15/9/10

Θλίψη Πάπα Βενέδικτου για την έκταση της παιδεραστίας στον κλήρο

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI αισθάνεται πολύ «πόνο» μετά τις αποκαλύψεις για την έκταση της παιδεραστίας στη βελγική Εκκλησία στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, δήλωσε απόψε σε ένα βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι.

«Φυσικά, ο Πάπας αισθάνεται πολύ πόνο» μετά τη δημοσίευση της έκθεσης την περασμένη εβδομάδα μιας επιτροπής της βελγικής Εκκλησίας, η οποία έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα, δήλωσε από τη Ρώμη ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας στο βελγικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL-TVI. Η έκθεση αυτή «αποκαλύπτει και πάλι τον τεράστιο πόνο των θυμάτων και προσφέρει μια ακόμη πιο ζωντανή συνειδητοποίηση της σοβαρότητας των εγκλημάτων αυτών», πρόσθεσε.

Η βελγική Καθολική Εκκλησία υποσχέθηκε σήμερα να αντλήσει διδάγματα από το σκάνδαλο, και να ακούει καλύτερα τα θύματα στο μέλλον, χωρίς όμως να πείθει τους βασικούς ενδιαφερόμενους ή να αναγγείλει κυρώσεις.

Η έκθεση της «επιτροπής για το χειρισμό των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση στη σχέση ιερέων και πιστών» - η οποία έχει συσταθεί από την εκκλησία, αλλά διευθύνεται από έναν ανεξάρτητο παιδοψυχίατρο, τον Πέτερ Αντριένσενς - αποκαλύπτει ότι έχουν ληφθεί από τον Ιανουάριο έως και Ιούνιο, του 2010 περίπου 500 καταγγελίες θυμάτων για υποθέσεις που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία 50 χρόνια.

Εκτιμώντας ότι πρόκειται για τον «φάκελο Ντιτρού» της Εκκλησίας, λόγω των συνεπειών του, ο καθηγητής Αντριένσενς ανακοίνωσε επίσης ότι δεκατρία άτομα έχουν αυτοκτονήσει στο πλαίσιο των υποθέσεων αυτών.

Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου