27/9/10

«Προστατευόμενες» περιοχές μόνο στα χαρτιά!

Λαθροθηρία ακόμη και σε περιοχές προστατευόμενες από τη Συνθήκη Natura καταγγέλλει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία. Τελευταίο περιστατικό η εύρεση ενός πετρίτη που είχε δεχτεί σφαίρες κυνηγών, από τους φύλακες του Αρχαιολογικού Μουσείου στην περιοχή της Βραυρώνας στις αρχές Σεπτεμβρίου.
«Πριν ακόμη κλείσει μήνας από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, οι λαθροθήρες εκμεταλλευόμενοι την απουσία φύλαξης και καλυπτόμενοι πίσω από την έναρξη του νόμιμου κυνηγιού έχουν εξαπολύσει πραγματική επίθεση στην άγρια φύση», αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης. Η Ορνιθολογική Εταιρία καταγγέλλει επίσης την «εισβολή» ομάδας με πλωτά στην προστατευόμενη περιοχή της Στροφυλιάς, αποδεκατίζοντας τα υδρόβια της λιμνοθάλασσας χωρίς κανένας αρμόδιος φορέας να αντιδράσει.

Το κοινό σημείο αυτών των περιστατικών λαθροθηρίας είναι η πολλαπλή επανάληψή τους στους ίδιους χώρους, επιβεβαιώνοντας την αποθράσυνση των λαθροθηρών. «Δεν έχει κανένα νόημα να θεσπίζουμε περιοχές ως προστατευόμενες, αν δεν μπορούμε πραγματικά να τις προστατέψουμε», δηλώνει ο διευθυντής της Ορνιθολογικής Εταιρίας, Ξενοφώντας Κάππας.

Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου