22/9/10

Καταγγέλλει την Ελλάδα για κρίση πεσιμισμού ο πιο πεσιμιστής Έλληνας πρωθυπουργός!

Του Δημήτρη Στεργίου

Τόσο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και ως πρωθυπουργός από την πρώτη ημέρα τα «έβλεπε όλα μαύρα» στη χώρα μας…
Κατά τη συζήτηση που είχε στις 13 Σεπτεμβρίου 2010 ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας κ. Γιάνς Στόλτεμπεργκ, στο Όσλο,
στη διάρκεια του φόρουμ με τίτλο Οι Προκλήσεις της Ανάπτυξης, της Απασχόλησης και της Κοινωνικής συνοχής», στην οποία συμμετείχαν επίσης ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) κ. Ντομινίκ Στρος Καν, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εργασίας (ILO) κ. Χουάν Σομάβια και η πρωθυπουργός της Λιβερίας κυρία Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης δεν είναι το κοινωνικό κράτος, αλλά η κρίση πεσιμισμού στη χώρα, η οποία πρέπει να αντιμετωπισθεί».

Και είπε αυτό για την κρίση πεσιμισμού (=ψυχική διάθεση και η γενικότερη στάση ζωής κατά την οποία ο άνθρωπος έχει την τάση να βλέπει τα πράγματα μόνο από την άσχημη όψη τους και προβλέπει για το μέλλον μόνο δυσάρεστες εξελίξεις, δηλαδή απαισιοδοξία), ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, οποίος τόσο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και ως πρωθυπουργός από την πρώτη ημέρα ανάληψης της εξουσίας (μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009) τα έβλεπε όλα «μαύρα» και σκορπούσε απαισιοδοξία στους πολίτες και την οικονομία με τις «τρομολογανικές» του επισημάνσεις και δηλώσεις. Παραθέτουμε μερικά χαρακτηριστικά ντοκουμέντα:
Κεντρική ομιλία 1/10/09
  • Στην κεντρική προεκλογική ομιλία του στο Πεδίο του Άρεως την 1η Οκτωβρίου 2009 ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «για μια ακόμη φορά καλείται το ΠΑΣΟΚ να βγάλει τη χώρα από το τέλμα και να την οδηγήσει μπροστά».
Μετά τη Σύνοδο Κορυφής 1/12/09
  • Μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις 11 Δεκεμβρίου 2009 (πρωθυπουργός πια) ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «τα προβλήματα υπάρχουν είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που βρήκε η κυβέρνηση όταν ανέλαβε καθήκοντα».
  • Κατά την ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στις 28 Νοεμβρίου 2009 ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε πιο «τρομολάγνος» και «κινδυνολόγος» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Eurostat, το Ecofin, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, τη Moody's και τη S&P που απειλούσε να προχωρήσουν σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας κατά το αμέσως προσεχές διάστημα, μια μερίδα του ξένου Τύπου που μονίμως παρουσίαζε τη χώρα μας ως «μαύρο πρόβατο» ή «αχίλλειο πτέρνα» της Ευρώπης. Τραγική, χαρακτήρισε, λοιπόν, την κατάσταση της οικονομίας, όπως την παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Παπανδρέου, κατά την πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Πολιτικού Συμβουλίου στις 28 Νοεμβρίου του 2009. Ο πρωθυπουργός καταλόγισε στο ακέραιο και αποκλειστικά την ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας στην κυβέρνηση της ΝΔ για τις πολιτικές που ακολούθησε τα τελευταία πέντε χρόνια, για το γεγονός ότι μέχρι την τελευταία στιγμή απέκρυπτε την πραγματική κατάσταση και γιατί, ενώ μιλούσε για «μαξιλάρι» στον προϋπολογισμό, τίποτα δεν έχει εξασφαλίσει. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της χώρας από τη μεταπολίτευση, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από τη βαθειά κρίση και να ανατάξει την ασθμαίνουσα οικονομία της…»
Όταν, λοιπόν, λέγονται τέτοια τόσο ζοφερά για την οικονομία της χώρας μας από επίσημα χείλη, δεν είναι δυνατόν να πείθονται για αισιοδοξία οι Έλληνες πολίτες και μην παρασύρονται από κρίση απαισιοδοξίας। Συνεπώς, για να αντιμετωπισθεί η κρίση αυτή πρέπει πρώτα ο Έλληνας πρωθυπουργός να γίνει «οπτομιστής» και όχι «κομματικά ατομιστής»!
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου