15/9/10

Απο την βάση στην κορυφή

Η πρακτικη της συνάντησης ομαδων, δημιουργιας ενημερωτικων sites, εκδοσης πονηματων, βιβλιων, εντυπων, ομιλιων, απο την φυση των σκοπων και δραστηριοτητων τους δεν μπορει σε καμια περιπτωση  να οδηγησει σε οργανωση Δήμου. Ενωτικα σχηματα δεν παραγονται απο ετεροκλητες συσπειρωσεις.


Τι πολιτικό αποτέλεσμα να περιμένει κανείς απο μια ομαδα που στο καταστατικο της εχει στοχο  την προστασια μνημειων ή ερευνών και φιλοσοφικών σπουδών, πέραν της δημιουργίας μιας κρατικά επιδοτούμενης Μ.ΚΟ.; Η πολιτική ακινδυνοτητα των επιμερους ομαδων που συνεχιζουν να λειτουργουν με φοβερες και κορώνες  δεν τρομαζουν την εξουσία. Η αδρανεια των ακαδημαϊκών και η ιδεολογική πενία φέρνει μόνο απογοήτευση που διώχνει τον κόσμο.

Ο καίριος λογος ειναι πως το πεδιο μαχης του πολιτικού ελέγχου της εξουσίας απο την Κυρίαρχο Δήμο  ανηκει στους Έλληνες το θρησκευμα δικαιωματικα αφού αυτοί και μόνο αυτοί το πραγματώσανε σε όλη την ανθρώπινη  Ιστορία.

Η δουλειά μας  σήμερα είναι η διαδοση των ιδεων μας στα μαχητικοτερα τμηματα της κοινωνιας, στην οργανωση τοπικων ομαδων που  εργάζονται στην δημιουργια δημων-κοινοτητων. Σε αυτούς που βραζει το αιμα τους για αλλον τροπο ζωης, που δίνουν μαζί μας τον αγωνα εδραιωσης των αρχαιων τροπων με έργα. Οι μαχητές αυτοί κρινονται οχι απο τις γνωσεις τους, αλλα απο το εργο και το ήθος που  παραγουν για την συσταση του δημου.

Τα καθηκοντα-ευθυνες, ειτε τα Ιερατικά των Φυλοβασιλέων, ειτε τα δικαστικα και εκτελεστικα που θα αναλαμβανει καθε Πολίτης θα γίνεται με τον ιδιο τροπο που αναλαμβανανε αξιωματα οι παλαι ποτε προγονοι δηλαδή με κληρο–εκλογη –αναθεση για ενιαυσια η τετραετη θητεια αιρετα και ανακλητα.  Με τον ιδιο τροπο που οι παλαι ποτε προγονοι συστήνανε Πολη μεσω των συνωκησεων ομορων κωμων. Δημιουργια τοπικου μητρωου με στοχο την αναπτυξη της κοινότητας με μετρο, την ποιοτητα των μελών με κριτήρια το ηθος και τον αγωνα για την δημιουργία αισθήματος κοινοτητας που συνέχει  τον δημο. 

Οι δήμαρχοι ώς ετησιοι εκπροσωποι τους θα εχουν ως μονο μελημα την συνδεση του με τις αλλες  κοινοτητες Δήμους της Τριτύας. Με την εμπειρια που θα εχει αποκομιστει αυτο θα οδηγησει στην μεταδοση αυτης της εμπειριας, ηθους και πρακτικης στους άλλους Δήμους της Φυλής για την συσταση Πόλης και ακολούθως Αμφικτυωνίας γειτονικών Πόλεων και Συμπολιτείας.

 Ο  προπαγανδιστης σαουλ δεν μετεδωσε μονο το  ευαγγελιο του αλλα πραγματωσε το μοντελο  της χριστιανικης κοινοτητας –επισκοπης που αφου διηλθε το σταδιο της κατακομβης εγινε επισημη και τελικα μονη.Αν εμεις δεν θελουμε να περασουμε σε επανασυσταση κωμων-κοινοτητων θα ζουμε στο πολιτικό περιθωριο που οι ιδιοι εχουμε τεθει.

Η  περιπτωση δημιουργίας Πόλεως απο την κορυφη στην βαση ειναι ιστορικα αποδεδειγμενα μορφωμα που καταρεει οταν χανεται η ισχυς του ιδρυτή που  την συνεχει. Εμεις δεν  θα αφήσουμε στην λήθη την μεθοδο οργανωσης απο την βαση στην κορυφή.

 Δέξιππος Φυλοβασιλέυς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου