27/9/10

Πρώτη δημόσια συνάντηση για θύματα παιδεραστών ιερέων στην Ιταλία

Θύματα παιδεραστών συναντήθηκαν στη Βερόνα της Ιταλίας, ζητώντας να κηρυχθεί η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Δεκάδες θύματα και οι οικογένειές της μετείχαν στη δημόσια συγκέντρωση στη Βερόνα, την πρώτη του είδους που διεξάγεται στην Ιταλία.

Ο διοργανωτής της συνάντησης Σαλβατόρε Ντάμολο, θύμα κακοποίησης και πρώην ιερέας ο ίδιος, δήλωσε ότι στόχος της συγκέντρωσης ήταν να δοθεί στα θύματα βήμα για να μιλήσουν για την εμπειρία τους, και απηύθυνε έκκληση για βοήθεια προκειμένου να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Ιταλοί επίσκοποι δηλώνουν ότι περίπου 100 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης έχουν ερευνηθεί από τις αρμόδιες εκκλησιαστικές αρχές την τελευταία δεκαετία. Αλλά οι διοργανωτές της συνάντησης δηλώνουν ότι ο αληθινός αριθμός είναι πολύ υψηλότερος.

Η απόδοση Δικαιοσύνης για τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από καθολικούς ιερείς είναι εξαιρετικά δύσκολη εξαιτίας της παραγραφής των αδικημάτων μετά την παρέλευση της δεκαετίας, γεγονός που σημαίνει ότι όταν τα θύματα μιλήσουν είναι συνήθως πολύ αργά.

«Εδώ δεν υπάρχει ελπίδα. Μέχρι ένα θύμα να φθάσει στο σημείο να συνειδητοποιήσει ότι υπήρξε θύμα, η νομική παρέμβαση δεν είναι δυνατή» δήλωσε ο Σαλβατόρε Ντάμολο.

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση του είδους και έλαβε χώρα στη Βερόνα, όπου έχει καταγραφεί μία από τις σοβαρές περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας.

Εξήντα επτά κωφάλαλα παιδιά στο καθολικό ινστιτούτο της Βερόνας Antonio Provolo κακοποιήθηκαν από ιερείς και προσωπικό ανάμεσα στις δεκαετίες του 1950 και του 1980.

Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου