεν τον υπολογίζουν και ειδικά στις ΗΠΑ τον θεωρούν ''πρόθυμο'', επειδή ''τους έκανε την δουλειά'' με το ΔΝΤ (Τhe Wall Street Journal: Αναξιόπιστη η ελληνική κυβέρνηση - άρθρο 17 Σεπτ. '10) και οι ''πρόθυμοι'', είναι ''μιάς χρήσης''... Με ποιά λογική, στις ΗΠΑ, να θεωρούν την κυβέρνηση Παπανδρέου ''αναξιόπιστη'' κι αυτόν... ''αξιόπιστο'' και ''αποδεκτόν''; Τέτοιες χαζές ''λογικές'', μόνο πολιτικοί και ΜΜΕ στην Ελλάδα μπορούν ν' ''αποδεχτούν'', παρουσιάζοντας το μαύρο, ως άσπρο. Για παράδειγμα, η ομιλία του στο Economic Club of New York, το οποίο παρουσιάζεται στην Ελλάδα ως ''το σημαντικότερο οικονομικό φόρουμ των ΗΠΑ''! Αυτές οι υπερβολές, μόνο γέλια προκαλούν, επειδή το Club δεν είναι και ότι το καλύτερο στις ΗΠΑ.

Στην Ουάσιγκτον γνωρίζουν ότι το οικονομικό μοντέλο που ακολουθήθηκε τους τελευταίους 10 μήνες από την κυβέρνηση Παπανδρέου έχει αποτύχει και ότι η πραγματική οικονομία οδηγείται σε βαθύτερη ύφεση. Επίσης, εκτίμησαν αρνητικά την εντυπωσιακή απραξία της κυβέρνησης, τους πρώτους 4 μήνες.


''Μικρομεσαίες'' οι συναντήσεις κι επαφές του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, άσχετα αν στην Ελλάδα παρουσιάζονται ως ''πολύ σημαντικές''. Κανένα σοβαρό ΜΜΕ των ΗΠΑ δεν τον φιλοξενεί (πιθανά μερικά 4ης ή 5ης κατηγορίας, όπως έγινε Μάρτιο και Ιούνιο, που παρουσιάζονται στην Ελλάδα ως...''μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ''). Και η παρουσία του πρωθυπουργού, γιά φωτογραφία, σε δεξιώσεις του Ομπάμα και του Κλίντον, μαζί με άλλους 150 προέδρους και πρωθυπουργούς δεν είναι είδηση. Η φωτογραφία μένει γιά το ''immage'' του GAP.


Ο πρωθυπουργός δείχνει να μην ενδιαφέρεται γιά την Ελλάδα. Περισσότερο -αν κρίνουμε από τα πολλά πολυέξοδα ταξίδια και τις πράξεις του- ενδιαφέρεται γιά τον... GAP, γιά το ''άτομό'' του. Nα το ''παίζει'' ηγέτης με ''διεθνή ακτινοβολία'', ευελπιστώντας σε κάτι ανώτερο, ας πούμε ΓΓ του ΟΗΕ. Να περνά την εντύπωση στην Ελλάδα, με δουλοπρεπείς των MME, ότι έξω τον ''παραδέχονται''. Δυστυχώς γι' αυτόν, έξω κατάλαβαν ότι ενδιαφέρεται περισσότερο γιά το ''εγώ'' του και λιγότερο γιά την χώρα του, δηλ. θεωρείται ''τυχοδιώκτης''.
ζιώγας Ν.''Μπάχαλο'' οι σχέσεις του πρωθυπουργού και με τα ομογενειακά ΜΜΕ, εξαιτίας του ανεπαρκή συμβούλου του επί του Τύπου, Ν. Ζιώγα και τις βλακείες που αυτός έκανε τον Ιούνιο, στη συνέντευξη Τύπου, στο γραφείο Τύπου, Νέας Υόρκης.
Τα δημοσιεύματα στο VANITY FAIR και στην Wall Street Journal, όσο πικρά, σκληρά και αν είναι, έχουν μόνο αλήθειες: H διαφθορά και ο κομματικός κρατισμός που δημιούργησαν τα μιζαδόρικα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είναι γεγονός. Και όσο κανείς δεν τιμωρείται, κανείς δεν μπορεί να πάρει την Ελλάδα, την κυβέρνησή της, τον πρωθυπουργό της, στα σοβαρά. 'Ολοι θεωρούν -ειδικά στις ΗΠΑ- την Ελλάδα μιά διεφθαρμένη χώρα,τριτοκοσμική, χρεοκοπημένη (και οι πολιτικοί της, το... επιβεβαιώνουν καθημερινά).

Οι ''φιλότιμες'' προσπάθειες των δουλοπρεπών-''μαϊντανών'' ανταποκριτών και απεσταλμένων αθηναϊκών ΜΜΕ να περάσουν ''γραμμή'' υπέρ του GAP -και των ''κατορθωμάτων'' του στις ΗΠΑ- στους ιθαγενείς στην Ελλάδα, μόνο γέλιο προκαλούν.
 


Η Ομογένεια αισθάνεται ότι ο Γ. Παπανδρέου την αγνοεί επιδεικτικά και προκλητικά. Μέσα σε 7 μήνες, τρεις φορές πολυήμερα πολυέξοδα ταξίδια στις ΗΠΑ κι ενδιαφέρθηκε μόνο γιά το... immage του και τι ''εικόνα'' θα δώσει στην Ελλάδα, γιά να δείξει στους αυτόχθονες ιθαγενείς ότι είναι ''σπουδαίος'', ''αποδεκτός''. Την ''έγραψε'' την Ομογένεια. Πολύ περισσότερο και από τους Σημίτη, Καραμανλή. Και μιά δεξίωση στο γενικό προξενείο Νέας Υόρκης, δεν σώνει -με τίποτα- την κατάσταση.

Ούτε (ειδικά) το εβραϊκό λόμπι, ούτε κανένας θα βοηθήσει την Ελλάδα. 'Ολοι παίρνουν, δεν δίνουν.
Μόνο ο απόδημος Ελληνισμός μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα, άσχετα αν αυτή τον εξαπατά, τον κλέβει, τον χρησιμοποιεί βρώμικα (οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της) και τον κοροϊδεύει ασύστολα (ψήφος, ΣΑΕ).


Η Ελλάδα, όπως βαδίζει, αυτοκαταστρέφεται. Η χρεοκοπία θεωρείται δεδομένη. Με επικοινωνιακά φτηνά κόλπα και παπατζίδικες πολιτικές-ψευτιές, δεν σώνεται η πατρίδα μας (που εξάγει μόνο... πολιτικούς γιά... διακοπές και ψώνια στο εξωτερικό, οι οποίες ''βαφτίζονται'' αποστολές ''γιά την προβολή της Ελλάδας'').


Τυχαίο; Δε νομίζω: Κάντε κλικ στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού (papandreou.gr). Βγαίνει στ' αγγλικά. Ούτε τα προσχήματα κρατά ή έχει αντιπάθεια γιά την ελληνική γλώσσα, ο -made in usa- πρωθυπουργός;Υπογραφή: Παλιο-ΠΑΣΟΚος, περιόδου 1974-85



Πηγή: www.kalami.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου